Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Στην τελευταία ομιλία του για την «Κατάσταση του Έθνους»

obama-best.jpg (3318×2154)Διεμήνυσε ότι είναι «φαντασία» τα όσα λέγονται ότι η αμερικανική οικονομία είναι σε ύφεση και ανακοίνωσε τη συγκρότηση επιτροπής υπό τον Τζο Μπάιντεν για να βρει θεραπεία κατά του καρκίνου

Ένα βασικό μήνυμα προς τους υποψηφίους των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα έκρυβε η τελευταία ομιλία για την «Κατάσταση του Έθνους» του Μπαράκ Ομπάμα. «Με το να προσβάλουμε τους Μουσουλμάνους δεν γινόμαστε πιο ασφαλείς» είπε χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρόεδρος απαντώντας στην ρητορική που έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα ο Ντόλαντ Τράμπ, κυρίως, αλλά και άλλοι συνυποψήφιοί του.
«Είναι απλά λάθος, μας υποβαθμίζει στα μάτια του κόσμου. Κάνει πιο δύσκολο να πετύχουμε τους στόχους μας» συμπλήρωσε ο κ. Ομπάμα στέλνοντας ωστόσο την ίδια ώρα μήνυμα ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να χτυπήσουν την τρομοκρατία των τζιχαντιστών. «Όποιος αμφιβάλλει ας ρωτήσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του αμερικανού προέδρου.
Όπως είπε, με το να συγκρίνεται η μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους με τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο «δίνουμε τροφή» στους τζιχαντιστές.
Από την τελευταία τέτοια ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι αναφορές στην οικονομία με τον αμερικανό πρόεδρο να ξεκαθαρίζει ότι είναι «φαντασιοπληξίες» τα όσα λέγονται ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ύφεση ή χάνουν έδαφος σε διεθνές επίπεδο.
Ο Μπαράκ Ομπάμα επέμεινε στα σημεία στα οποία μπορού να υπάρξουν συμβιβασμοί ανάμεσα στους Ρεπουμπλικανούς και τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο, ανάμεσα στις οποίες ανέφερε το ζήτημα της μεταρρύθμισης στη δικαιοσύνη, το εμπόριο και τη μείωση της φτώχιας.
Ξεχωριστή ήταν η στιγμή όταν ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκσε στο πρόγραμμα «Moonshot» για την καταπολέμηση του καρκίνου ανακοινώνοντας ότι τοποθετεί τον αντιπρόεδρό του Τζο Μπάιντεν (σ.σ. ο οποίος πρόσφατα έχασε τον γιο του από καρκίνο) επικεφαλής της επιτροπής που θα αναζητήσει μια θεραπεία για την θανατηφόρα ασθένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου