Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Οι γιορτές της μοναξιάς και το παράπονο του γονιού...

Σάββατο, 2 Ιανουαρίου, 2016

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ 
Αν τα μικρά παιδιά περιμένουν με αγωνία τον Άι Βασίλη, υπάρχουν κάποιοι ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι σε ίδρυμα, που περιμένουν με αγωνία μια επίσκεψη από το παιδί τους ή κάποιο συγγενικό πρόσωπο.
Την αγωνία αυτή μας μετέφερε η διευθύντρια του ιδρύματος «Γηροκομείο Γαστούνης "ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ"», η κ. κυρία Ροδάμια Καβουνίδου Μπιλάλη, η οποία συμπλήρωσε 27 χρόνια στη θέση της διευθύντριας του Ιδρύματος που ανήκει στην Ι.Μ. Ηλείας και το οποίο παρέχει μια ζεστή, ανθρώπινη και αξιοπρεπή αγκαλιά σε ηλικιωμένους.
«Μην τους ξεχνάτε»
«Όσοι φιλοξενούνται εδώ θέλουν κάποιον να ενδιαφέρεται γι΄ αυτούς, γιατί δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι εδώ που δεν ενδιαφέρεται κανένας για αυτούς. Μια γιαγιά με επτά παιδιά εδώ στον Κάμπο, μου είπε: «Δεν μου λες παιδί μου, εγώ δεν έχω κανέναν;». Το θυμάμαι αυτό το παράπονο που μου είχε «κάψει» την καρδιά, δεν μπορώ να το ξεχάσω. Ένα έχω να πω:. Παιδιά, μην ξεχνάτε τον πατέρα και τη μάνα, μην τους αφήνετε μόνους», δηλώνει με νόημα η κ. Μπιλάλη.
Στο ίδρυμα σήμερα φιλοξενούνται 80 άτομα με τον μεγαλύτερο να είναι 107 ετών. Τα Χριστούγεννα, σχεδόν κανένας από τους φιλοξενούμενους δεν ζήτησε να φύγει και να πάει να εορτάσει με τα παιδιά του ή άλλα συγγενικά του πρόσωπα, σύμφωνα με την κ. Μπιλάλη. «Εδώ είναι το σπίτι μου, δεν θέλω να πάω πουθενά», έλεγαν οι ηλικιωμένοι τις μέρες των Χριστουγέννων. Μάλιστα πριν από τα Χριστούγεννα είχαν έρθει κομμωτές και κομμώτριες στο Ίδρυμα και καλλώπισαν τους ηλικιωμένους κυρίους και τις κυρίες.
Το πρόγραμμα της Πρωτοχρονιάς
Ανήμερα την Πρωτοχρονιά, περίπου στις δέκα το πρωΐ το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει καφέ και στη συνέχεια θα σερβιριστούν λουκουμάδες. Το μεσημέρι θα κόψουν την πίτα και η διεύθυνση του ιδρύματος θα δώσει στον καθένα προσωπικά από ένα δωράκι.
Η συνάντησή μας με τη διευθύντρια τελείωσε με ευχές και στο ερώτημά μας, τι της έχει μείνει από την υπηρεσία της όλα αυτά τα χρόνια στο ίδρυμα, απάντησε:
 «Αυτά τα 27 χρόνια που βρίσκομαι εδώ, μια αλήθεια έχω καταλάβει: ότι σε αυτή τη ζωή μόνο η προσφορά αξίζει, μόνο αυτό μένει»

του Κώστα Ζαφειρίου
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου