Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ο Γιάνης (με το ένα νι), ο άνθρωπος που έγινε... κόμικς

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΣΩ... ΤΕΧΝΗΣ
Γιάνης, ο άνθρωπος που έγινε... κόμικς

Η 9η τέχνη κρατά στο προσκήνιο τον Γιάνη Βαρουφάκη λίγες εβδομάδες πριν από την ίδρυση του πανευρωπαϊκού πολιτικού φορέα που έχει προαναγγείλει.
Ο Γιάνης έδωσε συνέντευξη (και) ως... ήρωας κόμικς
Σε μια εποχή στην οποία ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν είναι πλέον ο πολιτικός αστέρας του πρώτου εξαμήνου του 2015 και έχει δει τις περισσότερες κινήσεις του να πέφτουν στο κενό, η δημοσιότητα που κέρδισε τις τελευταίες δέκα μέρες με το πεντασέλιδο κόμικς που του αφιέρωσε η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» και η συνέντευξη, ανήμερα της γιορτής του, στο περιοδικό «Jacobin», η οποία παρουσιάστηκε επίσης με τη μορφή κόμικς, του προσφέρουν «ενέσεις» της απαραίτητης δημοσιότητας. Η συντακτική ομάδα του «Jacobin» θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος τρόπος παρουσίασης της συνέντευξης ταιριάζει στον Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς, όπως εξηγεί, «είναι ένας άνθρωπος ο οποίος παρουσιάζεται από τον Τύπο περίπου ως ο κακός από τα καρτούν».
Ο Γιάνης Βαρουφάκης ελπίζει ότι το πανευρωπαϊκό αριστερό κόμμα DiEM 25 (Κίνηση για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025), το οποίο θα ιδρύσει σε μια εκδήλωση που θα γίνει στο γήπεδο του εχθρού, δηλαδή στο Βερολίνο, θα έχει καλύτερα αποτελέσματα από τις ατυχείς μέχρι σήμερα απόπειρές του να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Για τον λόγο αυτό εξακολουθεί να χρησιμοποιεί κάθε μέσο για την προβολή του, κάτι που δεν φέρνει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ο «λιτός βίος»
Τα παραδείγματα δεν είναι λίγα. Οταν ακόμα ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν το «πρόσωπο της ημέρας» και ο «δημοφιλής ροκ σταρ υπουργός» έδωσε τη διαβόητη πλέον συνέντευξη στο περιοδικό «Paris Match» με την οποία μπήκε στο μάτι του κυκλώνα. Η συνέντευξη, και κυρίως η φωτογράφηση, παρουσίασε ένα μπον βιβέρ υπουργό ο οποίος έμοιαζε να ζει πλουσιοπάροχα, ενώ λίγες μέρες πριν μιλούσε στους πολίτες για τον «λιτό βίο» και τα προτερήματά του.
Λίγο πριν από την ίδρυση του πανευρωπαϊκού πολιτικού φορέα που έχει προαναγγείλει, ο πρώην υπ. Οικο­νομικών επιστρέφει στην επικαιρότητα.   Ο Γιάνης Βαρουφάκης εξακολουθεί να χρησιμοποιεί κάθε μέσο γι
Λίγο πριν από την ίδρυση του πανευρωπαϊκού πολιτικού φορέα που έχει προαναγγείλει, ο πρώην υπ. Οικο­νομικών επιστρέφει στην επικαιρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου