Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2016

  • Κίνδυνο επαναφοράς της συζήτησης για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη μπορεί να φέρουν οι πολιτικοί κλυδωνισμοί που προκαλεί η προσφυγική κρίση στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal. Ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα «καλοδεχόταν μία νέα συζήτηση για Grexit» μέσα στο 2016 – σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας.
  • Ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, καθώς και στα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο-Πάτρα και αντιστρόφως, σημειώνονται μέχρι και σήμερα Πέμπτη λόγω των τρίωρων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο.
  • Σειρά συγκεντρώσεων ενάντια στις προωθούμενες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Πέμπτη. ΑΔΕΔΥ, δάσκαλοι, καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ΠΟΕ-ΟΤΑ, επιστημονικοί φορείς, ΠΝΟ και υπάλληλοι του ΝΑΤ βγαίνουν στους δρόμους.
  • Σε κλοιό διαδηλωτών αγροτών στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης βρέθηκε για περισσότερες από 12 ώρες, από το πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Τελικά αργά το βράδυ, οι διαδηλωτές άρχισαν να αποχωρούν. Αυξάνονται τα μπλόκα των αγροτών σε όλη τη χώρα.
  • Θετικός στην πρόταση-πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά, για τη δημιουργία ενιαίου φορέα στον χώρο της Κεντροαριστέρας με εκλογή προέδρου από τη βάση, δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την κοπή της πίτας του ΚΙΔΗΣΟ.

Κόσμος

  • Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών καταγράφηκε στην κεντρική Κίνα σήμερα, Τετάρτη, γνωστοποίησε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).
  • Η Σερβία θα αρνείται εφεξής την είσοδο στην επικράτειά της σε όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες πλην εκείνων που δηλώνουν ρητά ότι επιθυμούν να ζητήσουν άσυλο στην Αυστρία ή στη Γερμανία, δήλωσε ο σέρβος υπουργός Εργασίας Αλεξάνταρ Βούλιν.
  • Την εξάρθρωση δικτύου διακινητών προσφύγων στη Μεσόγειο στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης ανακοίνωσαν οι αστυνομικές δυνάμεις Γερμανίας και Τουρκίας σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Πότσδαμ την Τετάρτη. Πέντε συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στη Γερμανία και 30 στην Τουρκία. Το δίκτυο μετέφερε πρόσφυγες με επισφαλή πλεούμενα προς την Ιταλία, ενώ λειτουργούσε επίσης από την Τουρκία προς την Ελλάδα.
  • Τουλάχιστον έξι εργαζόμενοι σε τηλεοπτικό δίκτυο του Αφγανιστάν σκοτώθηκαν και άλλοι 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση καμικάζι εναντίον του μικρού λεωφορείου του τηλεοπτικού δικτύου στο οποίο επέβαιναν στο κέντρο της Καμπούλ, σύμφωνα με την αστυνομία και συναδέλφους των θυμάτων. Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στη ρωσική πρεσβεία, στη διπλωματική συνοικία της Καμπούλ.
  • Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ είχαν συνομιλία την Τετάρτη στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός με επίκεντρο τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, ενόσω πληθαίνουν τα ερωτηματικά εάν οι ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση θα καταστεί δυνατό να πραγματοποιηθούν στις 25 Ιανουαρίου. «Θα δούμε, θα δούμε» είπε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους...

Οικονομία

  • Αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ να γίνει αποδεκτή η βελτιωτική προσφορά της Cosco Group (Hong Kong) Limited για την απόκτηση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.
  • Με απόφασή της η Ολομέλεια του ΣτΕ ακύρωσε την απόφαση Σκουρλέτη με την οποία είχε ανακαλέσει τις τεχνικές άδειες της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός σε Σκουριές και Ολυμπιάδα. Από το υπουργείο αναφέρουν πως θα μελετήσουν τη νέα απόφαση και θα κινηθούν με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Να εγκαταλείψει ο υπουργός τις αγκυλώσεις, λέει η ΝΔ, ο υπουργός πρέπει να πάει σπίτι του, λέει το ΠΑΣΟΚ.
  • Με τον ευρωπαίο επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Νταβός. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, κατά τη συνάντησή τους επισημάνθηκε η ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου