Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 5 Ιουνίου, 2016

  • Λόγω της διεξαγωγής νυχτερινού αγώνα δρόμου με την επωνυμία «Lighting Up Athens 5km Run», αύριο, Κυριακή, και από τις 20:00 έως τις 23:00, θα γίνει, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε κεντρικές οδούς και λεωφόρους.
  • Προβάδισμα 7,5 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.
  • Τον Μίκη Θεοδωράκη τίμησαν για την προσφορά του στον πολιτισμό και την κοινωνία ο Δήμος Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο παλιό λιμάνι της πόλης
  • «Υπάρχει μια πολιτική κλωστή που ενώνει τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές. Από τη Δεξιά ως την Κεντροαριστερά, πέρα και πάνω από κόμματα», δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στη Realnews. Ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι η ΝΔ «μπορεί να κερδίσει την αυτοδυναμία», αλλά σε κάθε περίπτωση «πρέπει μετά τις εκλογές να κάνει άνοιγμα σε ευρύτερες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις».
  • Ασθενής σεισμός 4,6 βαθμών ταρακούνησε το Ληξούρι της Κεφαλονιάς στις 7.38 το απόγευμα του Σαββάτου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Κόσμος

  • Δεκάδες χιλιάδες Πολωνοί διαδήλωσαν το Σάββατο στη Βαρσοβία και άλλες πόλεις φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της δημοκρατίας και κατά της συντηρητικής κυβέρνησης. Στην πρωτεύουσα, 50.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές, 10.000 σύμφωνα με την αστυνομία.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απέτισε φόρο τιμής στον θρυλικό πυγμάχο Μοχάμεντ Αλι, υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας του για φυλετική δικαιοσύνη και θρησκευτική ανεκτικότητα «συγκλόνισε την υφήλιο» και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς.
  • Συνολικά 71 τραυματίες, οι οκτώ σοβαρά, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο έπειτα από πτώσεις κεραυνών σε φεστιβάλ μουσικής στη δυτική Γερμανία τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης. Ολόκληρη η χώρα πλήττεται από ακραία καιρικά φαινόμενα.
  • Περισσότεροι από 2.000 αντικυβερνητικοί μαχητές συγκεντρώνονται το Σάββατο στα βόρεια του Χαλεπίου, αναφέρει το ρωσικό κέντρο παρατήρησης της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Συρία.
  • Τετρακόσιους πρόσφυγες διέσωσε το πρωί του Σαββάτου η ιταλική ακτοφυλακή, στην θαλάσσια περιοχή νότια της Σικελίας, σε μικρή απόσταση από τα λιβυκά χωρικά ύδατα, όπως μετέδωσε  το τηλεοπτικό δίκτυο Tg5, του ομίλου Μπερλουσκόνι.

Οικονομία

  • Η κοινωνική προστασία των αδύναμων, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, η υγειονομική περίθαλψη των πολιτών, οι ενεργές πολιτικές καταπολέμησης της μακροχρόνιας ανεργίας ώστε σε βάθος τετραετίας να επιτευχθεί σύγκλιση με το μέσο όρο των αντίστοιχων ευρωπαϊκών δαπανών, μπαίνουν στο πρώτο πλάνο του κυβερνητικού σχεδιασμού, ο οποίος θα περιλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2017 - 2020, το οποίο θα έρθει το επόμενο διάστημα, λέει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
  • Η άσκηση για το νέο αναπτυξιακό νόμο περιλαμβάνει όλες τις φορολογικές παραμέτρους όπως ισχύουν σήμερα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμείνουν όλες σταθερές για τα επόμενα χρόνια, διευκρινίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας.
  • Με «όπλο» το πλαστικό χρήμα, τα κίνητρα για αποδείξεις, αλλά και την υποχρέωση ορισμένων επαγγελματικών ομάδων να χρησιμοποιούν αποκλειστικά ταμειακή μηχανή και όχι χειρόγραφες αποδείξεις, ευελπιστεί το υπουργείο Οικονομικών να περιορίσει δραστικά την φοροδιαφυγή.

Αθλητισμός

  • Πανέτοιμη για την πρεμιέρα του EURO 2016 με τη Ρουμανία, το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής (10/06) έδειξε ότι είναι η Γαλλία. Στο τελευταίο της τεστ, που έδωσε στο Μετς, η διοργανώτρια του τουρνουά επικράτησε πολύ άνετα με 3-0 της Σκοτίας, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Ολιβιέ Ζιρού, που πέτυχε 2 γκολ, το πρώτο με τακουνάκι. Η Κροατία με τους Μάντζουκιτς και Νίκολα Κάλινιτς να πετυχαίνουν χατ τρικ «ισοπέδωσε» 10-0 το Σαν Μαρίνο στη Ριέκα, σε παιχνίδι που δεν αντέχει κριτικής και οι γηπεδούχοι το μετέτρεψαν σε προπονητικού χαρακτήρα ενόψει του EURO 2016.
  • Με θετικό τρόπο έκλεισε τα φιλικά παιχνίδια ενόψει του EURO 2016 η Γερμανία. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια επιβλήθηκε με 2-0 της Ουγγαρίας στην «Βέλτινς Αρίνα» του Γκελζενκίρχεν, με αυτογκόλ του Λανγκ στο 36΄ και τέρμα του Μίλερ στο 63΄.
  • Ο τρόπος της ήττας από την Αυστραλία στο φιλικό του Σίδνεϊ, δηλαδή με γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, δεν άρεσε καθόλου στον προπονητή της Εθνικής ομάδας, Μίχαελ Σκίμπε. Ο Γερμανός εκλέκτορας παρατήρησε πως οι διεθνείς ήταν φανερά πιο κουρασμένοι από τους αντιπάλους τους, παραδέχθηκε ότι οι socceroos είχαν περισσότερες ευκαιρίες, αλλά έδωσε και σύνθημα ανασύνταξης για τον αγώνα που έπεται, στη Μελβούρνη.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου