Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Είδος πολυτέλειας ... το κρασί!


ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ
Να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις, με αίτημα την άρση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, είναι έτοιμοι οι οινοποιοί της Ηλείας, οι οποίοι την επόμενη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου θα κρατήσουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «ταφόπλακα» που, όπως λένε, τους βάζει η Κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου «Μπριντζίκης» στο Λατζόι, Διονύσης Μπριντζίκης η θέσπιση του φόρου αυτού, ήταν «κεραυνός εν αιθρία» και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα οινοποιία της Χώρας καθώς δεν επιβάλλεται στην φιάλη ή τα ελίτ προϊόντα που παράγει ο κλάδος αλλά αντιθέτως επιβάλλεται στο λίτρο παραγωγής, δηλαδή από το φθηνότερο μέχρι και το ακριβότερο κρασί.
«Είναι μια απόφαση που ήταν κεραυνός εν αιθρία θα έλεγα. Αποφάσισε να θεσπίσει η Κυβέρνηση ειδικό φόρο κατανάλωσης για το κρασί. Αυτό το μέτρο έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στα οινοποιία της χώρας, ο φόρος αυτός είναι τεράστιος αν σκεφτούμε πως δεν επιβάλλεται στην φιάλη ή στα ελίτ προϊόντα που παράγει ο κλάδος. Επιβάλλεται ουσιαστικά σε λίτρο παραγωγής, από το φτηνότερο μέχρι το ακριβότερο κρασί, που σημαίνει πως εμείς κατά μέσο όρο αυτό το κρασί το αγοράζουμε 0,20 λεπτά τα οποία μπαίνουν στο φόρο άρα έχουμε 100% αύξηση της φορολογίας μας», επεσήμανε ο κ. Μπριντζίκης και σημείωσε δε πως το κρασί καταναλώνεται κυρίως από ανθρώπους του μόχθου και της εργατιάς στα καφενεία και τις ταβέρνες, οι οποίοι τώρα καλούνται να «χρηματοδοτήσουν, να πληρώσουν τον φόρο σαν ένα ελιτίστικο προϊόν».
Δημιουργείται μπάχαλο
Ο κ. Μπριντζίκης, ανέφερε πως οι οινοποιοί αυτή την στιγμή αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ως προς την διαχείριση της όλης κατάστασης καθώς, όπως επεσήμανε θα πρέπει να δημιουργήσουν «φορολογικές αποθήκες», να πληρώσουν προκαταβολικά τους φόρους και να διεκπαιρεώσουν όλες τις υποθέσεις τους, πράγμα που δεν είναι έτοιμοι ούτε οι ίδιοι ούτε όμως και ο κρατικός μηχανισμός.
«Έχει δημιουργηθεί ένα αλλαλούμ, ένα μπάχαλο δεν ξέρουμε τι θα γίνει, πως θα το διεκπαιρεώσουμε, τι πρόστιμα θα μας επιβληθούν», καταλήγει ο κ. Μπριντζίκης.
Κλειστά τα οινοποιία
Οι οινοποιοί ολόκληρης της Χώρας, προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις για την άρση αυτού του μέτρου και την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου θα κρατήσουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους, ζητώντας από την Κυβέρνηση να σταματήσει την επιβολή αυτού του φόρου.
«Εμείς την άλλη Δευτέρα λέμε ότι κύριοι σας δίνουμε τα κλειδιά να διεκπαιρεώσετε εσείς όλες τις υποθέσεις που απαιτούνται που ξέρετε τόσο καλά να το κάνετε. Πρέπει να σοβαρευθούμε σε αυτή την χώρα κάποια στιγμή και θα πρέπει να διαχειριζόμαστε τα πράγματα και πιο επαγγελματικά και πιο σωστά και προς όφελος της κοινωνίας. Η ιστορία έχει δείξει πως οποιαδήποτε φορολογία επιβάλλεται, ταυτόχρονα γίνεται και αντίστοιχη φοροδιαφυγή. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε φορολογίες τέτοιες οι οποίες να είναι ανταποδοτικές στο σύνολο της χώρας μας. Είμαι απογοητευμένος με όλη αυτή την διαχείριση. Διαπιστώνουμε προχειρότητα. Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης δεν έχουν κανένα απολύτως αναπτυξιακό χαρακτήρα. Το κρασί είναι ένα προϊόν που ανήκει σε όλη την τοπική κοινωνία και ζητάμε από την Κυβέρνηση να πάρει τον φόρο πίσω», επισημαίνει ο κ. Μπριντζίκης. 
 Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου