Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2016

  • Δεύτερος γύρος των εκλογών για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ την Κυριακή με τους νεοδημοκράτες που προσήλθαν στον α' γύρο της 20ής Δεκεμβρίου να καλούνται να επιλέξουν μεταξύ Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη. Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το απόγευμα. Η εικόνα αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει στις 11 το βράδυ.
  • Το μέλλον της Ελλάδας είναι σήμερα αβέβαιο, αναφέρει σε άρθρο του με τίτλο «Πραγματικοί αριθμοί, έωλες υποσχέσεις» στο Βήμα της Κυριακής ο Κ.Σημίτης, σημειώνοντας πως «οικονομική κρίση, υψηλή ανεργία, χαμηλή παραγωγικότητα, υστέρηση σε όλους τους τομείς, αδυναμία της Πολιτείας να αντιδράσει είναι μόνιμα φαινόμενα».
  • Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε εκτός αλλά και εντός ΣΥΡΙΖΑ η τοποθέτησή του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΕΝΕ, ο Αργ.Αργυρίου, σύζυγος της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Καφαντάρη, απαντά ότι έχει παραιτηθεί από τον μισθό του.
  • Από το βήμα της εκδήλωσης που οργάνωσε το Ποτάμι με τίτλο «Κόβουμε Σπατάλες - Κόβουμε Φόρους», ο Σταύρος Θεοδωράκης απηύθυνε πρόσκληση στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να συζητήσουν για την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο.
  • Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνεδρίασε το Σάββατο  στην Αθήνα, αποφάσισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο τριήμερη αποχή από την Τρίτη έως και την Πέμπτη (12-14 Ιανουαρίου).

Κόσμος

  • Βίντεο, το οποίο δείχνει έναν ρώσο γιατρό να γρονθοκοπεί ασθενή σε νοσοκομείο, κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Ο ασθενής κατέρρευσε και λίγο αργότερα πέθανε. Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Μπελγκορόντ, 670χλμ νότια της Μόσχας, στις 29 Δεκεμβρίου 2015.
  • Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Μααράτ αλ Νούμαν, στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής που έπληξε δικαστήριο και τη φυλακή που ήταν δίπλα του, ανέφρε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
  • Την Δευτέρα θα παραδοθεί τελικά η ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη πόλη Μαντάγια της Συρίας και σε δύο αποκλεισμένα χωριά στα βορειοδυτικά της χώρας, με βάση μια συμφωνία που επιτεύχθηκε το Σάββατο, ανέφεραν δύο πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.
  • Ο αριθμός των μηνύσεων που έχουν κατατεθεί για τις βιαιότητες της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία έφθασε τις 379 και οι ύποπτοι είναι κυρίως «αιτούντες άσυλο» ή «παράνομοι μετανάστες», ανακοίνωσε το Σάββατο η τοπική αστυνομία.
  • Την ώρα που στην Κολωνία η αντιμεταναστευτική κινητοποίηση του ακροδεξιού κινήματος Pegida έπαιρνε βίαιη τροπή, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ -η οποία δέχεται επικρίσεις για την μεταναστευτική της πολιτική, τασσόταν υπέρ αυστηρότερων κανόνων για την απέλαση μεταναστών.

Οικονομία

  • Ενστάσεις, «κόκκινες κάρτες» και έναν μπαλαντέρ περιλαμβάνουν οι αντιδράσεις Βρυξελλών και ΔΝΤ στο σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, από την μελέτη του σχεδίου το κουαρτέτο έχει εντοπίσει τρεις «κόκκινες κάρτες» και δύο ενστάσεις.
  • Θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των θεσμών στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, δήλωσε ο υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος ωστόσο προέβλεψε μια δύσκολη διαπραγμάτευση.
  • Τις θετικές προοπτικές που διαγράφονται όταν ολοκληρωθεί ο οδικός χάρτης της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες συζήτησαν στη Λισαβόνα οι υπουργοί Οικονομικών Πορτογαλίας και Ελλάδας.

Αθλητισμός

  • Θύμα πολύ μεγάλης έκπληξης έπεσε η Φιορεντίνα, που ηττήθηκε μέσα στο «Αρτέμιο Φράνκι» με 1-3 από τη Λάτσιο στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του καμπιονάτο. Τα τρία από τα τέσσερα γκολ της συνάντησης σημειώθηκαν στις καθυστερήσεις (!), με τους «βιόλα» να χάνουν πολύτιμο έδαφος στη μάχη για τον τίτλο, αφού με νίκες Νάπολι και Γιουβέντους θα τους στείλουν στην τέταρτη θέση, από τη δεύτερη που κατέχουν τώρα.
  • Το κυρίαρχο πρόσωπο της αναμέτρησης ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια για την 19ηηη αγωνιστική της Primera Division, βρισκόταν όλη τη διάρκεια στον πάγκο! Ο λόγος βέβαια για τον Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος άρχισε με νίκη 5-0 την καριέρα του ως πρώτος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Με «χατ-τρικ» του Λιονέλ Μέσι, η Μπαρτσελόνα επικράτησε 4-0 της Γρανάδα στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της αγωνιστικής. 
  • Η Λιόν ξεκίνησε με επιτυχία όχι μόνο το 2016 αλλά και την διαδρομή της στο νέο της στάδιο Park OL». Κέρδισε (4-1) την ουραγό Τρουά στο ντεμπούτο του Μπρούνο Τζενέσιο στον πάγκο της σε ματς της Ligue 1, βάζοντας τέλος σε μία σειρά έξι αγώνων χωρίς νίκη. Ιστορικό είναι το γκολ που Αλεξάντρε Λακαζέτ άνοιξε (18) τις αποστάσεις στο σκορ, μιας και είναι το πρώτο στο νέο γήπεδο.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου