Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Η Φώφη ασκεί κριτική, ο Θεοδωράκης και το Ποτάμι του, ο άλλος Θεοδωράκης ονειρεύεται καλάσνικοφ

Του Θεόδωρου Καλμούκου

Από τη σειρά "ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ"
Ο πολιτικός λόγος στην Ελλάδα, Αδέλφια μου Ελληνες, τείνει να περάσει από τη στερρότητα στη γραφική πια κομματική α-νοησία, εννοώ άνευ νοήμονος νοήματος. Αυτό που κυριαρχεί πλέον δεν είναι ο συγκροτημένος πολιτικός λόγος ο οποίος κομίζει πρόταση για τον κοινό βίο, αλλά απλώς μερικά κομματικά συνθήματα στροβιλισμού των λέξεων με στόχευση τον εντυπωσιασμό και την επίθεση στους αντιπάλους.
Είναι βέβαια δεινή η λήθη στο δημόσιο βίο και λόγο διότι τα πεπραγμένα και τα λεχθέντα, πολύ περισσότερo τα γραπτά μένουν. Μέσα σ’ αυτό λοιπόν το πνεύμα και την προσέγγιση είναι ακατανόητη για τους εχέφρονες η δήλωση του ΠΑΣΟΚ το οποίο ως γνωστόν έχει γίνει ΧΑΣΟΚ αφού βρίσκεται πιο κάτω από το κάτω, πως «η κυβέρνηση έχει πάρει διαζύγιο από τον κόσμο της εργασίας». Και συνέχισε: «πρώτα οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εξαπάτησαν τους εργαζόμενους με ψεύτικες υποσχέσεις για τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις.
Τώρα συζητούν τις νέες απαιτήσεις των δανειστών για κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, για μείωση του κατώτερου μισθού, κατάργηση τριετιών, ελεύθερες απολύσεις και lock out. Μέτρα εξοντωτικά για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και ειδικά τους χαμηλόμισθους. Μέτρα που εμείς αρνηθήκαμε όταν μας ζητήθηκαν από τους δανειστές». Αυτό πια το lock out το μάρανε το ΧΑΣΟΚ, το οποίο καλά θα κάνει να πάει μέχρι το Καστελόριζο για να θυμηθεί τον George όρθιο να εξαγγέλλει την υποθήκευση της χώρας.
Και προτού προλάβει να πάρει ανασαιμιά το ΧΑΣΟΚ από την συνθηματολογία του, βγήκε ο Πάγκαλος με το γνωστό του ύφος και διακήρυξε προτρεπτικά και τελεσίδικα πως «το ΠΑΣΟΚ έκανε τη διαδρομή του και πρέπει να διαλυθεί. Δεν υπάρχει κεντρώος χώρος πια, δεν διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ τον κεντρώο χώρο. Με τη Δημοκρατική Αριστερά κάνουν ‘τουρλουμπούκι’ και προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους χαζούς να ξαναψηφίσουν, να πάρουν ένα 10% για να μπουν σε κάποια κυβέρνηση, την οποία δεν έχουν αποφασίσει και ποια θα είναι, είναι του ΣΥΡΙΖΑ ή είναι της ΝΔ».
Ιδού κι άλλο ένα παράδειγμα έκπτωσης ή μάλλον της κατάπτωσης του πολιτικού λόγου που τον πήρε κυριολεκτικά το ποτάμι όπως τον εξέφρασε ο Σταύρος ο Ποταμίσιος, ο οποίος είπε σε άρθρο του παρακαλώ για τον καημένο τον ΣΥΡΙΖΑ πως «είναι σαν μια πόρνη να κάνει συστάσεις ηθικής σε ένα κοριτσάκι που φόρεσε μίνι». Ε, όχι και αμαρτωλή γυναίκα βρε Σταύρο ο ΣΥΡΙΖΑ, βαρύς ο λόγος! Οπως τον βλέπω θα πάει για εξομολόγηση και άφεση αμαρτιών στον Εφραίμ του Βατοπαιδίου.
Αυτή ήταν η δήλωση του μήνα που έκανε ο Κατρούγκαλος ο μεταρρυθμιστής, υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πως «παρά τους αυστηρούς περιορισμούς που μας επιβάλλονται, οι μεταρρυθμίσεις μας βασίζονται στα ιδανικά μας και όχι σε διαταγές απ’ έξω». Από ιδανικά πια ας φάνε και οι πίθηκοι του ζωολογικού κήπου του Κεντάκι.
Κι αμέσως μετά βγήκε η βαρύγδουπη δήλωση του πρωθυπουργικού συμβούλου Καρανίκα με το όνομα, πως «παίρνω 1.200 ευρώ καθαρά – Με έχουν στοχοποιήσει». Ντροπή τους να έχουν στοχοποιήσει τον άνθρωπο τη στιγμή που από τις συμβουλές του χαράσσει ο Αλέξης την πορεία της χώρας. Αν είναι δυνατόν!
Κι από την άλλη βγήκε ο Μίκης Θεοδωράκης και είπε το εξής εκπληκτικό και τρομακτικό συνάμα: «Λυπάμαι που δεν μπορώ να περπατήσω και να βγω στις πλατείες με καλάσνικοφ». Απλώς φαντασθείτε τη σκηνογραφία. Αχ Ελλάδα, Ελλάδα, πόσο ματώνεσαι από όλους αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου