Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

«Αναταράξεις» μετά τη διαγραφή Γρηγοράκου

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2016
ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

«Αναταράξεις» μετά τη διαγραφή Γρηγοράκου
«Αναταράξεις» προκάλεσε στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Μετά από την ένταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στον επί χρόνια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και την πρόεδρο του κόμματος, η κ. Γεννηματά προχώρησε σε διαγραφή του νωρίτερα σήμερα. 
«Είναι σαφές ότι ο κ. Γρηγοράκος έχει κάνει την επιλογή του. Μπορεί να πάει όπου θέλει, όποτε θέλει. Εμείς δεν μπορούμε άλλο να παρακολουθούμε τις μεταμορφώσεις του από εβδομάδα σε εβδομάδα και από ημέρα σε ημέρα. Αρκετά πια» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 
Η κ. Φώφη Γεννηματά γνωστοποίησε άμεσα την απόφαση αυτή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.
«Έχουμε επανειλημμένα διακηρύξει με συλλογικές και ομόφωνες αποφάσεις μας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει εφεδρεία ή ουρά, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Νέας Δημοκρατίας» τονίζει η ανακοίνωση, και συνεχίζει: «Όποιος θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορούν να είναι προσάρτημα ή δορυφόρος της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, δεν έχει θέση στην κοινοβουλευτική μας ομάδα». 
Η σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι ο κ. Γρηγοράκος με τις δηλώσεις του τη Δευτέρα και τις «προβλέψεις»» του για δήθεν προσχωρήσεις βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη ΝΔ, «υπονόμευσε την ενότητα και συκοφάντησε συναδέλφους του βουλευτές».
«Παρά το γεγονός ότι όταν κλήθηκε για εξηγήσεις, ανασκεύασε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν από δημοσιογράφους, επανέρχεται συνεχώς με νέες δηλώσεις και επιχειρεί συνειδητά να δημιουργήσει σύγχυση και κλίμα ηττοπάθειας στον πολιτικό μας χώρο» τονίζει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Ενόχληση από τη ΔΗΜΑΡ 
Ενοχλημένοι, όμως, εμφανίζονται κύκλοι της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι σημειώνουν ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση για τη διαγραφή του βουλευτή ούτε είχε προηγηθεί καμία συζήτηση. Τόνισαν δε, ότι απαιτείται φυγή προς τα εμπρός και άμεση λειτουργία των συλλογικών οργάνων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τα οποία όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει. Με αυτό τον τρόπο, όπως αναφέρουν, είναι δυνατή η διεξοδική συζήτηση όλων των προβλημάτων. 
Σκληρή ανακοίνωση και από Γρηγοράκο 
Για «απαίδευτες ηγεσίες» και «αυταρχικές αποφάσεις» κάνει λόγο από την πλευρά του ο ίδιος ο κ. Γρηγοράκος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.  
«Η επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος επικυρώνεται με την αυταρχική απόφαση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να με θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο κατακερματισμένος χώρος της Κεντροαριστεράς θα βρει την πολιτική του έκφραση κόντρα στις απαίδευτες ηγεσίες» τονίζει χαρακτηριστικά. 
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου