Να τον πάρουμε στα σοβαρά ή να τον «γράψουμε» στα
παλαιότερα των υποδημάτων μας;
Μήπως
είναι και αυτός «παιδί» του Κοτζιά; Όπως ένας στη Βοστώνη που τώρα
τελευταία που θέλει να «εμπλουτίσει» το βιογραφικό του και ενώ "βλέπει"… Αλβανούς "υπονομεύει" την οργανωμένη ομογένεια; Όνομα; Όταν θα έρθει η ώρα. Δεν αφήνουμε κανέναν να περιπαίζει τον
Ελληνισμό της Νέας Αγγλίας και τον πατριωτισμό μας. Η «κλεψύδρα»
άρχισε και ο χρόνος μαζεύει. paneliakos.com
Τις πιθανές επιπτώσεις του «φρένου» που έβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τη Βόρεια Μακεδονία και τις εξελίξεις που αυτό πυροδότησε στη γειτονική χώρα, σχολιάζει o επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ιωάννης Αρμακόλας, μιλώντας στο One Channel.
Τις πιθανές επιπτώσεις του «φρένου» που έβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τη Βόρεια Μακεδονία και τις εξελίξεις που αυτό πυροδότησε στη γειτονική χώρα, σχολιάζει o επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ιωάννης Αρμακόλας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του One Channel.
«Ανησυχώ όχι μόνο για την Βόρεια Μακεδονία αλλά για την όλη την περιοχή των δυτικών Βαλκανίων αλλά και τα ευρύτερα Βαλκάνια, τα οποία περιλαμβάνουν και την Ελλάδα» σημειώνει ο καθηγητής και αναφέρεται στην στάση της ΕΕ και συγκεκριμένα της Γαλλίας.
«Ήταν ιστορικό λάθος της ΕΕ (…) Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την αξιοπιστία της ΕΕ, η οποία καταρρέει στην περιοχή. Έμμεσα η Γαλλία αμφισβητεί την στρατηγική της ΕΕ για τη διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια» τονίζει.
Φόβοι για αποσταθεροποίηση
«Είναι υποκριτική στάση από την πλευρά της Γαλλίας και επικίνδυνη. Κι αυτό γιατί μπορεί να έχει ως συνέπεια την αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής. Αυτό μπορεί να μην ενδιαφέρει το Παρίσι ή άλλες δυτικές πρωτεύουσες αλλά ενδιαφέρει πολύ την Ελλάδα, την Βουλγαρία, και όλες τις χώρες που είναι δίπλα στα Βαλκάνια και έχουν άμεσο συμφέρον από την σταθεροποίηση της περιοχής και την ένταξή της στην ΕΕ σταδιακά» συμπληρώνει σχετικά.
Για τις εσωτερικές εξελίξεις και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στην Βόρεια Μακεδονία επισημαίνει πως «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ισοπαλία μεταξύ του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και του εθνικιστικού κόμματος της αντιπολίτευσης. Ωστόσο απομένει να δούμε τι θα γίνει τους επόμενους δύο-τρεις μήνες μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών. Θα είναι πολύ οι αμφίρροπες εκλογές».
Σχετικά με την βιωσιμότητα της συμφωνίας των Πρεσπών σε περίπτωση νίκης του εθνικιστικού κόμματος VMRO, υπογραμμίζει πως «η πρώην αντιπολίτευση δεν μπορεί να καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών εφόσον γίνει κυβέρνηση. Μπορεί όμως να σαμποτάρει την εφαρμογή της. Αυτό δεν αποκλείεται καθόλου. Ενδέχεται να υλοποιήσει κάποιες από τις προβλέψεις της συμφωνίας χωρίς ιδιαίτερη ζέση, όμως θα παραμερίζει κάποιες άλλες».
«Ο πρωθυπουργός Ζάεφ ξεκίνησε ριζικές αλλαγές για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλαγές οι οποίες με βάσει την συμφωνία, θα πρέπει να υλοποιηθούν όταν αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Βόρειας Μακεδονίας. Από τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στον αέρα, τίθεται υπό αμφισβήτηση συνολικά η υλοποίηση, μια και πολλές από τις προβλέψεις συνδέονται με το άνοιγμα και το κλείσιμο των ενταξιακών κεφαλαίων» επισημαίνει ο κ. Αρμακόλας.
Πηγή: Onetv.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου