Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Το FΒΙ βρήκε και άλλα διαβαθμισμένα έγγραφα στο σπίτι του Μπάιντεν

 Δευτέρα,  23 - 1 - 23

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («AP»). Το FBI ερεύνησε το σπίτι του προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ την Παρασκευή και εντόπισε πρόσθετα έγγραφα με απόρρητες σημάνσεις και κατάσχεσε επίσης ορισμένες από τις χειρόγραφες σημειώσεις του, δήλωσε ο δικηγόρος του προέδρου το Σάββατο.

Ο Πρόεδρος οικειοθελώς επέτρεψε στο FBI να μπει στο σπίτι του, αλλά η έλλειψη εντάλματος έρευνας δεν μείωσε τον εξαιρετικό χαρακτήρα της έρευνας. Επιδείνωσε την αμηχανία στον Μπάιντεν που ξεκίνησε με την αποκάλυψη στις 12 Ιανουαρίου ότι οι δικηγόροι του προέδρου είχαν βρει έναν «μικρό αριθμό» απόρρητων αρχείων σε ένα πρώην γραφείο στο Κέντρο Μπάιντεν του Πανεπιστημίου Πενσυλβάνιας στην Ουάσιγκτον λίγο πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές. Από τότε, οι δικηγόροι βρήκαν έξι απόρρητα έγγραφα στην οικιακή βιβλιοθήκη του Μπάιντεν στο Γουίλμινγκτον από την εποχή που ήταν αντιπρόεδρος επί Ομπάμα.

Αν και ο Μπάιντεν υποστήριξε με μία λογοτεχνική έκφραση ότι «δεν υπάρχει εκεί κάτι το ενδιαφέρον», οι ανακαλύψεις έχουν μεταβληθεί σε πολιτική ευθύνη καθώς προετοιμάζεται να ξεκινήσει μια κούρσα επανεκλογής και υπονομεύουν τις προσπάθειές του να αποτυπώσει μια εικόνα ευπρέπειας στο αμερικανικό κοινό μετά την ταραχώδη προεδρία του προκατόχου του, Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας της Παρασκευής, η οποία διήρκεσε σχεδόν 13 ώρες, το FBI πήρε έξι αντικείμενα που περιείχαν έγγραφα με διαβαθμισμένες σημάνσεις, δήλωσε ο Μπομπ Μπάουερ (Bob Bauer), προσωπικός δικηγόρος του προέδρου. Τα θέματα αφορούσαν τον χρόνο του Μπάιντεν στη Γερουσία και την αντιπροεδρία, ενώ οι σημειώσεις χρονολογούνταν από την εποχή του ως αντιπροέδρου, είπε. Το επίπεδο διαβάθμισης και αν τα έγγραφα που αφαιρέθηκαν από το FBI παρέμειναν διαβαθμισμένα, δεν ήταν αμέσως σαφές καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει τα αρχεία.

Ο βοηθός εισαγγελέας των ΗΠΑ, Τζόζεφ Φιτζπάτρικ (Joseph Fitzpatrick) επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι το FBI είχε πραγματοποιήσει «μια προγραμματισμένη, συναινετική έρευνα» στην κατοικία του προέδρου στο Γουίλμινγκτον. Ο Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία, Τζιλ Μπάιντεν, δεν βρίσκονταν στο σπίτι όταν έγινε έρευνα. Περνούσαν το Σαββατοκύριακο στο σπίτι τους στην παραλία Ρίχομποθ του Ντέλαγουερ.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καλιφόρνια, την Πέμπτη, ο Μπάιντεν είπε ότι «συνεργάζεται πλήρως και ανυπομονεί να επιλυθεί γρήγορα το θέμα».

«Βρήκαμε ότι μια χούφτα έγγραφα είχαν τοποθετηθεί σε λάθος μέρος», είπε ο Μπάιντεν. «Τα παραδώσαμε αμέσως στα Αρχεία και στο υπουργείο Δικαιοσύνης».

Εμενε να φανεί εάν θα μπορούσαν να γίνουν πρόσθετες έρευνες από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους άλλων τοποθεσιών. Οι προσωπικοί δικηγόροι του Μπάιντεν διεξήγαγαν προηγουμένως έρευνα στην κατοικία Ρίχομποθ Μπιτς και είπαν ότι δεν βρήκαν κανένα επίσημο έγγραφο ή απόρρητο αρχείο.

Η έρευνα Μπάιντεν περιέπλεξε επίσης την έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διατήρηση απόρρητων εγγράφων και επίσημων αρχείων από τον Τραμπ μετά την αποχώρησή του από την εξουσία. Το υπουργείο Δικαιοσύνης λέει ότι ο Τραμπ πήρε εκατοντάδες αρχεία που είχαν επισημανθεί μαζί του κατά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο στις αρχές του 2021 και αντιστάθηκε σε πολύμηνα αιτήματα να τα επιστρέψει στην κυβέρνηση και ότι έπρεπε να λάβει ένταλμα έρευνας για να τα ανακτήσει.

Ο Μπάουερ είπε ότι το FBI ζήτησε από τον Λευκό Οίκο να μην σχολιάσει την έρευνα πριν από τη διεξαγωγή της και ότι ήταν παρόντες οι δικηγόροι του Μπάιντεν και οι δικηγόροι του Λευκού Οίκου. Το FBI, πρόσθεσε, «είχε πλήρη πρόσβαση στο σπίτι του Προέδρου, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών χειρόγραφων σημειώσεων, αρχείων, εγγράφων, βιβλιοδεμάτων, αναμνηστικών, λιστών υποχρεώσεων, χρονοδιαγραμμάτων και υπενθυμίσεων που χρονολογούνται δεκαετίες πίσω».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου