Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2016

  • Υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεδριάζει σήμερα, Πέμπτη, στις 14:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.
  • Ματαιώσεις και τροποποιήσεις θα υπάρξουν και αύριο, Πέμπτη, στα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού σιδηροδρόμου λόγω της τρίωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας, από τις 12.00 έως τις 15.00, που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Αναλυτικά τα δρομολόγια που ματαιώνονται.
  • Το απόγευμα της Πέμπτης, στις 17:30, θα συναντηθούν στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Πριν από το συγκεκριμένο ραντεβού θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Στη συνεδρίαση θα γίνει εκλογή του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
  • «Η αφήγηση του κ. Στουρνάρα δείχνει από ποιoν κίνδυνο ξέφυγε τελευταία στιγμή η χώρα» σχολίασε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ.
  • Λύση όσον αφορά τη ρύθμιση του χρέους του Δήμου Θεσσαλονίκης, που ανέρχεται στα 16,5 εκατομμύρια ευρώ και αφορά νέα «μαύρη τρύπα» από την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης, βρέθηκε μετά τις συναντήσεις που είχε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης στην Αθήνα.

Κόσμος

  • Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, οι δύο ηγέτες ζήτησαν αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας.
  • Η ΕΕ απαγορεύει σε οικονομολόγους της να μελετήσουν τις συνέπειες από ένα ενδεχόμενο Brexit ή ακόμα και να μιλήσουν γι' αυτό, από φόβο μήπως εμπλακεί στη συζήτηση για παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ πριν από το δημοψήφισμα.
  • Τουλάχιστον εννέα μαθητές και ο καθηγητής τους παρασύρθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης από χιονοστιβάδα ενώ έκαναν σκι στο θέρετρο Les Deux Alpes στις γαλλικές Άλπεις. Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο μαθητές σκοτώθηκαν, καθώς και ένας Ουκρανός πολίτης, ενώ άλλα τρία άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Έρευνες στην περιοχή.
  • Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε την Τετάρτη ότι ο βομβιστής καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους που σκότωσε δέκα άτομα στην επίθεση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης εισήλθε στην Τουρκία ως πρόσφυγας και ότι δεν βρισκόταν σε λίστα παρακολούθησης.
  • Η πλήρης λειτουργία των hot spots σε Ελλάδα και Ιταλία, η ουσιαστική εφαρμογή του συστήματος μετεγκατάστασης προσφύγων, η ενίσχυση των επιστροφών και η επαναφορά στην ομαλότητα σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση στη ζώνη του Σένγκεν, συμπεριλαμβάνονται στις βασικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2016 και τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Οικονομία

  • Συνολικά 2.550 συνταξιούχοι, δηλαδή το 0,096% περίπου του συνόλου των συνταξιούχων, λαμβάνουν συντάξεις άνω των 3.000 ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος σε απάντηση ερώτησης που είχαν καταθέσει 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Με τον διακριτικό τίτλο «The Mart» θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της η αλυσίδα Makro Cash & Carry, σε συνέχεια της εξαγοράς της από την εταιρεία Ι. & Σ. Σκλαβενίτης. Από τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, η νέα εταιρική ταυτότητα θα εφαρμοσεί τόσο στα καταστήματα της εταιρείας, όσο και στα υπόλοιπα σημεία επικοινωνίας με τους πελάτες της.
  • Σε Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων παραπέμπεται το θέμα των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, μετά τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γ.Κατρούγκαλου με τους προέδρους των επιστημονικών φορέων αυτοαπασχολούμενων. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, με χρονοδιάγραμμα σε δύο ή τρεις ημέρες να καταλήξει σε αποφάσεις. Συλλαλητήριο των επιστημονικών φορέων κατά του Ασφαλιστικού αύριο, Πέμπτη.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου