Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2016

  • Προβάδισμα 4,5% υπέρ της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για το Action24. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ενώ στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 44% έναντι 40% του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται από τις 6 το πρωί της Τετάρτης οι ναυτεργάτες, με απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα για δύο ημέρες στα λιμάνια όλης της χώρας. Στο μεταξύ, συνεχίζουν Τετάρτη και Πέμπτη την απεργία τους οι υπάλληλοι του ΝΑΤ. Όπως και η ΠΝΟ, οργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
  • Κλιμακώνουν από την Τετάρτη τις κινητοποιήσεις τους γεωργοί και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι αντιδρούν στα προωθούμενα μέτρα στο φορολογικό και ασφαλιστικό, με μπλόκα σε κομβικά σημεία της εθνικής και Εγνατίας οδού και ισχυρή παρουσία σε λιμάνια και τελωνεία.
  • Μία μικρή ομάδα, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού, είχε συντάξει ένα εναλλακτικό σχέδιο, με την ονομασία plan x, για την περίπτωση που προσπαθούσαν να μας εκδιώξουν από το ευρώ, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, υποστήριξε όμως ότι δεν υπήρχε σχέδιο για διπλό νόμισμα.
  • Οδηγίες στο υπουργείο Εξωτερικών για να ξεκινήσει η τυπική διαδικασία, ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να υποβάλει αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για να γίνει η τουρκική, επίσημη γλώσσα της Ένωσης, φέρεται να έχει δώσει ο πρόεδρος Αναστασιάδης, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα Havadis.

Κόσμος

  • Νεκρολογία για τον «τζιχαντιστή Τζον», τον διαβόητο δήμιο του Ισλαμικού Κράτους που έκοψε μπροστά στις κάμερες των νήμα της ζωής Δυτικών ομήρων, δημοσίευσε το προπαγανδιστικό περιοδικό Dabiq, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.
  • Τρεις Αμερικανοί πολίτες που εξαφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Βαγδάτη έχουν απαχθεί και είναι κρατούμενοι σιιτικής οργάνωσης που πιστεύεται ότι υποστηρίζεται από το Ιράν, σύμφωνα με μέλη των ιρακινών μυστικών υπηρεσιών αλλά και πηγές προσκείμενες στην αμερικανική κυβέρνηση. Πρόκειται για τους πρώτους Αμερικανούς που πέφτουν θύματα απαγωγής στο Ιράκ μετά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων το 2011.
  • Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Μπαράκ Ομπάμα και Ταγίπ Ερντογάν κατά την οποία δεσμεύτηκαν, σύμφωνα με πηγές της τουρκικής προεδρίας, να συνεχίσουν τη διμερή τρομοκρατία στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, ιδίως εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και των αυτονομιστών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
  • Εννέα σχολεία στην κομητεία του Μπέργκεν, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, εκκενώθηκαν μετά από σειρά ανώνυμων τηλεφωνημάτων που προειδοποιούσαν για τοποθέτηση βομβών. Οι αρχές δεν εντόπισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά τις έρευνες.
  • Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδίκασε την Τουρκία για παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης λόγω της απαίτησης των τουρκικών αρχών οι δημοσιογράφοι του περιοδικού Nokta που πρόσκειται στην αντιπολίτευση να κατονομάσουν τις πηγές τους για άρθρο που αφορούσε τις πρακτικές των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οικονομία

  • Η διήμερη παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, την Τετάρτη και την Πέμπτη, τού δίνει την ευκαιρία για επαφές υψηλού επιπέδου, στις οποίες θα συζητηθούν όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα, η οικονομική κρίση, η εξωτερική πολιτική, η συνεργασία με άλλες χώρες και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.
  • Στην εταιρία Grant Thornton - Ανώνυμη Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών και Συμβούλων Επιχειρήσεων ανατέθηκε η παροχή υπηρεσιών υποστήριξης προς το υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού για την οργάνωση και έναρξη λειτουργίας της ανεξάρτητης αρχής «Υπηρεσίας Πίστωσης και Πλούτου» που αφορά στα κόκκινα δάνεια.
  • Την απάντησή τους δίνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες που αποζημίωσαν τη Softex μετά την πυρκαγιά, αποκρούωντας τα περί μικρής αποζημίωσης. «Προχωρήσαμε σε αποζημίωσή της μέσα σε εύλογο και μάλιστα, ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα, λαμβανομένου υπόψη του μεγέθους της ζημίας». Ως προς το ύψος της αποζημίωσης τονίζουν ότι «καταβλήθηκε, σύμφωνα με τους όρους και τις καλύψεις του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, τη νομοθεσία και μετά τη σύμφωνη γνώμη και ρητή αποδοχή από την ασφαλισμένη επιχείρηση».

Αθλητισμός

  • Περίπου 300 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού διαδήλωσαν ειρηνικά έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, για την απόφασή του να τιμωρήσει τους Πράσινους με κλείσιμο των Θύρων 13-14 στη Λεωφόρο ως το τέλος της χρονιάς. Ευρεία σύσκεψη των διοικούντων την Τετάρτη για τον τρόπο αντίδρασης της ΠΑΕ, με την ιδέα για συλαλλητήριο που είχε ακυρωθεί πριν από λίγο καιρό να πέφτει ξανά στο τραπέζι...
  • Την απόφαση της Πολιτείας, όταν υποχρεωθεί, να παρέμβει με τον τρόπο που εκείνη θεωρεί πως διαφυλάσσει την κοινωνική ειρήνη και το «ευ αγωνίζεσθαι» στους αγωνιστικούς χώρους, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του το υφυπουργείο Αθλητισμού. Ο λόγος είναι τα αλλεπάλληλα κρούσματα επιλεκτικής εφαρμογής των κανονισμών από τους διαιτητές στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και η αδυναμία του αθλήματος να τηρήσει επί ίσοις όροις τους κανόνες του πειθαρχικού κώδικα με αποτέλεσμα την πρόκληση βίαιων συμπεριφορών στα γήπεδα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου