Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ποιοι θέλουν να “φάνε” το Ηλειακό Χωριό;

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2016
Στο όνομα της φιλοτιμίας και καλοσύνης των Ηλείων Ομογενών, και άγνοιας νεωτέρων παραγόντων των Ηλείων στοχεύουν τα λαμόγια στην Ελλάδα.

Αυτό το ερώτημα έχουν οι Ηλείοι ομογενείς αλλά και στην Ηλεία.
Εδώ και ημέρες αυτό το θέμα είναι στην ημερήσια διάταξη των Ηλείων και όχι μόνο. Το τελευταίο καιρό οι πολιτικάντηδες της Ελλάδας, νυν και πρώην έχουν βαλθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να “φάνε” φιλέτα γης ανά την Ελληνική επικράτεια. 

Ένα από αυτά τα φιλέτα είναι στις Θίνες Βαρθολομιού. Μία περιοχή 920 στρεμμάτων κοντά στη θάλασσα.
Το ιστορικό έχε:  Σύμφωνα με το νόμο του Ελληνικού Κράτους η Πανηλειακή Ομοσπονδία ΗΠΑ & Καναδά καταθέτει επίσημη αίτηση με 460 ενδιαφερόμενους Ηλείους μετανάστες των ΗΠΑ και Καναδά.  Την αίτηση υπέγραψε ο τότε πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας (1994) κ. Βασίλειος Καυκάς από τη Βοστώνη.
Το αίτημα των Ηλείων θα περάσει από πολλές φάσεις αφού η περιοχή Θίνες έπρεπε να αποχαρακτηριστεί από “δάσος” και αναδασοτέα.

Έγιναν επιτόπιες έρευνες από τα αρμόδια υπουργεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού κράτους. Υπουργείο Γεωργίας, Υπουργείο Χωροταξίας Περιβάλλοντος, Τμήμα Δασών και με σύμφωνη γνώμη των ανωτέρων φορέων γίνεται η έγκριση και περνάει στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ο χώρος παραχωρείται στην ΔΕΠΟΣ για τους Ηλείους Ομογενείς.
Από τότε άρχισε ένας μαραθώνιος δρόμος των Ηλείων Ομογενών και των αρμοδίων και αναρμόδιων παραγόντων.
Ο κάθε τοπικός παράγοντας που ήθελε να είναι στα μέσα ενημέρωσης (δωρεάν διαφήμιση) έλεγε για το “Ηλεικό Χωριό” και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έγραφαν. Μερικοί ομογενείς πάλι όταν βρισκόντουσαν στην Ηλεία χωρίς να έχουν αρμοδιότητα ή το “know how” έκαναν δηλώσεις. Κάποιοι κουτοπόνηροι πολιτικοί τους πλησίαζαν και έτσι έβγαζαν φωτογραφίες και παρουσιάζονταν σαν ηγέτες της ομογένειας!  Κάθε καλοκαίρι πρωτοσέλιδες ειδήσεις με θέμα τι άλλο, Ηλειακό Χωριό.  Παράλληλα τοπικά και πολιτικά συμφέροντα βάλτωναν την προσπάθεια. 

Σιγά – σιγά τα χρόνια περνούσαν και τίποτα δεν γινόταν αφού οι κρατικοδίαιτοι υπάλληλοι της ΔΕΠΟΣ έκαναν το Ηλειακό Χωριό “της Άρτας το γεφύρι”.
Δεν βρέθηκε ούτε ένας Ηλείος πολιτικός (βουλευτής, Υπουργός, Νομάρχης) που να ενδιαφερθεί ουσιαστικά παρά μόνο με ανόητες δηλώσεις και όχι με ουσία.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και η Ευρωπαϊκή επιχορήγηση για έργα υποδομής εξαφανίστηκε από τους κυβερνώντες (1999). Ενώ σε άλλη περίπτωση και όταν οι ομογενείς μιλούσαν με επενδυτές για την υλοποίηση του έργου πρώην Νομάρχης Ηλείας ο οποίος έχει καταδικαστεί για εγκλήματα και αθώα θύματα είπε σε επενδυτή ότι “η τοπική κοινωνία” έχει πρόβλημα με πιθανή υλοποίηση του έργου. Κάτι που δεν ευσταθούσε. Αποτέλεσμα ήταν ο επενδυτής να αποχωρήσει. Να σημειώσουμε ότι οι Δήμαρχοι Βαρθολομιού, Μακρυδήμας, Αρβανίτης Αδαός και άλλοι και οι λοιποί παράγοντες ήσαν υπέρ της υλοποίησης του Ηλειακού Χωριού.

Πριν 2 χρόνια και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση καταργήθηκαν οι εταιρείες του δημοσίου (κάπου 70 τον αριθμό) που απασχολούσαν από 10 έως 300 υπαλλήλους η κάθε μια (επί το πλείστον αποτυχημένους πολιτικούς και φίλους/συγγενείς πολιτικών και το Ελληνικό Δημόσιο πλήρωνε χοντρά χρήματα μισθών και παραστάσεων, εκτός έδρας. Μία από αυτές ήταν και η ΔΕΠΟΣ.
Τη θέση της ΔΕΠΟΣ πήρε το ΤΑΙΠΕΔ που κατ εντολή των “νταβατζήδων” της Ευρώπης πρέπει να εκποιήσουν ακίνητα του Ελληνικού δημοσίου με “συμβολικό” τρόπο για να έχουν τη νομική κάλυψη. Στη “κομπίνα” φαίνεται ότι είναι και πρώην πολιτικοί που ξέρουν το θέμα και τα κατατόπια ενώ έχουν την κάλυψη οικονομικού φορέα και με συνοπτικές διαδικασίες τα φιλέτα γης θα πάνε σε ομίλους και off shore εταιρείες. Σύμφωνα με πληροφορίες μας το θέμα Θίνες Βαρθολομιού και Ηλειακό Χωριό ενδιαφέρει να το αποσπάσουν με τη βοήθεια αξιωματούχου σε Τράπεζα του λεκανοπεδίου Αττικής,  πρώην βουλευτή και πρώην κυβερνητικού αξιωματούχου.   Ενώ 2 ομογενείς προερχόμενοι από το πάλε ΠΑΣΟΚ θέλουν να βάλουν το δάκτυλο στο μέλι.   Η σημερινή απραγία και απειρία της Διοίκησης της Πανηλειακής Ομοσπονδίας τους βολεύει.

Η χθεσινοβραδινή απόφαση του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης ίσως να είναι η αρχή για να ξεσκεπαστούν οι συντεχνίες για το εύκολο κέρδος εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και των Ηλείων Ομογενών που έκαναν την αίτηση και κατέβαλαν το παράβολο για το όνειρο της επιστροφής στην πατρίδα έστω και για διακοπές αυτών και των παιδιών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου