Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 1η Ιουνίου, 2016

  • Έξω από το ξενοδοχείο Athens Ledra έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι, μετά το «λουκέτο» στο ξενοδοχείο. Οι περίπου 150 εργαζόμενοι ξεκίνησαν από το βράδυ της Τρίτης επίσχεση εργασίας, καθώς είναι απλήρωτοι για περισσότερους από δύο μήνες. Ωστόσο, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, κατά τη διάρκεια της νύχτας εξυπηρετούσαν τους πελάτες, οι οποίοι αποχωρούσαν μαζικά από το ξενοδοχείο.
  • Σάλος και αντιδράσεις στους διευθυντές σχολικών μονάδων προκαλεί η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων με τη νέα μορφή τους από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Με κρίσιμη παρέμβασή της δε η επιστημονική ένωση διευθυντών δημοτικών σχολείων καταθέτει στην κοινή γνώμη τις ενστάσεις και τις διαφωνίες της.
  • Με το μάθημα της Βιολογιας Γενικής Παιδείας συνεχίζονται οι πανελλαδικές για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων που εξετάζονται με το νέο σύστημα. Το sansimera.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια ΟΡΟΣΗΜΟ Πειραιά μεταδίδει τα θέματα και τις απαντήσεις τους.
  • Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα, Τετάρτη, οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση εξόφλησης των οφειλομένων. Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους το αντίτιμο της επίσκεψης, ή θα επισκέπτονται τις δημόσιες δομές υγείας.
  • Στάση εργασίας, από τις 7:00 έως τις 11:00 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 8:00, το πρωί θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη 1η Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο», διαμαρτυρόμενοι για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ, που, όπως υποστηρίζουν «οδηγεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην απαξίωση και τους ασθενείς στην αγκαλιά του ιδιωτικού τομέα».

Κόσμος

  • Λέγεται «Σήραγγα Βάσης Γκόταρντ» και το όνομά της μάλλον δεν δείχνει το μέγεθος του επιτεύγματος: Διανοίχτηκε κάτω από τις ελβετικές Άλπεις και είναι η μεγαλύτερη και βαθύτερη σήραγγα του κόσμου, μετρώντας 57 χιλιόμετρα και ξεπερνώντας, μετά από δύο δεκαετίες έργων, κάθε προηγούμενο έργο ανάλογης φιλοδοξίας. Η Ελβετία την εγκαινιάζει χωρίς να φείδεται πανηγυρικών τόνων και θεωρεί πως, καθώς θα χρησιμοποιείται για σιδηροδρομική σύνδεση, θα αλλάξει τον χάρτη των εμπορικών μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή.
  • Επίθεση για κατάληψη της θύλακα Μαντζίμπ, τον οποίο ελέγχει η ISIS, στη βορειοανατολική Συρία ξεκίνησαν ομάδες αντικαθεστωτικών με την στήριξη αμερικανικών δυνάμεων και τη συμμετοχή «μικρού ποσοστού» Κούρδων της YPG. Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα μείνουν στα μετόπισθεν και θα περιοριστούν σε συμβουλευτικό ρόλο ενώ εκτιμάται ότι η επιχείρηση μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες.
  • Το εφετείο της Φλωρεντίας επιβεβαίωσε την Τρίτη την ετυμηγορία της πρωτοβάθμιας δικαιοσύνης για καταδίκη σε κάθειρξη δεκαέξι ετών του Φραντσέσκο Σκεττίνο, του κυβερνήτη του πλοίου Costa Concordia.
  • Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, με την οποία προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για πιθανές τρομοκρατικές απειλές στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι, σημειώνοντας ότι στόχοι θα μπορούσαν να είναι τουριστικοί χώροι, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και μέσα μεταφοράς. Μεταξύ άλλων, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις και για το Euro 2016.
  • O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι «αδιαφορεί πλήρως» για τις επικρίσεις που δέχεται λόγω των προειδοποιήσεων που απευθύνει στους υποστηρικτές της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εν όψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

Οικονομία

  • Επιστροφή στο τετράμηνο Νοεμβρίου 2015 - Ιανουαρίου 2016 τους επόμενους μήνες ως προς την προσέλκυση καταθέσεων θα επιχειρήσουν μέσα στο καλοκαίρι οι τράπεζες. Την υπό εξέταση περίοδο η σωρευτική άνοδος των υπολοίπων των νοικοκυριών έφτασε το 1,5 δισ. ευρώ καταδεικνύοντας τις προοπτικές ανάκαμψης της αγοράς εφόσον μειωθεί ο πολιτικός κίνδυνος.
  • «Μπαράζ» αυξήσεων επιφέρει από σήμερα, Τετάρτη, η αύξηση του ΦΠΑ από 23% σε 24% και η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ σε 11 νησιά. Προβληματισμένοι είναι παράγοντες της αγοράς οι οποίοι φοβούνται την περαιτέρω συρρίκνωση της κατανάλωσης.
  • «Χρήσιμη» χαρακτήρισε την συζήτηση που είχε με τη διοίκηση του ΟΛΘ το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα αφορούν το λιμάνι, τις υποδομές, τις επενδύσεις, τα εργασιακά και γενικότερα τις λειτουργίες του λιμανιού.

Αθλητισμός

  • Στο γκρουπ των «αδύναμων» για τον 3ο προκριματικό του Champions League θα τοποθετηθεί ο ΠΑΟΚ και εφόσον προκριθεί, για τα play off που οδηγούν στους ομίλους. Η κλήρωση θα γίνει στις 15 Ιουλίου στη Νιόν, με τους αγώνες να γίνονται στις 26/27 Ιουλίου και 2/3 Αυγούστου. Εάν προκριθεί στα play off τότε η κλήρωση θα γίνει στις 5 Αυγούστου και οι αναμετρήσεις στις 16/17 και 23/24 Αυγούστου. Οι ίδιες ημερομηνίες ισχύουν και για τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι επικεφαλής του γκρουπ των ισχυρών στους προκριματικούς των πρωταθλητών.
  • Την πρώτη θέση στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ και το «εισιτήριο» για τους προκριματικούς του Champions League εξασφάλισε στο φινάλε του μίνι πρωταθλήματος (6η αγωνιστική) ο ΠΑΟΚ. Το ντέρμπι της Τούμπας με τον Παναθηναϊκό δεν ανέδειξε νικητή (ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 1-1), ωστόσο, η ισοπαλία χάρισε στον «Δικέφαλο» του Βορρά το «εισιτήριο» για τους προκριματικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ το «τριφύλλι» θα παίξει στον 3ο προκριματικό του Europa League. Με νίκη γοήτρου ολοκλήρωσε ο Πανιώνιος, επικρατώντας της ΑΕΚ (Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-0) στη Νέα Σμύρνη. Αποτέλεσμα που επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι, καθώς η Ενωση κατέκτησε την 3η θέση στην ειδική κατάταξη και οι «κυανέρυθροι» την 4η που σημαίνει... πρόωρη έναρξη υποχρεώσεων στη νέα αγωνιστική σεζόν.
  • Την πρώτη θέση στα play offs της Super League και το «εισιτήριο» για τους προκριματικούς του Champions League εξασφάλισε στο φινάλε του μίνι πρωταθλήματος (6η αγωνιστική) ο ΠΑΟΚ. Το ντέρμπι της Τούμπας με τον Παναθηναϊκό δεν ανέδειξε νικητή (1-1), ωστόσο, η ισοπαλία στέλνει το «δικέφαλο» του Βορρά στους προκριματικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και το «τριφύλλι» στον τρίτο προκριματικό του Europa League. Ο Ροντρίγκες στο 18΄ άνοιξε το σκορ και στο 26΄ ο Λουντ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου