Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 11 Ιουνίου, 2016

  • Γιορτή Υπερηφάνειας διοργανώνεται το Σάββατο με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου είναι το σημείο συνάντησης για το μεγάλο συλλαλητήριο προς το Σύνταγμα. Τα συνθήματα φέτος: «Γυναίκα δεν γεννιέσαι, γίνεσαι» και «Άντρας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι».
  • Το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών/ριών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Διακυβέρνηση, Ανάπτυξη και Ασφάλεια στη Μεσόγειο».
  • Διαβιβαστικό του πρώην πρώτου ειδικού ανακριτή της υπόθεσης των εκβιασμών κ. Βασίλη Ζιάκα αποδεικνύει την αιτία που η υπόθεση ανατέθηκε στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη τρεις ημέρες πριν από τον τραγικό θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου.
  • Δύο εμπορευματοκιβώτια με στρατιωτικό υλικό και πυρομαχικά, που δεν συνοδεύονταν από τα προβλεπόμενα τελωνειακά παραστατικά νόμιμης εξαγωγής από την ΕΕ, εντοπίστηκαν σε φορτηγό πλοίο με σημαία Αντίγκουα Μπαρμπούντα στη θαλάσσια περιοχή του στενού Καφηρέας (Κάβο Ντόρο).
  • Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες. Στο νέο προεδρείο δεν συμμετέχει κανείς από τη πλευρά της πλειοψηφίας του τέως διοικητικού συμβουλίου.

Κόσμος

  • H Χίλαρι Κλίντον προηγείται με 11 ποσοστιαίες μονάδες του Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του Reuters.
  • To 2011 η Κέικο Φουτζιμόρι έχασε τις προεδρικές εκλογές στο Περού για 400 χιλιάδες ψήφους. Το 2016 έχασε τις εκλογές για 41 χιλιάδες ψήφους. Σε κάθε περίπτωση, η κόρη του άλλοτε προέδρου Αλμπέρτο Φουτζιμόρι αναγνώρισε την ήττα της από τον 77χρονο Πέδρο Πάμπλο Κουσίνσκι.
  • Συναγερμός στην Αστυνομία του Ντάλας, καθώς όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης, ακούστηκαν πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο Λοβ Φιλντ της πόλης. Το περιστατικό γνωστοποίησε η διεύθυνση του αεροδρομίου με Tweet, στις 12:15 το μεσημέρι της Παρασκευής (20:15 ώρα Ελλάδας).
  • Χιλιάδες άτομα παρακολούθησαν την κηδεία του θρύλου της πυγμαχίας, Μοχάμεντ Άλι, στην πατρίδα του το Λούισβιλ του Κεντάκι, φωνάζοντας το όνομά του και ραίνοντας τα οχήματα που μεταφέρουν τη σορό του Μ.Άλι με λουλούδια. Στην τελετή παρόντες, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, καθώς και ο ηθοποιός Γουίλ Σμιθ. Φωτορεπορτάζ
  • Η μεγαλύτερη κόρη του Μπαράκ Ομπάμα, η Μαλία, αποφοίτησε από το λύκειο, φτάνοντας σε ένα ορόσημο της ζωής της που οι γονείς της προσπάθησαν με κάθε τρόπο να κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο πρόεδρος είχε δηλώσει ότι «έτρεμε» αυτή την ημέρα.

Οικονομία

  • Την έναρξη εφαρμογής διεκπεραίωσης των ταμειακών συναλλαγών, μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, με χρήση ενός μοναδικού 30ψήφιου κωδικού, που αντιστοιχεί σε κάθε Αριθμό Μητρώου Εργοδότη (ΑΜΕ) ή Αριθμό Μητρώου Οικοδομοτεχνικού Έργου (ΑΜΟΕ) και ονομάζεται Ταυτότητα Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών (ΤΠΤΕ), ανακοίνωσε το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ με επείγον γενικό έγγραφο.
  • Ολοκληρώθηκε η ναυτιλιακή έκθεση των Ποσειδωνίων 2016 και περισσότεροι από 22.000 επαγγελματίες του κλάδου αποχαιρέτισαν τον κορυφαίο θεσμό της ναυτιλιακής βιομηχανίας παγκοσμίως με σκοπό να δικτυωθούν και να κλείσουν επιχειρηματικές συμφωνίες με περισσότερους από 1.800 εκθέτες από 90 χώρες.
  • Να μην τιμωρήσουν τον Ιούλιο την Ισπανία και την Πορτογαλία για τα υπερβολικά δημοσιονομικά ελλείμματά τους συνιστά στις Βρυξέλλες ο γγ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, επαναλαμβάνοντας ότι τάσσεται υπέρ πολιτικών ανάκαμψης μέσω δημοσίων δαπανών για τη στήριξη της ανάπτυξης.

Αθλητισμός

  • Με «οβίδα» του Ντμίτρι Παγιέ στο 89΄ η Γαλλία ξεπέρασε χωρίς συνέπειες το άγχος της πρεμιέρας και νίκησε 2-1 τη Ρουμανία στο Saint-Denis στον εναρκτήριο αγώνα του EURO 2016. Προηγήθηκαν οι «τρικολόρ» με τον Ζιρού στο 58΄, ισοφάρισε με πέναλτι επτά λεπτά αργότερα ο Στάνκου
  • Κοντά σε μια σπουδαία μεταγραφή βρίσκεται η ΑΕΚ. Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα gazzetta.gr τις επαφές με τον «Δικέφαλο» και αν η υπόθεση έχει αίσιο τέλος, ο Ουκρανός σέντερ μπακ θα μετακομίσει στην Αθήνα. «Ναι, είναι αλήθεια ότι είμαστε κοντά. Δεν έχω υπογράψει ακόμη αλλά μιλάμε, είμαστε κοντά. Ελπίζω να τελειώσουν όλα καλά» ήταν η δήλωσή του. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο Ουκρανός βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για την υπογραφή των συμβολαίων.
  • Εκκένωση των δημοσιογραφικών θεωρείων υπήρξε λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα Γαλλία - Ρουμανία, έπειτα από τηλεφωνική απειλή για ύπαρξη βόμβας στον συγκεκριμένο χώρο του «Stade De France».
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου