Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Κουρουμπλής: «Δεν δέχομαι καμία αντίρρηση για την μεταφορά των απορριμμάτων!»

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου, 2016

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
Κατηγορηματικός ως προς το ζήτημα της μεταφοράς των απορριμμάτων των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, άμεσα, στους ΧΥΤΑ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, όπως ακριβώς έχει δεσμευθεί, ήταν χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, που ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του, πως τα όποια εμπόδια θα ξεπερασθούν ακόμα κι αν χρειασθεί να επιβληθεί ο Νόμος.
Ο κ. Κουρουμπλής, τόνισε δε, πως κανείς θεσμικός φορέας δεν έχει δικαίωμα να παρακωλύει οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται η οποία έχει να κάνει με την ζωή συνανθρώπων μας και κυρίως παιδιών, καθώς τις μονάδες των ΧΥΤΑ, όπως είπε, «τις έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και δεν είναι ιδιοκτησία ούτε του υπουργού, ούτε του δημάρχου ούτε κανενός».
«Ας βάλουμε λοιπόν όλοι τη λογική κάτω, να βρούμε ένα τρόπο να βγάλουμε την περιοχή από αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους. Υπάρχει ζήτημα υγείας και ιδίως εκτίθενται παιδιά και εδώ έχουμε ευθύνη όλοι, μηδενός εξαιρουμένου. Ο νόμος είναι νόμος. Και το εννοώ όταν το λέω και όταν κινδυνεύουν παιδιά υπάρχουν ευθύνες πολύ σοβαρές, ας τις λάβει ο καθένας υπόψη του. Δεν υπάρχουν αντιδράσεις στην Αιτωλοακαρνανία, υπάρχουν κάποιοι δήμαρχοι οι οποίοι θέλουν να παίξουν διάφορα παιχνίδια. Κάποιοι αντιδρούν και πιέζουν το δήμαρχο Αγρινίου, το δήμαρχο Ναύπακτου και δημιουργούνται κάποια προβλήματα, νομίζω θα ξεπεραστούν και ζήτησα και από τον Περιφερειάρχη να παρέμβει και αυτός», εξήγησε ο κ. Κουρουμπλής σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον δήμαρχο του Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή απαντώντας παράλληλα και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Παρεμβάσεις στους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας
Χθες το μεσημέρι, ο κ. Κουρουμπλής, επεσήμανε πως ήδη έχει έλθει σε επαφή με τους δημάρχους των δήμων Αγρινίου, Ναυπάκτου και Ακτίου – Βόνιτσας, ύστερα από τις αντιδράσεις που υπήρξαν από αυτή την πλευρά και εξέφρασε την πεποίθηση πως το ζήτημα θα ξεπερασθεί από την ερχόμενη κιόλας Δευτέρα.
«Θα το ξεπεράσουμε το θέμα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το ξεπεράσουμε, έχω μιλήσει ήδη και με τους τρεις δημάρχους και νομίζω από Δευτέρα θα τακτοποιηθεί το ζήτημα και θα ξεκινήσει η διαδικασία. Η Ναύπακτος τη Δευτέρα έχει Δημοτικό Συμβούλιο, με διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος ότι δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και ότι από μεθαύριο θα μπορούμε να ξεκινήσουμε, επικοινώνησα και με τον κ. Παπαναστασίου και ξεκαθάρισα ότι εγώ δε μπορώ να δεχτώ καμία αντίρρηση όταν υπάρχει κίνδυνος έστω και για ένα παιδί», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
Σκέψεις για κλείσιμο των Σχολείων
Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, χθες το μεσημέρι, εκδήλωσε προς τον υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή, την πρόθεση – σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα – την ερχόμενη Δευτέρα να προχωρήσει στο κλείσιμο των Σχολείων, ως έσχατο μέσο αντίδρασης, για την μεταφορά των σκουπιδιών ενώ ο υπουργός, ζήτησε από τον κ. Λιατσή, να μην κλείσουν τα σχολεία γιατί, όπως ανέφερε, το θέμα θα λυθεί.
«Οι υπόλοιπες τρεις μέρες είναι καθοριστικές, εγώ αν δω ότι διατρέξουν κίνδυνο τα παιδιά και η υγεία τους θα κάνω μια σύσκεψη τη Δευτέρα με τους Δ/ντές Εκπαίδευσης και τον αντιδήμαρχο Παιδείας και αν θα χρειαστεί θα κλείσουμε τα σχολεία. Θα είναι το έσχατο μέσο πίεσης και η πιο ορθή διαδικασία για να περιφρουρήσουμε την υγεία των παιδιών. Όλες αυτές τις μέρες είμαι σε στενή επικοινωνία με τον υπουργό ο οποίος εξαντλεί τα όρια της δημοκρατικής του ευαισθησίας προκειμένου να εξυπηρετήσει την πόλη μας. Και μη ξεχνάμε ότι είναι Αιτωλοακαρνάνας και έρχεται σε κόντρα με τους συμπολίτες του. Δεν ξέρω ποιος υπουργός από την Ηλεία θα έκανε κάτι αντίστοιχο αν η λύση που θα χρειάζονταν θα προεκυπτε μέσα από την Ηλεία», τόνισε ο κ. Λιατσής.
«Περιφρούρηση» του έργου της Τριανταφυλλιάς
Μιλώντας τέλος για την Τριανταφυλλιά και τον διεθνή διαγωνισμό της ενδιάμεσης λύσης ο κ. Λιατσής επεσήμανε ότι: «Ο διεθνής διαγωνισμός για την ενδιάμεση λύση, ολοκληρώνεται μετά από αγώνες στις 12 Ιανουαρίου. Μας χωρίζουν μόλις πέντε μέρες και αυτές οι μέρες πρέπει να περιφρουρηθούν. Περιφρούρηση είναι αυτό που κάνω εγώ. Λέω δημόσια, ότι όποιος δημιουργήσει εμπόδια στην εξέλιξη αυτού του διαγωνισμού θα έχει κάνει λάθος και δε θα έχει κάνει μόνο λάθος, θα θεωρηθεί ότι έχει δόλο η ενέργεια του».
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου