Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Η ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ, Υπό βροχή ο εορτασμός του Αγίου Αθανασίου

«Τα μούσκεψε» χθες ο καιρός στην Αμαλιάδα με αποτέλεσμα να μην γίνει η καθιερωμένη λιτανεία της ιερής εικόνας του Αγίου Αθανασίου, πολιούχου της πόλης, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον εορτασμό που και φέτος ήταν λαμπρός, παρά τη μικρή αυτή ατυχία.

Μολονότι ο καιρός είχε δείξει τις προθέσεις του από νωρίς το πρωί, ανά τακτά χρονικά διαστήματα εκδηλωνόταν βροχόπτωση και το κρύο ήταν τσουχτερό, αυτό δεν εμπόδισε τους πιστούς να συρρεύσουν στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου για να τιμήσουν τον πολιούχο της πόλης Άγιο Αθανάσιο.
Ημέρα αργίας η χθεσινή και μικροί και μεγάλοι παρευρέθηκαν στην εκκλησία και άναψαν ένα κερί στον Άγιο, ζητώντας την προστασία του.
Πλήθος πιστών
Παρουσία των αρχών του τόπου και των πολιτών της Αμαλιάδας τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, πλαισωμένου από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας Κύπρου κ.κ. Γρηγόριο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο και τους ιερείς του ναού και της πόλης.
Σε μία κατάμεστη από κόσμο εκκλησία ο Μητροπολίτης Ηλείας κήρυξε το θείο λόγο και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες, ενώ γύρω στις 11 το πρωί που επρόκειτο να εξέλθει η ιερή εικόνα από το ναό για να ξεκινήσει η λιτανεία στους δρόμους της πόλης, ο Μητροπολίτης ενημέρωσε τους πιστούς ότι λόγω βροχής δεν επρόκειτο να γίνει η περιφορά.
Κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας τους χορούς των ιεροψαλτών διεύθυνε ο πρωτοψάλτης κ. Νικόλαος Αναγνωστόπουλος, μετά του πρεσβυτέρου π. Γεωργίου Αναγνωστόπουλου, διευθυντή του Μουσικού σχολείου Βαρθολομιού. 
Να σημειωθεί ότι φέτος τα σχολεία της Αμαλιάδας εκπροσώπησαν στον εορτασμό μαθητές του 4ουδημοτικού σχολείου, ενώ εκεί ήταν και άγημα της 117 Π.Μ. Ανδραβίδας, που επρόκειτο να συνοδεύσει την ιερή εικόνα, και η Φιλαρμονική του δήμου Ήλιδας.

Παρουσίες
Το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις έδωσαν ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο βουλευτής κ. Γιάννης Κουτσούκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος και ο πρόεδρος του εξαγωγικού τμήματος κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Ήλιδας και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Αστυνομικός διευθυντής Σωτήρης Παπασωτηρόπουλος, ο διοικητής του Τ.Α. Αμαλιάδας κ. Κώστας Κουτρουμπής, ο διοικητής του Τμήματος της Τροχαίας κ. Γιώργος Καρατζάς, ο υποδιοικητής του Α.Τ. κ. Κώστας Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Νίκος Σαψάλης, εκπρόσωποι της 117 Π.Μ Ανδραβίδας και της ΣΕΤΤΗΛ, ο πρώην βουλευτής κ. Ανδρέας Μαρίνος και ο πολιτευτής κ. Θεόδωρος Βλαγκούλης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου