Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2015

  • Για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ. Στο διάστημα αυτό προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο.
  • Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αστυνομικές Αρχές της βόρειας Ελλάδας για τη σύλληψη 34χρονου που φέρεται ότι σκότωσε την 41 ετών εν διαστάσει σύζυγό του, άρπαξε το ένα από τα δύο ανήλικα παιδιά τους, και εξαφανίστηκε.
  • Οργή του Μητροπολίτη Πειραιώς για την απουσία του Αλέξη Τσίπρα από την δοξολογία αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά. Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΕΡΤ για την τηλεοπτική κάλυψη της δοξολογίας. Για «λανθασμένη ενημέρωση» κάνει λόγο η ΕΡΤ.
  • Συνάντηση με εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων θα έχει αύριο Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με την ηγεσία του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ και ΕΣΕΕ ενόψει της προώθησης της Βουλή της μεταρρύθμισης για το ασφαλιστικό.
  • Με την ελπίδα το 2016 να φέρει μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό τελέστηκε για πρώτη φορά, μετά από 42 χρόνια, ο αγιασμός των υδάτων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, που παρέστη στην τελετή, διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου, ώστε οι πολίτες της να απολαμβάνουν τα δικαιώματα, που απολαμβάνουν όλοι οι Ευρωπαίοι.

Κόσμος

  • Μπορεί το καθεστώς της Βορείου Κορέας να ανακοίνωσε την πρώτη επιτυχημένη δοκιμή βόμβας υδρογόνου, ωστόσο, ειδικοί γύρω από το θέμα αμφισβητούν την ανακοίνωση. Η διεθνής κοινότητα, πάντως, είναι σε αναβρασμό.
  • Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε έντονα τη νέα πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα και θα προετοιμάσει την επιβολή «επιπρόσθετων μέτρων» σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.
  • Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας είπε ότι οι παρένθετες μητέρες θα πρέπει να αντιμετωπίζουν την ίδια συμπεριφορά που αντιμετωπίζουν και οι δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων. Ο Αντζελίνο Αλφάνο είπε ότι οι «μήτρες προς ενοικίαση» θα πρέπει να αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης και άφησε να εννοηθεί ότι το νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι θα διευκολύνει τα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτούν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας.
  • Το Τζιμπουτί διέκοψε σήμερα τις διπλωματικές σχέσεις του με το Ιράν, μετέδωσε το σαουδαραβικής ιδιοκτησίας ειδησεογραφικό κανάλι Al Arabiya, επικαλούμενο επίσημη πηγή. Εν τω μεταξύ, η Ιορδανία κάλεσε τον πρεσβευτή του Ιράν για να διαμαρτυρηθεί για την επίθεση.
  • Τουρκικό περιπολικό δέχθηκε πυρά στην περιοχή Μπέγιογλου στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, καθώς και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οικονομία

  • Η προστασία των κύριων συντάξεων αποτελεί απόλυτη κυβερνητική δέσμευση και δεν συζητάμε νέα περικοπή τους καθώς τα χρήματα πέφτουν όλα στην αγορά, και επιπλέον συντηρούν πολλές οικογένειες, δηλώνει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος. Χαρακτήρισε «τερατολογία» τα όσα λέγονται περί «νέας γενιάς συνταξιούχων των 600 ευρώ»
  • Με σύγκριση του προτεινόμενου σχεδίου για το Ασφαλιστικό με το νόμο 3863/2010 που είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, απαντά η κυβέρνηση στην επίθεση της Αντιπολίτευσης και διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί μείωσης των συντάξεων κατά 20%-30%. Πίνακες και χαρακτηριστικά παραδείγματα...
  • Μεγάλες ανατροπές φέρνει το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, λόγω των αλλαγών στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών. Αν ισχύσουν όσα προβλέπονται και δεν υπάρξουν βελτιώσεις του νόμου τότε οι εισφορές που θα πληρώνουν κάθε μήνα θα αυξηθούν σημαντικά για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που αμείβονται με «μπλοκάκια».
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου