Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 18 Ιαανουαρίου, 2016

  • «Η πορεία της καγκελαρίου είναι θαρραλέα», είναι ο τίτλος συνέντευξης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, που δημοσιεύεται στο φύλλο της Δευτέρας της Sueddeutsche Zeitung, ενόψει της επίσκεψης που πραγματοποιεί τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Γερμανία. Ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Γιοάχιμ Γκάουκ, την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
  • Σε λαϊκό ξεσηκωμό με αφορμή το Ασφαλιστικό κάλεσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας την Κυριακή, σημειώνοντας ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό είναι απόδειξη του ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «ολοκληρώνει την βρώμικη δουλειά» που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
  • Εξελίξεις σημειώθηκαν στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της 41χρονης στην Ορμύλια Χαλκιδικής και της απαγωγής του 4χρονου γιου τους, από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ύστερα από δηλώσεις του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, ο οποίος αποκάλυψε ότι συναντήθηκε με τον καταζητούμενο στα Μέγαρα. Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στην περιοχή των Μεγάρων, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
  • Τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός πληθυθσμός θυσιάζεται και οι άνθρωποι καλούνται να υποφέρουν ολοένα και περισσότερο για να αποπληρώσουν ένα χρέος το οποίο κτυπά ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημιουργία αυτού του χρέους, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε βίντεο που ετοίμασε το London School of Economics για την Ελλάδα και το οποίο αναφέρεται στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα μνημονιακά μέτρα λιτότητας.
  • Με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλο, συναντήθηκε το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του στη Βουλή. Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα.

Κόσμος

  • Τρεις Αμερικανοί φέρεται να έχουν πέσει θύματα απαγωγής στην πρωτεύουσα του Ιράκ, μετέδωσε το βράδυ της Κυριακής το αραβόφωνο δίκτυο Al-Arabiya. Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι ενήμερη για τις πληροφορίες και βρίσκεται σε επαφή με τις ιρακινές αρχές για να εντοπίσει τους απαχθέντες.
  • Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε την προφυλάκιση δέκα υπόπτων ως «μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης» σε σχέση με την επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη που κόστισε τη ζωή σε δέκα γερμανούς τουρίστες και η ευθύνη για την οποία αποδόθηκε στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
  • Δεν σχεδιάζει η Άνγκελα Μέρκελ να βρεθεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στο τέλος Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Βερολίνο -όπου το πολιτικό κλίμα βράζει λόγω Κολωνίας. Η ελληνική πλευρά προσέβλεπε σε συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της γερμανίδας καγκελαρίου στο πλαίσιο του Φόρουμ, με κύρια θέματα το ασφαλιστικό και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, που είναι συδεδεμένα με το ζήτημα του χρέους.
  • Στο αίμα έβαψε το Ισλαμικό Κράτος την πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ της ανατολικής Συρίας. Οι αναφορές για τα θύματα του παραλογισμού των τζιχαντιστών κυμαίνονται από 135 έως 300 νεκρούς, ενώ πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως έως και 400 άνθρωποι βρίσκονται στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Φόβοι για μαζική εκτέλεση των ομήρων, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά...
  • Την πλήρη εφαρμογή της ιστορικής συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, καθώς και την απελευθέρωση των Αμερικανών που κρατούνταν από την Ισλαμική Δημοκρατία, χαιρέτισε ο Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας για νίκες της «έξυπνης» διπλωματίας και διαβεβαιώνοντας πως οι παγκόσμιες δυνάμεις απέκοψαν κάθε μονοπάτι που είχε η Τεχεράνη προς την απόκτηση πυρηνικής βόμβας. Τη συμφωνία χαιρετίζει και ο Χασάν Ροχανί λέγοντας ότι μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο επίλυσης περιφερειακών ζητημάτων.

Οικονομία

  • Με θέμα την έγκριση της συμφωνίας πώλησης της θυγατρικής της τράπεζας στην Τουρκία, της Finansbank, πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα η έκτακτη γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας.
  • Η παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, στις 21 και 22 Ιανουαρίου, τού δίνει την ευκαιρία για επαφές υψηλού επιπέδου, στις οποίες θα συζητηθεί η σημερινή πορεία της Ελλάδας εντός του Μνημονίου, αλλά και η μελλοντική εκτός αυτού.
  • Χωρίς να απαιτείται εγγυητική επιστολή θα μπορούν πλέον οι επιχειρήσεις, που θα εντάσσονται στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, να κάνουν χρήση της προκαταβολής, ώστε να διευκολύνεται η ρευστότητά τους.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου