Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 7 Ιουνίου, 2016

  • Με την παρουσία της Φώφης Γεννήματα και του Σταύρου Θεοδωράκη, οι οποίοι αντάλλαξαν χειραψία, υπό τα βλέμματα στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, βουλευτών του Ποταμιού και προσωπικοτήτων από την ευρύτερη Κεντροαριστερά, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της Επιτροπής Διαλόγου για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις.
  • «Να αρθούν εις το ύψος των περιστάσεων και να μετάσχουν εις τας, προκαθωρισμένας ημερομηνίας, εργασίας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου» καλεί άπαντες το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με ανακοινωθέν που εξέδωσε, κατόπιν της έκτακτης συνεδρίασής του αναφορικά με την πορεία σύγκλησης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
  • «Δεν πιστεύω εκεί με τον Κυριάκο που καθόσασταν να προλάβατε να κάνετε καμιά οικουμενική;» είπε αστειευόμενος στον Βασίλη Λεβέντη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όταν συνάντησε τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κατά την ξενάγησή του στα περίπτερα της έκθεσης «Ποσειδώνια 2016».
  • «Το να διαβαστεί ένα θρησκευτικό κείμενο δεν είναι έλλειψη σεβασμού» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, σχολιάζοντας το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης. Το ΥΠΕΞ, πάντως, στην επίσημη ανακοίνωσή του μιλά για έλλειψη σεβασμού έναντι ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κόσμος

  • H μητέρα του αγοριού που έπεσε στο περιφραγμένο χώρο του ζωολογικού κήπου στο Σινσινάτι, όπου ζούσε (και τελικά θανατώθηκε) ο 17χρονος γορίλας δεν θα προσαχθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας.
  • Μία γυναίκα 42 χρονών έπεσε νεκρή από το όπλο των αγνώστων που μπήκαν να λεηλατήσουν κρατική αποθήκη τροφίμων. Οι συγγενείς της Τζένι Ορτίς είπαν ότι η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε αφού την πυροβόλησαν στο κεφάλι.
  • Απειλές κατά της ζωής του δέχεται ο τουρκικής καταγωγής επικεφαλής των Πράσινων στην Γερμανία, Τζεμ Έζντεμιρ, ένας από τους βουλευτές που συνέταξαν το κείμενο του ψηφίσματος για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Το θέμα εξακολουθεί να προκαλεί εντάσεις με την Άγκυρα.
  • «Όχι» λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην πρόταση του αυστριακού υπουργού Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς να μετατραπούν Λέσβος και Λαμπεντούζα σε στρατόπεδα κράτησης προσφύγων. Δριμείες οι αντιδράσεις για την πρόταση να μετατραπούν τα δύο νησιά σε «Νήσους Έλις».
  • Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα έλθουν ενώπιως ενωπίω με τον Μπαράκ Ομπάμα σε συνάντηση κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 8 και 9 Ιουλίου στη Βαρσοβία.

Οικονομία

  • «Ο ΣΕΒ ουδέποτε έχει θέσει θέμα μείωσης των αμοιβών των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω της κατάργησης τους 13ου και 14ου μισθού. Σχετικές διευκρινίσεις έχουν ήδη δοθεί επανειλημμένα» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.
  • Να κλείσει τις επόμενες 24 ώρες και τα τελευταία προαπαιτούμενα, ώστε να ξεκλειδώσει η διαδικασία για την εκταμίευσης της δόσης κάλεσε την Αθήνα το EuroWorking Group. Μεταξύ των εκκρεμοτήτων, η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ και η υπογραφή μνημονίου για το Ελληνικό. Μέχρι αύριο το μεσημέρι θα κλείσουν όλα, λέει η Αθήνα, εκταμίευση έως τέλος Ιουνίου βλέπει το ΥΠΟΙΚ.

Αθλητισμός

  • Η ΑΕΛ επέστρεψε στη Super League και μαζί της ο Αγγελος Αναστασιάδης. Ο έμπειρος προπονητής αναλαμβάνει τους «βυσσινί» καθώς συμφώνησε σε όλα στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Αλέξη Κούγια.
  • Ο Ράτκο Ντόστανιτς θα είναι προπονητής του Λεβαδειακού στη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Σέρβος τεχνικός βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, συμφώνησε με τους διοικούντες την ΠΑΕ και υπέγραψε για έναν χρόνο. Στην περσινή σεζόν καθοδήγησε την ΑΕΛ στο πρωτάθλημα της Football League, όμως αντικαταστάθηκε πριν από την ολοκλήρωση της περιόδου.
  • Την απόκτηση του Μάριου Αντωνιάδη ανακοίνωσε ο Πανιώνιος. Ο Κύπριος αριστερός μπακ είχε συμφωνήσει με τους «κυανέρυθρους» από τον προηγούμενο μήνα, αλλά έμενε η τυπική επικύρωση της μεταγραφής του από τον ΑΠΟΕΛ κι αυτό έγινε με τον παίκτη να βάζει την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου