Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2016

  • Λήγει αύριο, Παρασκευή, η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων. Αρχικά η καταληκτική ημερομηνία ήταν στις 31 Δεκεμβρίου, αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει παράταση μέχρι τις 8 Ιανουαρίου διευκρινίζοντας ότι δεν θα δοθεί άλλη.
  • Προβλήματα στις πτήσεις, κυρίως στα περιφερειακά αεροδρόμια, αναμένεται να προκαλέσει η 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλλει για αύριο, Παρασκευή, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).
  • Ολοκληρώνεται την Παρασκευή από το υπουργείο Υγείας η διαδικασία έκδοσης της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου, για την προκήρυξη 400 θέσεων νοσηλευτών και 100 γιατρών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.
  • Στο τελωνείο των Κήπων, κατά τον έλεγχο του διαβατηρίου της, διακόπηκε προσωρινά το ταξίδι προς τη Συρία της συζύγου Αιγύπτιου επιχειρηματία η οποία έχοντας μαζί το τετράχρονο παιδί της σχεδίαζε, κατά δήλωσή της, να ενταχθεί στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους.
  • Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τάσσεται υπέρ της συνταγματικότητας της νέας ρύθμισης που έχει περιληφθεί στον νόμο για την επέκταση του σύμφωνου ελεύθερης συμβίωσης και επιτρέπει τη χρήση παρανόμως αποκτηθέντων αποδεικτικών μέσων (λίστες φοροφυγάδων, κ.λπ.) που έχουν συλλεγεί με μη νόμιμο τρόπο, σε υποθέσεις που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ή του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς.

Κόσμος

  • Η οικονομική εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε προανάκριση σε βάρος της ηγέτιδας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, αλλά του πατέρα της Ζαν-Μαρί Λεπέν, καθώς υπάρχουν σε βάρος τους υποψίες ότι υπέβαλαν ψευδείς δηλώσεις για τις περιουσίες τους.
  • Συναγερμός σήμανε ξανά στο Παρίσι ανήμερα της επετείου της πολύνεκρης επίθεσης στο Charlie Hebdo. Ένοπλος που προσπάθησε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα κρατώντας μαχαίρι σκοτώθηκε από τις σφαίρες αστυνομικών. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο άνδρας φορούσε ζώνη με ψεύτικα εκρηκτικά και φώναξε Αλλαχού Ακμπάρ (Ο Θεός είναι μεγάλος). Επίσης κρατούσε χαρτί με τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους.
  • Τουλάχιστον έξι γυναίκες στην Ζυρίχη έχουν καταγγείλλει ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικών επιθέσων τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ανακοίνωσε την Πέμπτη η αστυνομία της πόλης σε ανακοίνωσή της. Η υπόθεση παρουσιάζει ομοιότητες με τα όσα συνέβησαν στην Κολωνία, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει ξεκάθαρη σύνδεση μεταξύ των περιστατικών. Σε αύξηση των περιστατικών σεξουαλικών επιθέσεων αναφέρεται και η αστυνομία της Φινλανδίας.
  • «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να διατηρήσουμε την ζώνη Σένγκεν», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και προειδοποίησε ότι οι προσωρινοί συνοριακοί έλεγχοι που επιβάλλουν ορισμένες χώρες προβλέπονται από την ίδια την Συνθήκη, αλλά προκαλούν τον κίνδυνο, «αν δεν λύσουμε πραγματικά το πρόβλημα, να μην είναι δυνατό να ζήσουμε όπως θέλουμε εντός της Σένγκεν».
  • Ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν είπε στον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι οι Ούγγροι που εργάζονται στην Βρετανία δεν είναι «μετανάστες» ή «παράσιτα». Ο Ορμπάν αναφέρεται στην επιθυμία του βρετανού πρωθυπουργού να κάνει περικοπές στις παροχές σε ευρωπαίους μετανάστες που εργάζονται στη Βρετανία.

Οικονομία

  • Μικρή «χαλάρωση» στα capital controls για συγκεκριμένες περιπτώσεις που αφορούν στην υπό όρους αποπληρωμή στεγαστικού δανείου και στην ανάληψη μετρητών από μέλη αποστολών διπλωματικών και προξενικών αρχών, επέρχεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.
  • Βαρύ είναι το κλίμα στις διεθνείς χρηματαγορές καθώς για δεύτερη φορά από την αρχή του έτους οι ασιατικές αγορές σημείωσαν τεράστια «βουτιά», συμπαρασύροντας και τα υπόλοιπα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια.
  • Οι αμερικανικές μετοχές γνώρισαν τη χειρότερη ημέρα του τελευταίου τριμήνου, εν μέσω φόβων για την πορεία της κινεζικής οικονομίας. Στη Γουόλ Στριτ πλήγηκαν κυρίως οι μετοχές των κλάδων της τεχνολογίας και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Αθλητισμός

  • Με μία επική ανατροπή, η Λας Πάλμας, έκανε νίκησε με 3-2 στην έδρα της Εϊμπαρ και έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ισπανίας, έχοντας τη «ρεβάνς» στο σπίτι της. Από την άλλη, η Θέλτα έκανε έναν υγιεινό… περίπατο με 3-0 (25', 79' Γκουιντέτι, 58’ Κάστρο) στην έδρα της Κάντιθ.
  • Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Τσέλσι, Όσκαρ, διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε «θερμό» επεισόδιο με τον Ντιέγκο Κόστα στη διάρκεια της προπόνησης. Νωρίτερα η «Telegraph» μετέδωσε ότι οι παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι για να χωρίσουν τους δύο συμπαίκτες που φέρονται να τσακώθηκαν άγρια.
  • Μετά τη βαριά ποινή που του επέβαλε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με απαγόρευση ενασχόλησης με το άθλημα για τα επόμενα οκτώ χρόνια, ο Μισέλ Πλατινί, όπως ήταν αναμενόμενο, ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της FIFA. «Δεν μπορώ πλέον να συνεχίσω έτσι. Δεν έχω ούτε τον χρόνο, ούτε τα μέσα, για να παω να δω τους ψηφοφόρους, να συναντήσω κόσμο και να παλέψω για την εκλογή μου», δήλωσε μεταξύ άλλων στη «L' Equipe».
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου