Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2016

  • Ο προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου γενικότερα και το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη Δημόσια Διοίκηση αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που θα συνεδριάσει το απόγευμα της Τετάρτη στις 17:00.
  • Δικαστική απόφαση σε δεύτερο βαθμό για την αγωγή της Μονής Βατοπαιδίου που διεκδικούσε τις παραλίμνιες εκτάσεις της Βιστωνίδας, συνολικού εμβαδού 27.000 στρεμμάτων, δικαιώνει πλήρως το Δημόσιο που διατηρεί όλες τις εκτάσεις.
  • Τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή και θα ολοκληρώσει την τετραετία, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στην ομιλία του στο πρωτοχρονιάτικο δείπνο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.
  • Διαμαρτυρίες και ένταση στην εκδήλωση της πρώτης δημόσιας συζήτησης για την Παιδεία, καθώς παρεμβάσεις εκπαιδευτικών και φοιτητών, που ανάρτησαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία, για τις συνθήκες εργασίας την αναπληρωτών, αλλά και για το ασφαλιστικό, εμπόδισαν την έναρξη της εκδήλωσης και οδήγησαν τελικά στη ματαίωσή της.
  • Το πτώμα άγνωστου άνδρα, πιθανότατα αλλοδαπού, βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βαρυμπόμπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα ηλικίας περίπου 40 ετών ο οποίος έχει δεχθεί 12 πυροβολισμούς.

Κόσμος

  • Στα χέρια του Ιράν έπεσαν δύο μικρά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών που έπλεαν στον Περσικό Κόλπο. Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι έχασε την επαφή με τα δύο πλοία, αλλά έχει λάβει διαβεβαιώσεις από το Ιράν ότι τουλάχιστον το πλήρωμα θα επιστραφεί άμεσα χωρίς να διατρέξει κίνδυνο. 
  • Η δεξιά κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κατέληξε σε συμφωνία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να εξασφαλιστεί η στήριξη της πλειοψηφίας της Βουλής στο σχέδιο νόμου που προβλέπει την κατάσχεση ατομικών ειδών αξίας των προσφύγων και των μεταναστών οι οποίοι φθάνουν στη χώρα, ώστε να καλύπτεται το κόστος της φιλοξενίας τους. Το νομοσχέδιο, το οποίο θα υποβληθεί την Τετάρτη προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
  • «Έβλεπες στα μάτια των ανθρώπων ταυτόχρονα ελπίδα και δυσπιστία, σαν να μην μπορούσαν να πιστέψουν ότι αυτό συμβαίνει στ' αλήθεια», δήλωσε ο Πάβελ Ξίσεκ της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου στο Thomson Reuters Foundation, αναφερόμενος στην υποδοχή της αυτοκινητοπομπής με ανθρωπιστική βοήθεια όταν έφθασε στην πολιορκημένη πόλη Μαντάγια της Συρίας.
  • «Οι τρομοκράτες είναι εχθροί όλων των ελεύθερων ανθρώπων» δήλωσε σε διάγγελμά της η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον οκτώ Γερμανοί υπήκοοι.
  • Στις 21:00 το βράδυ τοπική ώρα (ξημερώματα της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) ο Μπαράκ Ομπάμα εκφωνεί την τελευταία του Ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώπιον των μελών του Κογκρέσου, της κυβέρνησης και του Ανώτατου Δικαστηρίου. Ο Ομπάμα θα παρουσιάσει τις προτεραιότητές του για την τελευταία του χρονιά στον προεδρικό θώκο, ενώ θα επιχειρήσει να κάνει έναν θετικό απολογισμό για την θητεία του.

Οικονομία

  • Δέκα προτάσεις προκειμένου να ενταχθούν στο σχέδιο για το ασφαλιστικό, κατέθεσε η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο.
  • Σχέδιο για προμήθεια φυσικού αερίου σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν δίκτυα, με τη μεταφορά του δια θαλάσσης ή οδικώς σε υγροποιημένη ή συμπιεσμένη μορφή, εκπονεί η ΔΕΠΑ, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Θόδωρος Κιτσάκος.
  • Πρόστιμα συνολικού ύψους 1,734 εκατ. ευρώ για 21 παραβάσεις, επέβαλαν ο υπουργός Περιβάλλοντος, Π.Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Γ.Τσιρώνης, στην «Ελληνικός Χρυσός», εγκρίνοντας τις σχετικές εισηγήσεις του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος. Η κυβέρνηση που διάβασε στις αποφάσεις της Eldorado «εκβιασμό και πίεση», επιβάλλει πρόστιμα μια ημέρα πριν την προγραμματισμένη συναντηση του κ. Σκουρλέτη με τη διοίκηση της εταιρείας.

Αθλητισμός

  • Ταρακούνησε την Ισπανία ξανά η Μιραντές! Η ομάδα της β΄ κατηγορίας, που το 2012 είχε φτάσει έως τους ημιτελικούς του Copa del Rey, διέσυρε με 3-0 τη Λα Κορούνια στο «Ριαθόρ» και προκρίθηκε στους «8» της διοργάνωσης. Ετσι, μαζί με τη Σεβίλη (σφράγισε και τυπικά την πρόκριση επί της Μπέτις στο τοπικό ντέρμπι) έγιναν οι δύο πρώτες ομάδες που παίρνουν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.
  • Νέα απώλεια για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που προηγήθηκε 2-0 και 3-2 της Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», αλλά... κατάφερε να ισοφαριστεί στο 90΄ κι έτσι οι «ανθρακωρύχοι» πήραν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Στο «Βίλα Παρκ» η Αστον Βίλα νίκησε για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος (8 Αυγούστου 2015!), 1-0 την Κρίσταλ Πάλας. Τέλος, η Γουέστ Χαμ παραμένει σε... ευρωπαϊκή τροχιά, επικρατώντας 3-1 της Μπόρνμουθ εκτός έδρας.
  • Την απόκτηση του Νίκου Καρέλη από τον Παναθηναϊκό ανακοίνωσε η Γκενκ. Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός υπέγραψε για 3.5 χρόνια (με την προοπτική για έναν ακόμη), ενώ θα παρουσιαστεί επίσημα στον Τύπο το μεσημέρι της Τετάρτης.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου