Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Τα ανίερα που συνέβησαν τα Θεοφάνεια, ο Προκόπης θα φορέσει γραβάτα στον Αλέξη, ο Πάνος θα στηρίζει και θα ψεκάζει

Του Θεόδωρου Καλμούκου

Από τη Σειρά "ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ"
Π{ροκόπης Παυλόπουλος, Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Καμίνης στον Αγιαμσό Υδάτης της Δεξαμενής

Ούτε η ιερή γιορτή των Θεοφανείων δεν γλύτωσε, Αδέλφια μου Έλληνες, από τις κοινότοπες και ενίοτε μικρονοϊκές ευχές, δηλώσεις και παραδηλώσεις των εκπροσώπων της σημερινής κομματοκρατίας της Ελλάδος, η οποία θέλει σώνει και καλά να κομματικοποιεί τα πάντα και σαν επιμύθιο να λέγει πως είναι μεγάλη η σημερινή ημέρα για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Είναι πραγματικά δύσκολο να μετρήσει κάποιος το μέγεθος της ασχετοσύνης τους περί τα πράγματα της Ορθοδοξίας, γι’ αυτό και εκτίθενται στα μάτια εκείνων οι οποίοι μπορούν να διακρίνουν αυτό που είναι Ορθοδοξία από αυτό που δεν είναι.
Εγινε και τούτο, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο πρόεδρος Προκόπης και ο πρωθυπουργός Αλέξης δεν πήγαν κάτω στον Πειραιά στο μουράγιο για τα Θεοφάνεια όπως γινόταν συνήθως, αλλά τράβηξαν για άλλα μέρη για άλλα νερά γιατί δεν ήθελαν να αντικρύσουν τον Σεραφείμ του Πειραιά ο οποίος κεραυνοβολεί για πολλά και διάφορα και εσχάτως για το νομοθέτημα του συμφώνου συμβίωσης. Σκεφτείτε να πήγαινε εκεί ο Αλέξης και να τον έσπρωχνε ο Σεραφείμ από την εξέδρα μέσα στα νερά του λιμανιού. Αλλωστε, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα σήμερα δεν πρέπει να αποκλείεται τίποτε.
Ο δε Κατρούγκαλος αυτές τις μέρες εισπράττει κατάρες σωρηδόν για το ασφαλιστικό, σε σημείο που του πήγε, ως λέγεται, μέσα σ’ ένα μπουκαλάκι αγιασμό ο Αλέξης να πιει για να ξορκίζει τους καλικάντζαρους. Για να είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι, Αδέλφια μου Ελληνες, τις συντάξεις τις πετσόκοψε το δίδυμο της διακυβέρνησης Νέας Δημοπρασίας –ΧΑΣΟΚ και τώρα ο Κατρούγκαλος καλείται από τους πραγματικούς κυβερνήτες της Ελλάδος με έδρα τις Βρυξέλλες να τις αποτελειώσει. Ναι μην σας φαίνεται παράξενο αυτοί κυβερνούν την δύσμοιρη την Ελλάδα σήμερα.
Κι έτσι η εξαθλίωση των συνταξιούχων σταματημό δεν έχει με τις συντάξεις πείνας. Ας περικοπούν και οι συντάξεις όλων των υπουργών, των βουλευτών, των Μητροπολιτών και των λοιπών κρατικοδίαιτων της δημοσιοϋπαλληλίας στα επίπεδα των φτωχών ανθρώπων για να δουν τι θα πει φτώχεια και ανέχεια.
Πάντως, είναι αλήθεια πως ο Προκόπης έχει χιούμορ αφού ακόμα και στον Αλέξη είπε με νόημα, «εύχομαι του χρόνου να βγούμε από την κρίση και να έρθεις φορώντας γραβάτα».
Εμφανίστηκε κι ο Στουρνάρας, υπό την ιδιότητα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και προφήτεψε ότι η χώρα δεν θα αντέξει επανάληψη σκηνικού των αρχών του 2015. Μόλις τον είδε η Ζωή έπαθε ταραχή που δεν κατόρθωσε να τον κουβαλήσει έστω και σηκωτό στη Βουλή να καταθέσει. Τώρα πια περασμένα, ξεχασμένα, όπως γίνεται πάντοτε.
Ο δε Τσακαλώτος επιβεβαίωσε πως οι θεσμοί ζητούν πρόσθετα μέτρα για 2016-2018. Ναι, έτσι λέγονται οι διεθνείς τοκογλύφοι -θεσμοί– τους οποίους φυσικά τους κουβάλησε ο George σταθείς ως στήλη άλατος στο Καστελόριζο όπου εκφώνησε εκείνο το ιλαροτραγικό διάγγελμα.
Ο Λεβέντης μια και δυο λέγει τις δικές του αστειότητες όπως λόγου χάρη «φαίνεται ότι δεν είναι αριστερός ο Πρωθυπουργός αλλά ΠΑΣΟΚτζής αν θεωρεί αστείες τις συζητήσεις για οικουμενική κυβέρνηση». Εκανε τριάντα χρόνια να μπει στη Βουλή και έχει πολλά να πει. Υπομονή.
Πάντως, ο Πάνος ορκίστηκε, Αδέλφια μου Ελληνες, ότι θα εξακολουθήσει αν στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μπράβο του, αυτό θα πει εθνική συναίνεση. Στο τέλος όπως πάει θα τον ψεκάσει ο Λεβέντης.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου