Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2016

  • Στην πέμπτη θέση της λίστας της Airbnb με τις 16 καλύτερες συνοικίες ανά τον κόσμο για το 2016 βρίσκεται το Κουκάκι της Αθήνας.
  • «Το πρόβλημα δεν μπορεί να το λύσει μόνος του ο δήμος, αναλαμβάνουμε όμως πρωτοβουλίες για μία δίκαιη κατανομή της ευθύνης» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στην εισήγηση που έκανε για τις προσφυγικές ροές στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σήμερα, Πέμπτη.
  • Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου του άτυχος άνδρας, το όχημα του οποίου συγκρούστηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης με αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισα - Βόλος.
  • Η ΑΔΕΔΥ καλεί το μεσημέρι του Σαββάτου σε συλλαλητήριο στην Ομόνοια ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η απόφαση ελήφθη μετά από κοινού σύσκεψη με άλλες ενώσεις με στόχο «τη συγκρότηση ενός κοινού μετώπου για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης». Απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλώντας επίσης σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου.
  • Πυκνώνουν οι αντιδράσεις για τα «λουκέτα» σε δημοτικά ιατρεία αλλά και για τις ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμα σε όσα ακόμα λειτουργούν. «Σκάνδαλο» χαρακτηρίζουν το κλείσιμο δημοτικών ιατρείων στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο. Εγκαλούν το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη για τη στάση της δημοτικής Αρχής απέναντι στο πρόβλημα λειτουργίας σημαντικών κοινωνικών δομών.

Κόσμος

  • Ο καταζητούμενος για τον εφιάλτη της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι Σαλά Αμπντεσλάμ ήλθε σε επικοινωνία με τον δικηγόρο του, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga επικαλούμενο αξιόπιστη πηγή. Ο συνήγορος του υπόπτου, ο οποίος διαφεύγει αφότου επέστρεψε στο Βέλγιο λίγες ώρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει την πληροφορία. Αναγνωρίστηκε ο καμικάζι κατά την επιδρομή στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί.
  • Ο καμικάζι ο οποίος ανατινάχθηκε την 18η Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της αστυνομικής εφόδου σε διαμέρισμα στο Σεν Ντενί, λίγες ημέρες μετά τον εφιάλτη στο Παρίσι, αναγνωρίστηκε ως ο 25χρονος Βελγομαροκινός Σάκιμπ Άκρου, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εισαγγελέας που έχει τεθεί επικεφαλής των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.
  • Την παραίτησή του ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι καθ' οδόν προς τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές του Απριλίου, στη βάση του χρονοδιαγράμματος που ορίζει η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για την λύση της πολύμηνης πολιτικής κρίσης. Την Παρασκευή θα βρίσκεται επίσης στα Σκόπια ο επίτροπος για τη Διεύρυνση της ΕΕ Γιοχάνες Χαν για κρίσιμης σημασίας επίσκεψη, κατά την οποία θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων.
  • Η διατήρηση της ελεύθερης κυκλοφορίας στο χώρο Σένγκεν είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ευρωστία της ζώνης του ευρώ, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πέμπτης.
  • «Τρία πράγματα είναι βέβαια σ' αυτή τη ζωή: ο θάνατος, οι φόροι και το γεγονός ότι η Μισέλ Ομπάμα δεν θα είναι υποψήφια για τον Λευκό Οίκο»: Χωρίς να αφήνει ομολογουμένως κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, ο Μπαράκ Ομπάμα απέκλεισε το ενδεχόμενο διεκδίκησης της προεδρίας των ΗΠΑ από την σύζυγό του, Μισέλ.

Οικονομία

  • Η προθεσμία υποβολής του εντύπου Α21 -Αίτηση για χορήγηση Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων ή/και Ειδικού Επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες- έτους 2015 λήγει στις 15/01/2016, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΓΑ.
  • Η κυπριακή κυβέρνηση ολοκλήρωσε το πρόγραμμα με μεγάλο βαθμό ιδιοποίησης των μεταρρυθμίσεων, επεσήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Το κυπριακό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στα τέλη Μαρτίου» και «η επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup θα αποφασίσει για το πώς θα πραγματοποιηθεί η έξοδος από αυτό» ανέφερε, μετά το Eurogroup της Πέμπτης στις Βρυξέλλες.
  • Σε συνέντευξή του προς τη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογραμμίζει τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχίσει τη συνεργασία με το ΔΝΤ.

Αθλητισμός

  • Η Βαλένθια και η Ατλέτικο Μαδρίτης συμπληρώνουν το «παζλ» των προημιτελικών του κυπέλλου Ισπανίας. Οι «νυχτερίδες» του Γκάρι Νέβιλ έκαναν επίδειξη δύναμης και στη Γρανάδα (0-3) και πέρασαν με συνολικό σκορ 7-0, ενώ η Ατλέτικο καθάρισε με... επαγγελματικό τρόπο εναντίον της Βαγεκάνο, με 3-0 με σκορερ τους Κορέα (40΄), Γκριζμάν (80΄, 90+1΄).
  • Ο Παναθηναϊκός έχασε από τον ΠΑΣ με 1-0 τη Λεωφόρο αλλά πήρε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, χάρη στη νίκη του με 2-1 στους Ζωσιμάδες την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλιστα, οι Γιαννιώτες που σκόραραν στο 93', είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 94' για να κλέψουν το «εισιτήριο». Ανατροπή και πρόκριση για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος παρά την ήττα του πρώτου αγώνα με 2-1 από την Καλλονή στη Μυτιλήνη, επικράτησε στην Τούμπα με 3-0. Στον προημιτελικό βρίσκεται και ο Πανιώνιος, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να επικρατεί εκ νέου του Εργοτέλη με 1-0, όσο και στον πρώτο αγώνα στην Κρήτη, και να παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση.
  • Απορούν και... αισιοδοξούν στην ΑΕΚ, για την έκβαση της (νέας) δικαστικής εκκρεμότητας, για την υπόθεση του περασμένου Αυγούστου. Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Στέφανος Μπαξεβάνης, άσκησε έφεση για την αθώωση της ΠΑΕ σχετικά με την προ πέντε μηνών ανακοίνωση. Στην ΠΑΕ αναζητούν τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε να ξανανοίξει αυτή η υπόθεση παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να είχε κλείσει με την αθωωτική απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας. Αλλωστε η δικαστική επιτροπή της ΕΠΟ είχε παραπέμψει εκεί την υπόθεση.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου