Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, 2022
O Γιωργάκης, μάλλον του ξέφυγε το 2011, είχε πει κάτι για τη Συνθήκη Κούπερ (Cooper) που τελείωσε μετά από 70 χρόνια 1940-2010.
Λέτε ξανά υπόγραψαν οι πολιτικάντηδες μας και δεν μας είπαν τίποτα!
Ξέρουν όμως οι Κλίντον... βέβαια, ο Μπιλ και η Χίλαρυ. Και οι "δικοί μας" πολιτικάντηδες μας δουλέυουν...
Διάβασε εδώ όλη την συνθήκη Κούπερ.
Δείτε εδώ όλη τη σύμβαση cooper. Πάτα πάνω στα μπλε γράμματα. Είναι μεγάλο το κείμενο, μα μεγάλα είναι και τα συμφέροντα. Αξίζει τον κόπο να μάθεις. Ολόκληρη η σύμβαση για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας.
FEK-27.02.1940- SYMBASH COOPER
Αρνητικές είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά την πιθανότητα εξόρυξης πετρελαίου στο Κατάκολο αφού έπειτα από επικοινωνία της εφ. «Πατρίς» με στελέχη της Energean Oil & Gas που είχε αναλάβει το project.
Αρνητικές είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά την πιθανότητα εξόρυξης πετρελαίου στο Κατάκολο αφού έπειτα από επικοινωνία της εφ. «Πατρίς» με στελέχη της Energean Oil & Gas που είχε αναλάβει το project, η απάντηση που λάβαμε στην σχετική ερώτηση είναι πως κατόπιν εντολής του Κυριάκου Μητσοτάκη το συγκεκριμένο project μπαίνει στον «πάγο» αφού όπως φαίνεται υπάρχουν άλλες περιοχές που έχουν μπει σε προτεραιότητα και πληρούν τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη, έρχεται σαν συνέχεια των δηλώσεων του πρωθυπουργού χθες στην Πάτρα, όπου μεταξύ άλλων μίλησε και για τα οφέλη από την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην Δυτική Ελλάδα αλλά και για το γεγονός ότι τόσο στο Κατάκολο όσο και στα υπόλοιπα οικόπεδα, οι έρευνες που γίνονται αφορούν μόνο φυσικό αέριο.
Ο Πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο σε ότι αφορά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Κατάκολο τόνισε πως «έχω επιφυλάξεις για το ζήτημα του Κατακόλου γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση καμία εξόρυξη που να αφορά πετρέλαιο να μπορέσει να θέσει σε κίνδυνο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Γι αυτό και αυτήν τη στιγμή οι έρευνες που προχωράμε είναι σε πολύ πιο βαθιά νερά και αφορούν φυσικό αέριο».
Αναφερόμενος στον αγωγό του EastMed ο πρωθυπουργός τόνισε: «Στηρίζουμε το project αλλά η αγορά τελικά θα κρίνει αν ο καλύτερος τρόπος μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη είναι ένας αγωγός ή άλλοι τρόποι.
Σε πρώτη φάση αυτό το οποίο κάνουμε είναι να επενδύουμε στο LNG, δημιουργώντας υποδομές έτσι ώστε να μεταφέρουμε υγροποιημένο φυσικό αέριο ένα κομμάτι του μάλιστα μπορεί να παράγεται και στην Ανατολική Μεσόγειο στην Κύπρο, στο Ισραήλ στην Αίγυπτο, υπάρχουν ελληνικές εταιρείες οι οποίες εμπλέκονται σε αυτές τις εξορύξεις και να γίνουμε ένα κέντρο υποδοχής LNG όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τα Βαλκάνια για την κεντρική Ευρώπη γιατί όχι και για την Ουκρανία».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου