Η παραβίαση έγινε γνωστή με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης αργά το βράδυ της Τρίτης, καθώς ενημερώθηκε η ΕΛΑΣ, ότι μετά την παρουσία του σε δικαστήριο, όπου εκδικάζεται σχετική υπόθεση, ο κατηγορούμενος κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού (βραχιολάκι) και μέχρι ώρας αναζητείται.
Για το θέμα ενημερώθηκε η ελληνική αστυνομία και ήδη αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.
Ποιος είναι αυτός ο "λαβέντης" Ζαν Κλοντ Όσβαλντ
Ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης χαρακτηριστικέ ως ο άνθρωπος – κλειδί για τις υποθέσεις που αφορούσαν στα σκάνδαλα των εξοπλισμών αλλά και της Siemens.
Κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μίζες για εξοπλιστικά, συνελήφθη στο Ντουμπάι, με διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Τραπεζικό στέλεχος στην Dresden Bank και στη συνέχεια της BNP PARISBAS, θεωρείται πρόσωπο-κλειδί για μια σειρά από μίζες, καθώς φέρεται να ήταν ο άνθρωπος που εμπλέκεται στο ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος. Ηταν προϊστάμενος του επίσης κατηγορούμενου Ελληνοελβετού τραπεζικού υπαλλήλου, Φάνη Λυγινού.
Συνελήφθη στις αρχές Απριλίου του 2015 στο Άμπου Ντάμπι, έπειτα από ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο τότε εισαγγελέας εκδόσεων, Γιάννης Αγγελής.
Ήταν καταζητούμενος για την εμπλοκή του ως τραπεζικός σε 4 υποθέσεις σχετικά με μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ λίγο καιρό πριν συλληφθεί είχε παραπεμφθεί σε δίκη από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων για την υπόθεση της Siemens.
Συγκεκριμένα, εμπλέκεται ως τραπεζικό στέλεχος της Dresden Bank και της BNP PARIBAS με την κατηγορία νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Διατέλεσε προϊστάμενος του επίσης κατηγορούμενου για τις αντίστοιχες υποθέσεις, Ελληνοελβετού τραπεζικού, Φάνη Λυγινού.
Μετά από τη σύλληψη του, οδηγήθηκε αρχικά στους ανακριτές διαφθοράς Νικόλαο Τσιρώνη και Βασιλική Μπράτη, οι οποίοι διερευνούν αντίστοιχα την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN και την προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericssson και τη βραζιλιάνικη Embraer.
Οι δύο τους, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές εμπλέκονται σε υποθέσεις που χαρακτηρίζονται «συγκοινωνούντα δοχεία» ενώ και οι δύο αρνήθηκαν αρχικά να δώσουν εξηγήσεις απέναντι στις ελληνικές ανακριτικές αρχές για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.
Και οι δύο, εμπλέκονται και στη δικογραφία που αφορά στην προμήθεια των υποβρυχίων, με συμβαλλόμενους την εταιρία HDW και τα ελληνικά ναυπηγεία, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου