Η αμερικανική δικαιοσύνη απαγόρευσε την Παρασκευή την πώληση ενός υποτίθεται θαυματουργού φαρμάκου για τη θεραπεία της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, το οποίο προωθεί εδώ και χρόνια μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται «εκκλησία της Γένεσης II» και περιέχει... διοξείδιο του χλωρίου, δηλαδή ένα ισχυρό λευκαντικό.
Ομοσπονδιακό δικαστήριο, κατόπιν επείγουσας προσφυγής του υπουργείου Δικαιοσύνης, αποφάσισε να επιβάλλει προσωρινή απαγόρευση της πώλησης του σκευάσματος «Miracle Mineral Solution», ή MMS, το οποίο, σύμφωνα με τον ιστότοπο της οργάνωσης που το προωθεί, «θεραπεύει» το 95% των ασθενειών που υπάρχουν στον κόσμο: τον καρκίνο, το AIDS, τη χολέρα — πλέον, και την COVID-19.
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης εξήγησε ότι το MMS είναι «χημικό» προϊόν, «ισχυρό λευκαντικό».
Η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (Food and Drug Administration, FDA) είχε τονίσει επανειλημμένα πριν από χρόνια ότι το προϊόν αυτό είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, προειδοποιώντας ότι η χρήση του μπορεί να προκαλέσει ναυτία, εμετό και αφυδάτωση.
Στη Γαλλία, οι υγειονομικές αρχές είχαν επίσης προειδοποιήσει το 2010 εναντίον του κινδύνου δηλητηρίασης σε περίπτωση χρήσης του MMS, που προωθείτο στη χώρα ως φάρμακο που «θεραπεύει» τον αυτισμό.
Πολλοί πωλητές του MMS έχουν καταδικαστεί στα δικαστήρια, όμως «η εκκλησία της Γένεσης» ουδέποτε το απέσυρε από την κυκλοφορία.
Την 8η Απριλίου, οι αρχές απηύθυναν μια τελευταία προειδοποίηση στην οργάνωση που το προωθεί. Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, η «εκκλησία» υπερασπίστηκε το προϊόν, που χαρακτηρίζει «ιερό». Αρνήθηκε να συμμορφωθεί προς τις εντολές των αρχών.
Ο Στίβεν Χαν, εκπρόσωπος της FDA, τόνισε πως η συγκεκριμένη οργάνωση «συνεχίζει να εκθέτει τους καταναλωτές σε κίνδυνο», καθώς το σκεύασμα που προωθεί περιέχει «διοξείδιο του χλωρίου», άρα «είναι δυνητικά επικίνδυνο», πράγμα που «δεν πρόκειται να το ανεχθούμε».
Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει ειδικές μονάδες δίωξης των απατών που συνδέονται με την πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει σχεδόν 37.000 ζωές στη χώρα. Διάφορες απάτες έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα, από κλοπές μασκών και μέσων ατομικής προστασίας ως την πώληση ψευτοφαρμάκων και εκκλήσεις για δωρεές που καταλήγουν στους λογαριασμούς επιτήδειων.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου