Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Όλα για την δόση μας


Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΛΛΙΟΥ

Αν και η δόση των 7,5 δις. ευρώ του ευρωδανείου, θεωρείται σίγουρη και η κυβέρνηση δείχνει ικανοποιημένη, φαίνεται πως επικρατεί γενικότερη ανησυχία, κυρίως στον επιχειρηματικό κόσμο, γιατί τα χρήματα είναι λίγα και ίσα-ίσα που περισσεύει περί το 1,5 δις. ευρώ μετά την πληρωμή των τοκοχρεολυσίων, τα οποία παρακρατούνται ,ταυτόχρονα με την χορήγηση.
Εν προκειμένω δηλαδή, εφαρμόζεται η συνήθης τραπεζική πρακτική, τουλάχιστον της τελευταίας 15/ετίας, περί ανανέωσης των δανείων λίγο πριν την λήξη τους, αλλά και ληξιπρόθεσμων, πριν καν προλάβει το ζεστό χρήμα να μπει στα ταμεία της επιχείρησης και εν προκειμένω του κράτους και να διοχετευθεί σε επενδύσεις στην λεγόμενη πραγματική οικονομία.
Έτσι λοιπόν σε αντιστάθμισμα του «θησαυρού» της δόσης, αναγκαίας μεν για τακτοποίηση του χαρτοφυλακίου των οφειλών του κράτους προς τους δανειστές, ανίκανης όμως να ξεχρεώσει το κράτος έναντι των ιδιωτών προμηθευτών του, η κυβέρνηση προωθεί προς ψήφιση στην Βουλή έναν ακόμη νέο αναπτυξιακό νόμο, υποσχόμενη παράλληλα και ευρωχρήματα.
Κατά τα λοιπά «Η Ελλάδα στους Έλληνες», με συνθήματα δηλαδή και όχι με έργα, για την ικανοποίηση προφανώς της κερκίδας των οπαδών, και για τους άλλους, τους σιωπηλούς και αδημονούντες να δουν ανάπτυξη και ανάκαμψη, να γίνει κάτι μήπως και πιάσουν δουλειά, μήπως σταματήσουν οι περικοπές των συντάξεων, δεν χρειάζεται και πονοκέφαλος, μπορεί στο μέλλον, να προκύψει κάτι, εάν και εφ όσον κάτι πάει στραβά και γίνουν ιδιωτικές επενδύσεις.
Υπάρχουν βέβαια και οι νέοι αγανακτισμένοι, που για πολιτικούς λόγους, δεν φέρουν επωνυμία, αλλά μπορούμε να τους αποκαλούμε «παραιτηθείτε», όπως απευθύνονται δηλαδή προς την κυβέρνηση, χωρίς όμως να λένε ποιος θα την διαδεχθεί, για να φαίνονται ως λαϊκό και κοινωνικό κίνημα, για την πατρίδα και μόνο και όχι για τις καρέκλες και κατά το κακό προηγούμενο των πρώην αγανακτισμένων, που τις κατάκτησαν με εναλλακτικό τρόπο, μεταξύ τους οι πρωταγωνιστές.
Και έτσι, σε ένα κλίμα αισιοδοξίας και απαισιοδοξίας ταυτόχρονα, και με τους υπουργούς που υπογράφουν μνημόνια και προαπαιτούμενα, να στενοχωριούνται και να δακρύζουν μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης, για το θεαθήναι των μυημένων χειροκροτητών, πορευόμαστε αισίως στον έκτο χρόνο της λεγόμενης κρίσης, αφού αφήσαμε στο παρελθόν την προ κρίσης εποχή, μαζί με τους πρωταγωνιστές της, ποιος ξέρει, πολύ πιθανόν και ως χρυσή μελλοντική ευκαιρία του κινήματος «παραιτηθείτε».
Εκ των πραγμάτων λοιπόν, των δυσκολιών, των ανικανοτήτων, των  «κακών» ξένων, που τελευταία έγιναν «καλοί», της αδυναμίας μας να ανακάμψουμε οικονομικά και κοινωνικά, επί του παρόντος, άλλοι σιωπηλοί και άλλοι αγανακτισμένοι, άλλοι βολεμένοι και άλλοι στις ουρές των συσσιτίων και των γραφείων του ΟΑΕΔ, περιμένουμε την επόμενη δόση εκ του τρίτου μνημονίου των 90 περίπου δις. ευρώ, με την ελπίδα να τα δούμε να κυκλοφορούν στην αγορά.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου