Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

5 συμβουλές για να αποφύγετε μια ταξιδιωτική καταστροφή την 4ης Ιουλίου

Δευτερα, 3 Ιουλίου, 2023

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («WP»). Μετά από μια ομαλή έναρξη των καλοκαιρινών ταξιδιών, οι διακοπές, οι καθυστερήσεις και οι απογοητεύσεις αυξάνονται αυτή την εβδομάδα, οδηγώντας σε μια από τις πιο πολυσύχναστες περιόδους ταξιδιών του χρόνου.

Σχεδόν 51 εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να ταξιδέψουν 50 μίλια ή περισσότερα από τα σπίτια τους το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου, σύμφωνα με μια πρόβλεψη της AAA, η οποία θα σπάσει το ρεκόρ του 2019 των 49 εκατομμυρίων. Η οργάνωση θεωρεί την Παρασκευή έως την Τρίτη το μεγάλο Σαββατοκύριακο, αν και τεράστια πλήθη αναμένεται επίσης την Πέμπτη και την επομένη της αργίας.

Η Πάουλα Τουίντεϊλ (Paula Twidale), ανώτερη αντιπρόεδρος της AAA Travel, είπε ότι οι αριθμοί συνήθως αυξάνονται σε καλές χρονιές, αλλά τα αναμενόμενα ρεκόρ φέτος αντανακλούν τη συνεχιζόμενη ζήτηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Η εισροή που βλέπουμε τώρα είναι ακόμη σε πλήρη ταχύτητα», είπε.

Αλλά αυτή η ταχύτητα έχει οδηγήσει σε καταιγίδες, ζητήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και άλλα μπερδέματα που απειλούν ένα σκληρό ξεκίνημα του ταξιδιού των διακοπών.

Ακολουθούν πέντε συμβουλές από ειδικούς που θα βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να πλοηγηθούν στη διαδρομή:

Σύμφωνα με την INRIX, μια εταιρεία δεδομένων μεταφορών που προβλέπει κυκλοφοριακή συμφόρηση για την ΑΑΑ, η Παρασκευή αναμενόταν να προσφέρει τη χειρότερη κίνηση. Οι μέσοι χρόνοι οδήγησης θα μπορούσαν να είναι σχεδόν 30 τοις εκατό υψηλότεροι από τον κανονικό, λέει η εταιρεία, με μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές όπως η Βοστώνη, το Σιάτλ και η DC να έχουν τα χειρότερα.

Το Σάββατο, οι οδηγοί θα πρέπει να επιχειρήσουν να ξεκινήσουν το ταξίδι πριν το μεσημέρι. Στη 1 μ.μ. αναμένεται να είναι η χειρότερη ώρα για ταξίδι.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, αναμένεται να υπάρχει μόνο «ελάχιστη επίδραση κυκλοφορίας», σύμφωνα με την INRIX, πριν τα πράγματα ξαναγίνουν απασχολημένα την επίσημη αργία την Τρίτη. Για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, η καλύτερη επιλογή είναι να ταξιδέψετε πριν τις 11 π.μ. και μετά τις 6 μ.μ. η οδήγηση από το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. είναι η χειρότερη. Αναμένεται να υπάρξει πάλι συνωστισμός στους δρόμους την Τετάρτη από τις 3 μ.μ. έως τις 6 μ.μ., οπότε η καλύτερη ώρα για ταξίδι είναι πριν τις 2 μ.μ.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας, από την άλλη πλευρά, προβλέπει ότι την Πέμπτη θα υπάρχουν οι περισσότερες πτήσεις, με κορύφωση τις 52.564.

Το μεσοδιάστημα μιας αναταραχής στις αεροπορικές μετακινήσεις δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να αρχίσετε να εξοικειώνεστε με τις πολιτικές της αεροπορικής σας εταιρείας.

Η Χάιλεϊ Μπεργκ (Hayley Berg), κύρια οικονομολόγος της εφαρμογής κρατήσεων ταξιδίου Hopper, συνιστά να ενημερωθείτε εκ των προτέρων, ώστε οι ταξιδιώτες να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και τι να αναμένουν. Για παράδειγμα, τι θα κάνει η αεροπορική εταιρεία σε περίπτωση ακυρώσεων ή σοβαρών καθυστερήσεων; Πότε πρέπει να αναμένουν οι επιβάτες επιστροφή χρημάτων; Τι γίνεται με τα κουπόνια γεύματος;

Εάν καταιγίδες ή άλλες διαταραχές απειλούν, η Berg είπε ότι είναι καλό να ελέγξετε εάν υπάρχει δυνατότητα να αλλάξετε την πτήση χωρίς επιπλέον χρεώσεις – για παράδειγμα, να αλλάξετε την πτήση από το βράδυ στο πρωί.

Εάν μια πτήση ακυρωθεί, οι ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίζουν εάν η πολιτική της αεροπορικής εταιρείας είναι να τους επαναπρογραμματίσει και πόσο γρήγορα. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, αλλά όχι όλες, θα κάνουν νέες κρατήσεις για τους επιβάτες με άλλες αεροπορικές εταιρείες με τις οποίες έχουν συμφωνίες.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου