Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2016

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να κάνει την ανατροπή στην κεντροδεξιά παράταξη και αναδεικνύεται νέος πρόεδρος της ΝΔ. Σύμφωνα και με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΚΕΦΕ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στο 70% των καταμετρημένων ψήφων, ο Κ.Μητσοτάκης προηγείται με 51% έναντι 49% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Την Δευτέρα η τελετή παράδοσης - παραλαβής της προεδρίας της ΝΔ και τα τελικά αποτελέσματα.
  • Η Νέα Δημοκρατία θα γίνει πλέον ένα σκληρό νεοφιλελεύθερο κόμμα που θα εξυπηρετεί μόνο τους σκοπούς της ολιγαρχίας, χάνοντας κάθε λαϊκό έρεισμα» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχολιάζοντας τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη.
  • Τον πατέρα του και πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν πληροφορήθηκε τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ το βράδυ της Κυριακής. «Συγχαρητήρια και πρωθυπουργός» είπε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ υποδεχόμενος τον νέο πρόεδρο του κόμματος.
  • Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τηλεφωνικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του ως προέδρου της ΝΔ το βράδυ της Κυριακής. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν αυτήν την εβδομάδα.
  • Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος νωρίτερα είχε τηλεφωνήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να τον συγχαρεί για τη νίκη του, δήλωσε ότι «από αύριο η ΝΔ οφείλει να κερδίσει τη μάχη κατά του λαϊκισμού.

Κόσμος

  • Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, οργανωτής των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ταξίδεψε το 2015 στη Βρετανία για να συναντήσει άλλους τζιχαντιστές, όταν υπήρχε ένταλμα σύλληψης εναντίον του και ενώ ήταν γνωστός στις βρετανικές αρχές ασφαλείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian.
  • Τέσσερις πρόσφυγες από το Ντούισμπουργκ και το Μυλχάιμ στο Ρουρ απηύθυναν ανοιχτή επιστολή στην καγκελάριο Μέρκελ στην οποία εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τις επιθέσεις εναντίον των γυναικών στην Κολωνία.
  • «Πρέπει να αρχίσουμε τη διαδικασία για να δημιουργήσουμε ένα ανεξάρτητο κράτος στην Καταλονία, ώστε οι αποφάσεις του καταλανικού Kοινοβουλίου να είναι κυρίαρχες» δήλωσε ο Κάρλες Πουίγδεμοντ υπό τις επευφημίες των βουλευτών, λίγες ώρες πριν το καταλανικό Κοινοβούλιο τον εκλέξει επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης συνεργασίας -μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του Αρτούρ Μας που έκλεισε την πόρτα σε νέα προσφυγή στις κάλπες.
  • Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα έχει τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι. Στη συνάντηση αναμένεται να εξεταστεί η ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ , οι διμερείς σχέσεις και η εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και ΠΓΔΜ, με ορισμένα μέσα ενημέρωσης να εκτιμούν ότι θα συζητηθεί και το θέμα της ονομασίας.
  • Έφηβη η οποία απήχθη και κρατήθηκε επί δύο εβδομάδες από συμμορία μίλησε την Κυριακή στην ινδική τηλεόραση για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια τους, λέγοντας ότι μετά τους αλλεπάλληλους βιασμούς που υπέστη οι δράστες την πέταξαν σε ένα πηγάδι, πιστεύοντας ότι είναι νεκρή, αφού προηγουμένως την είχαν πυροβολήσει δύο φορές.

Οικονομία

  • «Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το χρέος, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους μας. Αυτή είναι η θέση της Γαλλίας» δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, έπειτα από συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον έλληνα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο. 
  • Για πρώτη φορά έξι συνεργάτες της Deutsche Bank παρουσιάζονται ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου αύριο Δευτέρα, εξαιτίας του σκανδάλου σχετικά με τη χειραγώγηση του διατραπεζικού επιτοκίου Euribor.
  • Την πεποίθησή του, ότι η κυβέρνηση συνεργασίας όλων των Αριστερών δυνάμεων στην Πορτογαλία βαδίζει «προς θετική κατεύθυνση», που θα ωφελήσει «όχι μόνον τον λαό της χώρας, αλλά και όλους τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης», στα πλαίσια ενός μετασχηματισμού των πολιτικών ισορροπιών στην ήπειρο, εκφράζει σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στο πορτογαλικό πρακτορείο Lusa, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου