Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016

  • Έκτακτο δελτίο με το οποίο προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, αρχικά από τα δυτικά της χώρας, εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές χιονοπτώσεις. Η προειδοποίηση αφορά το τριήμερο έως τη Δευτέρα.
  • Για τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου προγραμματίζεται το συλλαλητήριο διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ ενάντια στη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Το ραντεβού έχει δοθεί στην πλατεία Ομονοίας.
  • Στην Αθήνα θα βρεθεί το Σάββατο το ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, Βάλτερ Μπόργιανς, προκειμένου να υπογράψει συμφωνία με αντικείμενο την πάταξη της φοροδιαφυγής. Τον γερμανό υπουργό θα υποδεχτεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • Απολύονται επτά υπάλληλοι της Βουλής, καθώς διαπιστώθηκε ότι διορίστηκαν προσκομίζοντας πλαστά πτυχία. Πρόκειται για έναν επιστημονικό σύμβουλο στο γραφείο του Κώστα Σημίτη, μία τέως γραμματέα βουλευτή, μία δακτυλογράφο και τέσσερις ειδικούς φρουρούς.
  • «Κλείδωσε» η πρώτη συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν τελικά την Τρίτη στις 3 μετά το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κόσμος

  • Η Toronto Star, η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στον Καναδά, θα κλείσει το τυπογραφείο της και θα αναθέσει την εκτύπωσή της σε ιδιωτική εταιρεία από τον προσεχή Ιούλιο, κάτι που σημαίνει ότι θα απολυθούν 285 εργαζόμενοι, όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση του ομίλου.
  • Σε επιτυχημένη επέμβαση καρδιάς υπεβλήθη ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες. Μετά την επέμβαση ο 92χρονος Πέρες ανέκτησε τις αισθήσεις του, αισθάνεται καλά και παραμένει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.
  • Οι αιτούντες άσυλο στην Ελβετία θα πρέπει να παραδίδουν κατά την άφιξή τους όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους αξίας άνω των 1.000 ελβετικών φράγκων, επιβεβαίωσαν οι ομοσπονδιακές αρχές. Ανάλογη πρόταση έχει ψήφισει τον περασμένο μήνα το Κοινοβούλιο της Δανίας.
  • Είναι ένα περιστατικό πρωτοφανές στα χρονικά της Γαλλίας, δήλωσε η γαλλίδα υπουργός Υγείας, αναφερόμενη στα τραγικά αποτέλεσματα της δοκιμής φαρμακευτικού σκευάσματος, που οδήγησε στον εγκεφαλικό θάνατο ενός ασθενή και στη νοσηλεία άλλων πέντε σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Η υπουργός ανέφερε ότι το σκεύασμα επηρεάζει το ενδοκανναβινοειδές σύστημα του ανθρώπου και ότι υποτίθεται ότι καταπολεμούσε το άγχος και άλλα προβλήματα διάθεσης.
  • Το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης γίνεται σε μια περίοδο με πολλά μέτωπα ανοιχτά στην Τουρκία. Από το κουρδικό μέχρι την ισλαμιστική τρομοκρατία.

Οικονομία

  • Να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο της Softex (Αθηναϊκή Χαρτοποιία), με αποτέλεσμα την απόλυση 200 εργαζομένων αποφάσισε η πολυεθνική Bolton Group. Έντονη η αντίδραση του υπουργείου Εργασίας, προειδοποιεί πως «σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της Softex, θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου».
  • Η παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, στις 21 και 22 Ιανουαρίου, τού δίνει την ευκαιρία για επαφές υψηλού επιπέδου, στις οποίες θα συζητηθεί η σημερινή πορεία της Ελλάδας εντός του Μνημονίου, αλλά και η μελλοντική εκτός αυτού.
  • Στην κήρυξη πανεργατικής - πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ αντιδρώντας στις κυβερνητικές επιλογές, με επίκεντρο το Ασφαλιστικό. «Το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό καταστρέφει τους συνταξιούχους, τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και κυρίως το μέλλον της νέας γενιάς» αναφέρει σε ανακοίνωση.

Αθλητισμός

  • Ενα ακόμα σούπερ αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης με το ντέρμπι Λίβερπουλ-Γιουνάιτεντ να ξεχωρίζει στην premier league. Στο ισπανικό πρωτάθλημα δύσκολες αποστολές αναμένονται για τους πρωτοπόρους, Ατλέτικο, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, ενώ στην Ιταλία η πρώη Νάπολι θα... παλέψει εντός έδρας.
  • Ιδανικό ντεμπούτο με την φανέλα της Γκενκ έκανε ο Καρέλης. Ο Ελληνας διεθνής μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 77’ και 10’ αργότερα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1 στον αγώνα με την Ζούλτε Βάρεγκεμ, για την 22η αγωνιστική του βέλγικου πρωταθλήματος.
  • Σοβαρός αποδείχθηκε ο τραυματισμός του Μιγκέλ Κορδέρο, που θα μείνει ένα μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης. Ο Ισπανός μέσος της ΑΕΚ υποβλήθηκε σήμερα σε μαγνητική τομογραφία και ο απεικονιστικός έλεγχος έδειξε θλάση στον δεξιό δικέφαλο, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου