Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2016

  • Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η χώρα, με βροχές, ισχυρούς ανέμους και χιόνια που πιθανότατα θα πέσουν και στο κέντρο της Αθήνας. Χιονίζει στην Πάρνηθα. Πού είναι κλειστά τα σχολεία. Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων. Με αλυσίδες λόγω του χιονιά η κυκλοφορία των οχημάτων σε δέκα νομούς της χώρας. Κλειστή η γραμμή Κυλλήνη-Κεφαλονιά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού.
  • Με μικρό καλάθι αναμένεται να προσέλθει στο ραντεβού του με τον Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ούτε ο ίδιος σκοπεύει να ανοίξει όλα τα χαρτιά του για το νέο πλαίσιο αντιπαράθεσης με τον πρωθυπουργό, ούτε από την πλευρά Τσίπρα αναμένουν ότι από το νέο προεδρικό επιτελείο της Λεωφόρου Συγγρού θα προκύψει κάποια θεαματική κίνηση στην πρώτη κατ' ιδίαν συνάντησή τους.
  • Κατάθεση στην Ασφάλεια της Λάρισας, έδωσε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, σχετικά την συνάντηση που, όπως είπε, είχε με τον 35χρονο καταζητούμενο για την δολοφονία της συζύγου του στην Χαλκιδική και την απαγωγή του 4χρονου παιδιού τους.
  • Με νέα απάντηση επανέρχεται ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονας Σχινάς- Παπαδόπουλος, σε μία προσπάθεια να αποκρούσει το κύμα αρνητικών σχολίων που προκάλεσε η προηγούμενη απάντησή του προς την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», σχετικά με τους διορισμούς συγγενών και μίας φίλης του σε υπουργικά γραφεία και το Μαξίμου.
  • Τη λειτουργία θερμαινόμενων χώρων για τη φιλοξενία και προστασία πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και για όσο διαρκούν αυτά έχουν κοινοποιήσει οι Δήμοι της Περιφέρειας Αττικής.

Κόσμος

  • Σε ζώνη αστικού πολέμου μεταβάλλεται η νοτιοανατολική Τουρκία. Οι ειδικές δυνάμεις καταδρομέων του τουρκικού στρατού αναπτύχθηκαν στο ιστορικό κέντρο του Ντιγιαρμπακίρ, της μεγαλύτερης πόλης της περιοχής, όπου πάνω από ένα μήνα μαίνονται οι μάχες μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των μελών του κουρδικού ΡΚΚ.
  • Ξεπέρασαν τις 500 χιλιάδες οι υπογραφές που μαζεύτηκαν, ώστε να προκληθεί συζήτηση στη Βουλή για να απαγορευθεί η είσοδος του Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία. Πολλές οι απόψεις που ακούστηκαν και το τελικό συμπέρασμα ήταν: αν η Βρετανία τού γυρίσει την πλάτη, θα τον κάνει ήρωα.
  • Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα η διάσημη ηθοποιός Κέιτ ντελ Καστίγιο, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση της σύλληψης του βαρώνου των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο». Η ηθοποιός φέρεται να βοήθησε για τη «μοιραία» συνέντευξη που πήρε ο Σον Πεν από τον καταζητούμενο.
  • Οι οδηγοί ταξί της Βουδαπέστης διαδήλωσαν διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία της πολυεθνικής εταιρείας Uber στην ουγγρική πρωτεύουσα. Η κυβέρνηση θα εξετάσει το ζήτημα στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης, δήλωσε ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.
  • Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν Αλγερινό που έχει αιτηθεί άσυλο στη Γερμανία και θεωρείται ύποπτος για επιθέσεις σε βάρος γυναικών τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία. Είναι η πρώτη σύλληψη για τα επεισόδια που προκάλεσαν σάλο σε όλη τη χώρα.

Οικονομία

  • «Για να υπάρξει μια σταθερή λύση στο ασφαλιστικό χρειάζεται μια νέα Κοινωνική Συμφωνία, που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς συλλογική αναγνώριση λαθών, συλλογική αντίληψη για τις νέες επιλογές και, πάντως, με ορίζοντα όχι τα δύο ή τρία χρόνια, αλλά ένα σημαντικά μεγαλύτερο βάθος χρόνου» τόνισε ο Τάσος Γιαννίτσης στην ομιλία του στην εκδήλωση του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση.
  • Το υπουργείο Οικονομικών δεν εξετάζει καμία αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα το 2016 διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.
  • Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της Λαϊκής Ενότητας και του υπουργείου Εργασίας με αφορμή την απάντηση που έδωσε ο Πιερ Μοσκοβισί στον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή για το ύψος των αναπηρικών συντάξεων.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου