Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 14 Ιουνίου, 2016

  • Ματαιώσεις και τροποποιήσεις θα υπάρξουν από την Τρίτη στα δρομολόγια του σιδηροδρομικού δικτύου λόγω των τρίωρων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας και μίας 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 22 Ιουνίου που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).
  • Μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα στο Ορλάντο, δηλώνοντας συγκλονισμένος. Σημειώνει: «βρισκόμαστε σθεναρά απέναντι στον ρατσισμό, την ομοφοβία και το μίσος».
  • Με ομαλότητα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η επιχείρηση για την εκκένωση του άτυπου καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών στο βενζινάδικο στην ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου Κιλκίς. Για μια ακόμα φορά, αποκλείστηκαν τα Μέσα Ενημέρωσης, πλην ΕΡΤ και ΑΠΕ.
  • Στο υπουργείο Εξωτερικών μετέβησαν τη Δευτέρα οι πρεσβευτές της Αλβανίας και της Γαλλίας, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις στον Νίκο Κοτζιά για την ανάρτηση του προκλητικού πανό από αλβανούς εθνικιστές κατά τη διάρκεια του αγώνα Ελβετίας - Αλβανίας στο Euro 2016.
  • Στα πλεονεκτήματα μιας ομοσπονδιακής λύσης του Κυπριακού αναφέρθηκαν απόψε οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί , μιλώντας σε δικοινοτική εκδήλωση, που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης «Cyprus Academic Dialogue» με θέμα «Η ζωή σε μια ομοσπονδιακή Κύπρο».

Κόσμος

  • Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε πως αναμένει 248.000 πρόσφυγες και μετανάστες να καταφθάσουν φέτος στην Ευρώπη μέσω της Ανατολικής Μεσογείου, προχωρώντας σε μια εκτίμηση πολύ μικρότερη από εκείνη που είχε προβεί στις αρχές του χρόνου, όταν προέβλεπε «έως και ένα εκατομμύριο» αφίξεις προσφύγων. Το σχετικό έγγραφο δεν καλύπτει ωστόσο την άλλη κύρια προσφυγική οδό προς την Ευρώπη, αυτήν από τη Λιβύη προς την Ιταλία.
  • Ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ συμμετείχε σε ένα δείπνο του Ραμαζανιού σε φωτοχογειτονιά του Βερολίνου, προειδοποιώντας ότι δεν θα πρέπει να δαιμονοποιηθούν οι μουσουλμάνοι, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στο γκέι μπαρ του Ορλάντο ο 29χρονος Ομάρ Ματίν ο οποίος ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.
  • Δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία μέχρι στιγμής που να υποδεικνύουν ότι ο δράστης της σφαγής στο Ορλάντο καθοδηγήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα κατόπιν ευρείας σύσκεψης με τον επικεφαλής του FBI και αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας στον Λευκό Οίκο. Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για περίπτωση «εγχώριου εξτρεμισμού» και ριζοσπαστικοποίησης μέσω Διαδικτύου, επισημαίνοντας σε κάθε περίπτωση ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο.
  • Έχοντας στο παρελθόν πρωτοστατήσει στην εκστρατεία για τη δημοσιοποίηση του πιστοποιητικού γέννησης του Μπαράκ Ομπάμα και εντρυφήσει σε θεωρίες συνωμοσίας για την θρησκεία και καταγωγή του, ο Ντόναλντ Τραμπ ξεπερνά πλέον κάθε όριο παίζοντας βρώμικο προεκλογικό παιχνίδι με φόντο τη σφαγή στο Ορλάντο. «Κάτι συμβαίνει εδώ» λέει και αφήνει υπαινιγμούς ότι ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να είναι συμπαθών του δράστη της χειρότερης επίθεσης με μαζικούς πυροβολισμούς στην ιστορία των ΗΠΑ.
  • Ο Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκτιμά ότι η Βρετανία δεν μπορεί παρά να επιλέξει την παραμονή της στην ΕΕ στο επικείμενο δημοψήφισμα. Είναι ζήτημα απλής λογικής, επισημαίνει.

Οικονομία

  • Τις έξι πρωτοβουλίες μέσω των οποίων η κυβέρνηση επιδιώκει να χρηματοδοτηθεί ένας κύκλος επενδύσεων στην οικονομία από τον ιδιωτικό τομέα, περιέγραψε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, κατά την ομιλία του στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), τη Δευτέρα.
  • Η Ελλάδα χρειάζεται ένα new deal με τους εταίρους της, τονίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας με άρθρο του στους Financial Times, υπογραμμίζοντας ότι είναι μη ρεαλιστικό και κοινωνικά ανέφικτο να απαιτείται πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%. «Ο στόχος πρέπει να μειωθεί στο 2%, επιτρέποντας ένα πιο ισορροπημένο μείγμα οικονομικής πολιτικής» συμπληρώνει.
  • Τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια δεν θα αξιοποιηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά θα μεταφερθούν στην «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ». Αυτό ανέφερε το Ταμείο, επισημαίνοντας, προς αποφυγή παρερμηνειών, ότι η προκήρυξη για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου από το ΤΑΙΠΕΔ εξυπηρετεί την προετοιμασία για την μεταφορά τους στο νέο Ταμείο τον Σεπτέμβριο.

Αθλητισμός

  • Η έμπειρη Ιταλία επικράτησε με 2-0 του Βελγίου στην πρεμιέρα του Ε' Ομίλου του Euro 2016 και πήρε κεφάλι στη βαθμολογία, εκμεταλλευόμενη και την ισοπαλία στο άλλο ματς του γκρουπ ανάμεσα στη Σουηδία και στη Β.Ιρλανδία. Τζακερίνι και Πέπε χάρισαν τη νίκη στη Σκουάντρα Ατζούρα που μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση. Νωρίτερα, ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Βόρεια Ιρλανδία και Σουηδία. Και τα δύο τέρματα σημειώθηκαν από τους Ιρλανδούς που προηγήθηκαν με τον Χούλαχαν στο 48' και ισοφαρίστηκαν από αυτογκόλ του Κλαρκ στο 71'.
  • Δύο από τις πιο ιστορικές εθνικές ομάδες της Ευρώπης τίθενται αντιμέτωπες την Τρίτη (19:00) στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου του EURO 2016. Τη δεκαετία του 1930 φαβορί -όχι μόνο του αγώνα, αλλά και της διοργάνωσης ολόκληρης εάν υφίστατο- θα ήταν η θρυλική Wunderteam της Αυστρίας. Είκοσι χρόνια μετά, ακριβώς το ίδιο θα ίσχυε για την «Χρυσή Ομάδα» της Ουγγαρίας, την Aranycsapat. Παράλληλα, το Σεντ Ετιέν θα φιλοξενήσει την Τρίτη (22:00) τον χρονικά δεύτερο αγώνα του ΣΤ΄ ομίλου, ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Ισλανδία.
  • Παίκτης της Γιουβέντους είναι από τη Δευτέρα ο Μίραλεμ Πιάνιτς. Ο Βόσνιος μέσος υπέγραψε με τους Μπιανκονέρο συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας, με τη Ρόμα να βάζει στα ταμεία της 32 εκατ. ευρώ από την πώλησή του. Να τονίσουμε ότι ο παίκτης ζήτησε από τη Ρόμα να τον πουλήσει, καθώς επιθυμία του ήταν να συνεχίσει την καριέρα του στο Τορίνο.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου