Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΗΠΑ και ΕΕ αίρουν τις κυρώσεις κατά του Ιράν

Μετά το «πράσινο φως» από τη Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας
Δήλωση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι και του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ
Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και Ευρωπαϊκή Ένωση γνωστοποίησαν ότι αίρουν τις κυρώσεις κατά του Ιράν, λίγα μόλις λεπτά μετά το «πράσινο φως» που άναψε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας αναφορικά με την υλοποίηση των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η Τεχεράνη, για το πυρηνικό της πρόγραμμα, στις 14 Ιουλίου 2015.
Από την πλευρά της ευρωπαϊκής διπλωματίας έκανε δηλώσεις η επικεφαλής, Φεντερίκα Μογκερίνι, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράνη, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ. «Με το Ιράν να έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις του, σήμερα, οι πολυμερείς και εθνικές οικονομικές και χρηματοπιστωτικές κυρώσεις που συνδέονται με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα αίρονται», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους.
Νωρίτερα, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) δήλωσε πως το Ιράν έχει λάβει όλα τα μέτρα που απαιτούνταν βάσει της συμφωνίας στην οποία είχε καταλήξει με τις έξι παγκόσμιες δυνάμεις τον Ιούλιο.  Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου