Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου, 2022
ΒΟΣΤΩΝΗ. Η νεοεκλεγείσα δήμαρχος του Σόμερβιλ της Μασαχουσέτης, του προαστίου το οποίο συνορεύει με τη Βοστώνη και το Κέμπριτζ, έχει καταγωγή και αίμα από την Ελλάδα. Ενδεχομένως το όνομα της Κατζιάνα Μπαλλαντύνι (Katjana Ballantyne) να μην ηχεί ως ελληνικό κι όμως εκείνη που το φέρει είναι Ελληνίδα.
Το ομολόγησε η ίδια δημόσια και κατά τον πλέον επίσημο τρόπο το βράδυ της Τρίτης 3 Ιανουαρίου 2022 κατά την τελετή της ορκωμοσίας της, η οποία έγινε μέσω της ηλεκτρονικής δομής λόγω της συνεχιζόμενης απειλής της πανδημίας, της οποίας οι αριθμοί των κρουσμάτων δυστυχώς έχουν εκτιναχθεί στα ύψη τις τελευταίες εβδομάδες σπάζοντας το όριο των τριάντα χιλιάδων σε καθημερινή βάση.
Στην ομιλία της ορκωμοσίας της είπε και τα εξής: «Οι προσωπικές μου εμπειρίες με έχουν διαμορφώσει ποία είμαι και πώς θα υπηρετήσω. Γεννήθηκα και ορφάνεψα στην Ελλάδα και υιοθετήθηκα από τον Σκωτικό (Scottish) μου πατέρα και την Τσεχογερμανίδα μητέρα μου. Μία οικογένεια μεταναστών από τρεις διαφορετικές χώρες ήλθαμε στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν ήμουν τεσσάρων ετών».
Σε άλλο σημείο είπε πως «αν και έγινα υπήκοος των Ηνωμένων Πολιτειών όταν ήμουν έφηβη, μου ελέχθη αμέτρητες φορές ως ενήλικη πως δεν ήμουν πραγματική Αμερικανίδα επειδή δεν γεννήθηκα εδώ. Κι έτσι γνωρίζω από πρώτο χέρι πως μερικοί άνθρωποι φοβούνται οποιονδήποτε βλέπουν ως διαφορετικό». Τόνισε πως «η εμπειρία μου ως μετανάστριας με έχει διδάξει να εκτιμώ τις διαφορετικότητες γιατί αυτό είναι το σωστό πράγμα να κάνω και το οποίο με έχει βοηθήσει πολύ να υπηρετήσω ως δημοτική σύμβουλος στο Σόμερβιλ».
Είπε ακόμα πως «το πρώτο πράγμα για να επιτύχουμε πρόοδο για όλους είναι να ακούμε όλων τη φωνή. Σας λέγω αυτή τη στιγμή πως θα παραμείνουμε μία πόλη η οποία υποδέχεται όλους. Το Σόμερβιλ θα συνεχίσει την παράδοση του να καλωσορίζει τους νεοφερμένους μετανάστες. Θα εξακολουθήσει να ωφελείται από τη σκληρή εργασία, τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα των μεταναστών πολιτών του και από τους μακροχρόνιους πολίτες μας».
Σε άλλο σημείο είπε πως «ήμουν η πρώτη και η μόνη από την οικογένεια μου που πήγα στο κολέγιο. Εργαζόμουν και έπαιρνα φοιτητικά δάνεια για να αποκτήσω το πτυχίο μου Μπάτσελορ και κατόπιν το Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA). Οταν μετακόμισα στην περιοχή της Βοστώνης δεν είχα πολλά. Φίλοι μου παραχώρησαν κάπου να μείνω καθώς έψαχνα για εργασία και εξοικονόμησα χρήματα για ενοίκιο. Το 1993 μετακόμισα στο Σόμερβιλ και ανακάλυψα πως ήταν ένα μέρος το οποίο άλλαζε ραγδαίως. Ηταν μία πόλη η οποία αγκάλιαζε τις διαφορετικότητες, την ποικιλομορφία και τις προοδευτικές αξίες. Ήταν ένα μέρος στο οποίο αισθάνθηκα καλοδεχούμενη και συμπεριλαμβανόμενη και είμαι ευγνώμων που ο σύζυγός μου ο Ρικ και οι δύο κόρες μας, η Ηλιάνα και η Σοφία στήσαμε τη ζωή μας εδώ».
Η κυρία Μπαλλαντύνι έχει υπηρετήσει επί οκτώ χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο και δύο φορές στην προεδρία του.
Υπενθυμίζεται ότι στο Σόμερβιλ υπάρχει η Ελληνορθόδοξη κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η οποία ιδρύθηκε πριν από εκατό και πλέον χρόνια από Ελληνες μετανάστες και πολλούς πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και ιδιαίτερα από την Σμύρνη, τον Τσεσμέ και την Κρήνη.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου