Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Ως τον πρωθυπουργό για τα «πυροδάνεια»!

Σάββατο, 18 Ιουνίου, 2016

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ
Απευθείας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετέφερε το αίτημα επανεξέτασης της τύχης των «κόκκινων» δανείων που είναι εγγυημένα από το ελληνικό Δημόσιο ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Λεβέντης. Προχθές το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρωθυπουργού στην Ακρόπολη, στο περιθώριο του δείπνου στο Μουσείο όπου ήταν προσκεκλημένος, ο κ.Λεβέντης πλησίασε τον πρωθυπουργό και του έθεσε εν συντομία το ζήτημα με τα εξώδικα που έχουν ξεκινήσει να στέλνουν οι τράπεζες ζητώντας την πλήρη εξόφληση του «εγγυημένου δανείου», εντός ολίγων ημερών και απειλώντας με καταγγελία της σύμβασης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Το θέμα, το οποίο ανέδειξε η εφ. «Πατρίς» με πρωτοσέλιδο, αναπαρήχθη σε  κορυφαία ειδησεογραφικά μέσα Ενημέρωσης, ιδιαίτερα στα οικονομικά, και ο πρωθυπουργός έδειξε ότι έχει γνώση του θέματος, αναφέροντας ότι ήταν κάτι που κρίθηκε την τελευταία ημέρα της διαπραγμάτευσης και πως έχει δώσει εντολή στο οικονομικό επιτελείο για να δουν τι νομοθετική ρύθμιση μπορεί να γίνει…
Ο κ.Λεβέντης έθεσε το θέμα τόσο στον υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιώργο Σταθάκη, όσο και στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, και τους ενημέρωσε ότι θα προβεί στην αποστολή του σχετικού υλικού (εξώδικα) στο υπουργείο, προκειμένου να μελετήσουν το ζήτημα και να σχεδιάσουν τη διαχείριση της προστασίας των δανείων.
Τη δεδομένη στιγμή, τα εξώδικα αποτελούν «θηλιά» για τους οφειλέτες, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος πώλησης των δανείων σε μεγάλα επενδυτικά σχήματα (funds) του εξωτερικού, εξέλιξη που θα σημάνει την αντίστροφη μέτρηση για τους επιχειρηματίες που δανείστηκαν εξαιτίας φυσικών καταστροφών. Παράλληλα, είναι πιθανό είτε η τράπεζα είτε το επενδυτικό σχήμα να επιδιώξουν την κατάπτωση του δανείου, κάτι που μπορεί να επιφέρει τη μεταφορά του χρέους προς το ελληνικό Δημόσιο.

Ο κ.Λεβέντης τόνισε στην εφ.«Πατρίς» ότι το Επιμελητήριο Ηλείας θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του, προκειμένου να μη μετατραπούν σε «γκιλοτίνα» τα εγγυημένα δάνεια και να βρεθεί διέξοδος ανακούφισης των οφειλετών με κάποιου είδους νομοθετική ρύθμιση.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου