Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Και διηγώντας τα να κλαις

Πέμπτη, 9 Ιουνίου, 2016

Του Θεόδωρου Καλμούκου
ahepa αγία σοφίαΔύο σφοδρές και σοβαρές επιθέσεις δεχόμαστε αυτές τις μέρες ως Ελληνισμός οι οποίες δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες. Η μία είναι το ανοσιούργημα στο οποίο επιδίδεται η Τουρκία χωρίς το παραμικρό ίχνος αναστολής ανάγνωσης του Κορανίου μέσα από τον ναό της Αγιάς Σοφιάς, της Μεγάλης Εκκλησιάς του Γένους και την απευθείας μετάδοσή της από την τουρκική κρατική τηλεόραση. Η ανάγνωση άρχισε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου πρώτη μέρα του Ραμαζανιού. Ο επικεφαλής της Κρατικής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων Μεχμέτ Γκιορμέζ στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής είπε ότι η μετάδοση από την Αγία Σοφία γίνεται μετά από ειδική άδεια του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στο οποίο υπάγεται το μουσείο της Αγίας Σοφίας.
Πέρυσι τον Απρίλιο είχε οργανωθεί στην Αγία Σοφία έκθεση με αφορμή την 1.444η επέτειο της γέννησης του Μωάμεθ. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτής είχε διαβαστεί για πρώτη φορά κοράνι στην Αγία Σοφία, από τότε που αυτή είχε μετατραπεί σε μουσείο το 1935.
Αυτή είναι η Τουρκία, δεν σέβεται ούτε τα ιερά ούτε τα όσια με παγκόσμιο κύρος και εμβέλεια αλλά τα καθυποτάσσει στις Θεοκρατικές εμμονές του στρατωνισμού Ισλαμισμού, διότι ακριβώς περί αυτού πρόκειται. Κατ’ αρχήν η Αγία Σοφία όπως και οι άλλοι ιεροί ναοί στην Κωνσταντινούπολη και στα υπόλοιπα μέρη της Τουρκίας όφειλαν να είναι ανοικτοί, ελεύθεροι και να λειτουργούν ως χώροι λατρείας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, κι όχι να μετατρέπονται σε τζαμιά, μουσεία και κινηματογραφικές αίθουσες. Αλλά διερωτώμαι με ποια γλώσσα να ομιλήσει κάποιος στους Τούρκους;
Κι από την άλλη μεριά, πού είναι οι μεγάλοι και οι τρανοί της γης συμπεριλαμβανομένων και των Ηνωμένων Πολιτειών που κόπτονται τάχα για τα θρησκευτικά και ανθρώπινα δικαιώματα;
Κι ακόμα η Ελλάδα δεν κατόρθωσε δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια να διεκδικήσει και επιτύχει τα δίκαια του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην Κωνσταντινούπολη και αλλού στην Τουρκία. Ούτε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν κατορθώσαμε να ανοίξουμε έπειτα από 45 σχεδόν χρόνια σφράγισης της ψυχής. Κι ακόμα γιατί να μην θέσουμε στα διεθνή κέντρα το ζήτημα της Αγιάς Σοφιάς. Κάτι τέτοιο όφειλε να είχε γίνει με στρατηγική, αποφασιστικότητα, σοβαρότητα, κι όχι όπως επιχειρήθηκε από μία κάστα γραφικών πριν από μερικά χρόνια.
Ο σημερινός πρωθυπουργός της Τουρκίας ο Ταγίπ Ερντογάν φιλοδοξεί να την μετατρέψει και πάλι την Τουρκία σ’ ένα φονταμενταλιστικό Θεοκρατικό κράτος με μαντήλες, με μουσουλμανικούς νόμους και κανόνες. Απομένει να δούμε αν θα τα καταφέρει.
Το δεύτερο πλήγμα ήλθε από την Αλβανία και μάλιστα σε επίσημη στιγμή που την επισκεπτόταν ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, όταν μαζεύτηκαν ή μάλλον έστειλαν τα σαΐνια των Τιράνων καμιά διακοσαριά εγκάθετους να φωνασκούν για Τσαμουριά και Τσάμηδες. Το περιστατικό έγινε όταν εξερχόταν ο κ. Κοτζιάς από το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας έπειτα από τη συνάντησή του με τον ομόλογό του Ντιτμίρ Μπουσάτι, ενώ οι αστυνομικές αρχές απλώς παρατηρούσαν το θέαμα. Τα συνθήματα που κραύγαζαν ήταν δηλωτικά της αντίληψης που επικρατεί στην Αλβανία. Ιδού μερικά: «Τσαμουριά μητέρα μας περίμενέ μας» και «καταργείστε το εμπόλεμο».
Συμπέρασμα: Τούρκοι και Αλβανοί δεν πιάνονται φίλοι με τίποτε. Αμφότεροι είναι επικίνδυνοι για τον Ελληνισμό, σταράτες κουβέντες.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου