Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Κυρ. Μητσοτάκης: «Οχι» σε νέο lockdown, διπλή αύξηση κατώτατου μέσα στο 2022

 Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου, 2021

Μυρίζουν εκλογές;

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν θα πάμε ξανά σε lockdown, έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης του στο Mega. Ταυτόχρονα προχώρησε στην αποκάλυψη ότι εντός του 2022 θα υπάρξει και δεύτερη αύξηση στον κατώτατο μισθό.


Πανδημία: Δεν θα γίνει lockdown

«Το 4ο κύμα αφορά τους ανεμβολίαστους, πρόκειται για μια πανδημία των ανεμβολίαστων», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «το lockdown ήταν η απάντηση προ του εμβολίου». «Είμαι κατηγορηματικός, ότι δεν πάμε σε lockdown. Τρεις στους τέσσερις Έλληνες έχουν εμβολιαστεί. Το πρόβλημα σήμερα αφορά σε μια μειοψηφία των Ελλήνων».

«Τώρα που έχουμε τα εμβόλια, δεν θα κλείσουμε. Ήταν απαραίτητα τα lockdown εκείνη τη στιγμή», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τις χθεσινές ανακοινώσεις αναφορικά με την αυστηροποίηση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πρόκειται για «συνεκτικό πλαίσιο», σημειώνοντας ότι «η ουσιαστική λύση είναι η αύξηση του ποσοστού του εμβολιασμού και στην 3η δόση». «Η 3η δόση είναι απαραίτητη για όλες τις ηλικίες, ειδικά για την 3η ηλικία. Κάνω έκκληση να εμβολιαστούν», πρόσθεσε, ενώ σχολιάζοντας την πρόταση Φίλη, για αναγραφή στο πιστοποιητικό εμβολιασμού της ημερομηνίας παρέλευσης του εξαμήνου, είπε ότι η κυβέρνηση την εξετάζει.

Αναφερθείς στον αριθμό των κρουσμάτων, είπε ότι «η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη στο τέστινγκ. Έχουμε πολλά κρούσματα γιατί κάνουμε πολλά τεστ», και σημείωσε: «Μην μετράτε τα κρούσματα, να μετράτε τη θετικότητα και τις αντοχές στο σύστημα υγείας. Θα τα βγάλουμε πέρα και σε αυτό το κύμα πανδημίας».

Η υποχρεωτικότητα εξάντλησε τα όρια της

«Η υποχρεωτικότητα δεν θα πείσει τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν», τόνισε, ερωτηθείς για το εάν μέσα στα κυβερνητικά πλάνα βρίσκεται το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας και στο στρατό.

«Η υποχρεωτικότητα έχει εξαντλήσει αυτή την στιγμή τα όρια της. Οι περισσότερες υποχρεωτικότητες προκαλούν μεγαλύτερες αντιδράσεις», είπε και ανέφερε ότι ακόμα και τώρα παραμένουν υγειονομικοί σε διαθεσιμότητα.

Γιατί δεν πήρε μέτρα για τις εκκλησίες

«Είναι δύσκολος να εφαρμοστεί ο έλεγχος στις εκκλησίες, είναι ανοιχτός χώρος λατρείας. Η έκφραση των θρησκευτικών πεποιθήσεων έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της κυβέρνησης να μην απαιτείται από τους πιστούς rapid test για να εισέλθουν στους ναούς.

Επ’ αυτού επιχειρηματολόγησε, λέγοντας ότι «εμείς κλείσαμε τις εκκλησίες, δεν κάναμε Πάσχα το 2020. Η εκκλησία κατάλαβε ότι αυτό ήταν το σωστό». «Οι εκκλησίες είναι ανοιχτοί χώροι λατρείας, δεν υπάρχει κάποιος στην πόρτα να το ελέγξει», είπε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει ταυτοτητική αντιπολίτευση προς άγραν ψήφων.

«Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να μπει σε μία εκκλησία να ανάψει ένα κερί, να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει κανείς να τον ελέγξει», τόνισε.

Διαβάστε: ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός τόπου και χρόνου ο πρωθυπουργός

Έκκληση για εμβολιασμό

Επανέλαβε την έκκληση προς όλους τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, να σπεύσουν, επισημαίνοντας ότι «νέοι άνθρωποι πεθαίνουν γιατί είναι ανεμβολίαστοι».

«Απευθύνω έκκληση στους πολίτες άνω των 60 ετών να κάνουν το βήμα του εμβολιασμού», είπε, λέγοντας ότι «η μάχη της πρώτης δόσης του εμβολίου δεν είναι χαμένη».

Τέλος, άφησε αιχμές για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για επιτροπή κοινής αποδοχής, διερωτόμενος αν «θα ζητάμε κομματικά πιστοποιητικά». «Μιλάμε με τους καλύτερους επιστήμονες στην χώρα μας και στο εξωτερικό», είπε και γνωστοποίησε ότι «αρκετές ΜΕΘ μένουν σε εφεδρεία για ανθρώπους χωρίς covid».

Διαβάστε: Η διαφωνία Μητσοτάκη με μια «ιστορική» φράση του πατέρα του



Αύξηση κατώτατου μισθού

«Η οικονομία αναπτύσσεται με ταχύτητες που εξέπληξαν κι εμάς», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας και μια 2η αύξηση του κατώτατου μισθού -πέραν της γνωστής αύξησης 2% από 1/1/22- εντός του 2022 και «αφού έχουμε λάβει υπόψη τον πραγματικό ρυθμό ανάπτυξης. Δεν θέλουμε να ανακόψουμε την πορεία μείωσης της ανεργίας».

Ερωτηθείς για την ακρίβεια, τόνισε ότι πρόκειται για «παγκόσμιο φαινόμενο», που είναι πιο έντονο στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και στις τιμές των καυσίμων.

Υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση δαπάνησε παραπάνω από 500 εκατ. ευρώ για να συγκρατήσει τις τιμές του ρεύματος», σημειώνοντας ότι αν δεν είχαν λάβει αυτά τα μέτρα, «οι λογαριασμοί θα αυξάνονταν 10 φορές παραπάνω».

Γνωστοποίησε επίσης το σχέδιο της κυβέρνησης που βρίσκεται υπό επεξεργασία για επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για συνεργατικά σχήματα και νέους αγρότες.

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», επανέλαβε σε σχετική ερώτηση, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιο πιστεύει «σε σταθερές, μονοκομματικές κυβερνήσεις», καθώς θεωρεί ότι είναι πιο αποτελεσματικές.

«Η ΝΔ θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία και στην 1η κάλπη της απλής αναλογικής», είπε, εκτιμώντας ότι «οι πολίτες θα επιλέξουν σταθερότητα και ασφάλεια».

Ερωτηθείς για τις διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ και τα όσα ακούγονται περί «προοδευτικής διακυβέρνησης», είπε ότι αυτό αποτελεί «στρατηγική ήττας», καθώς -σχολίασε- «δεν τους βγαίνουν τα κουκιά».

Ελληνοτουρκικά

«Η ρήτρα της ελληνογαλλικής συμφωνίας είναι σαφής. Η Γαλλία θα μας συνδράμει αν δεχθούμε επίθεση», είπε, χαρακτηρίζοντας την συμφωνία με την Γαλλία ένα «διακαή πόθο για 40 χρόνια».

«Εξωτερική πολιτική μπορείς να κάνεις αν έχεις και ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα», τόνισε και γνωστοποίησε ότι «η Ελλάδα σε επίπεδο συμμαχιών θωρακίζεται περισσότερο». Πρόσθεσε δε ότι «η Ελλάδα δεν είναι επιθετική χώρα», αλλά «προβάλει ισχυρή αποτρεπτική ισχύ».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στα ελληνοτουρκικά, είπε ότι δεν συμφωνούσε πάντα μαζί της, «την καλούσα να είναι πιο αυστηρή με την Τουρκία».

Αποκάλυψε ότι δεν έχει κόψει την επικοινωνία με τον κ. Ερντογάν, συμπληρώνοντας ότι «αν τα βρούμε με την Τουρκία, δεν θα οφείλεται σε κάποιον τρίτο».

«Η Συμφωνίες αφορούν κράτη, όχι κυβερνήσεις», είπε ερωτηθείς γιατί δεν έχει κυρώσει τα μνημόσια συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία στην Βουλή.

«Η Συμφωνία, εφόσον έχει κυρωθεί, είμαι υποχρεωμένος να την εφαρμόσω», ξεκαθάρισε.

Αστυνομία: Είναι θέμα νοοτροπίας…

«Με ποιον είμαστε;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι «έχουμε θέμα νοοτροπίας», όσον αφορά στην στάση μας απέναντι από την αστυνομία. «Είμαστε με τον νοικοκυραίο ή τον διαρρήκτη; Με τον πρύτανη ή τον τραμπούκο;», είπε και σημείωσε: «Η αστυνομία είναι η προέκταση του κράτους» και «οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός, ότι άνδρας των ΜΑΤ έσπασε μια βιτρίνα στο κέντρο της Αθήνας, είπε ότι «πάντα θα υπάρχουν τραγικά περιστατικά, που δεν μπορούν όμως να ακυρώσουν την συνολική προσφορά της αστυνομίας».

«Το μονοπώλιο της νόμιμης βίας σε ένα κράτος δικαίου την έχει μόνο η αστυνομία», πρόσθεσε.

Κατόπιν, εξέφρασε την διαφωνία του, για τον τρόπο που είχε τότε ειπωθεί, μία ρήση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προς την ΕΛ.ΑΣ: «Το κράτος είστε εσείς». 

Η «Πράσινη Μετάβαση» δεν θα γίνει στις πλάτες των πολιτών 

Αναφερόμενος στη διεθνή διάσκεψη στη Γλασκώβη για την κλιματική αλλαγή, δήλωσε πως αυτές οι διασκέψεις είναι «η μοναδική ευκαιρία να βρεθούν όλες οι χώρες μαζί και να αναλάβουν δεσμευτικούς όρους για τη μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου». 

Τόνισε ότι «αυτές οι αποφάσεις αφορούν το μέλλον των παιδιών μας και του πλανήτη» και πως πολλές από τις πολιτικές στη χώρα μας απορρέουν από τέτοιες δεσμεύσεις. 

Σχετικά με την απολιγνιτοποίηση, δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε “Πράσινη Μετάβαση” στις πλάτες των πολιτών» και πως -ειδικά στη Δυτική Μακεδονία– «θα δημιουργήσουμε περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας άμεσα». 

Μετά από σχετική ερώτηση, είπε πως δεν γνωρίζει γιατί δεν ήρθε στη Γλασκώβη ο Ταγίπ Ερντογάν και δήλωσε ότι τα θέματα του περιβάλλοντος θα μπορούσε να είναι πεδίο συνεννόησης ανάμεσα στις δύο χώρες. 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου