Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Θα γίνουν πάλι εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας;

Τρίτη, 11 Ιουλίου, 2023 

Του Βασίλη Καυκά

Πριν μερικές ημέρες ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση και οι αντιπρόσωποι των οκτώ κομμάτων στη βουλή.  Οι επευφημίες, τα συγχαρητήρια, αλλά και τα κλάματα αυτών που έμεινα απ' έξω δεν έχουν κοπάσει και… 

Ξεκινώ ένα θέμα που αυτή τη στιγμή ίσως να μην έχει σημασία για πολλούς αλλά να μη μας προκαλέσει εντύπωση εάν συμβεί και πολύ πιστεύω ότι θα συμβεί.

Προσωπικά, εύχομαι η νέα κυβέρνηση να πετύχει αλλά από τις ευχές μέχρι τι μέλει γενέσθαι είναι πολύ μακριά.  Υπάρχουν πολλά θέματα που είναι ανοικτά και άλλα που θα ανοίξουν στη πορεία, για αυτό να είστε σίγουροι.

Αρχίζω λοιπόν από τη διεθνή κατάσταση και τη διεθνή οικονομία, τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας όπου είναι θέμα χρόνου να ανέβει το θερμόμετρο και να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.  Η παραμονή Πούτιν στο τιμόνι της Ρωσίας, εκεί που έχει φτάσει το θέμα δεν έχει γυρισμό. Οι χώρες του ΝΑΤΟ είναι σίγουρο ότι ήδη έχουν παρέμβει και η κατάσταση θα γίνει πιο έντονη.  

Ένας Πούτιν κυκλωμένος από το ΝΑΤΟ αλλά και η κατάσταση μέσα στη Ρωσία ο Ρώσος «πρόεδρος» μπορεί να κάνει κάποια «ανοησία» με τους πυρηνικούς αντιδραστήρες, ακόμα και με τα πυρηνικά όπλα.  Οπότε θα γίνει «το έλα να δεις».

Η διεθνή οικονομία είναι σαν ένα ντόμινο ή αλληλοσυνδεόμενα δοχεία.  Αμερικάνικη οικονομία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κίνα, Ινδία...

Ελληνο-Τουρκικά – Κυπριακό.  Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ενωθεί πραγματικά και στρατιωτικά και μαζί με τις ΗΠΑ να απαιτήσουν από την Τουρκία να λυθεί το Κυπριακό.  Εξ άλλου η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Το Αιγαίο και τα νησιά;  Δεν μπορούν οι Τούρκοι να προκαλούν και οι νησιώτες αλλά και όλη η Ελλάδα να φοβάται την Τουρκία.  Εδώ και εάν ξοδεύουμε δις για όπλα.  Αυτά τα χρήματα μπορούν να πάνε στην υγεία, την παιδεία, να κατέβει το ΦΠΑ και άλλοι φόροι.

Η ενέργεια.  Οι Ρώσοι, οι Άραβες και οι άλλες χώρες που παράγουν πετρελαιοειδή και αέριο ανεβάζουν τις τιμές ενώ παράλληλα χώρες όπως η Ελλάδα ανεβάζει και το φόρο στα πετρελαιοειδή οπότε η ενέργεια γίνετε πιο ακριβή.  Εδώ πρέπει όλη η Ελλάδα να γεμίσει ηλιακή ενέργεια, κάθε σπίτι, κάθε κτήριο.

Η εργασία.  Αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ αναζητούνται 10 εκατομμύρια εργατικό δυναμικό.  Από την άλλη μεριά πολύ κόσμος, ιδιαίτερα με την smart technology θα χάσουν τις εργασίες τους.  Ήδη αυτό άρχισε από την Καλιφόρνια και έρχεται στην Ανατολή.  Στην Ελλάδα η ανεργία είναι υψηλή και τα ημερομίσθια χαμηλά.  Από την άλλη μεριά οι δημόσιοι υπάλληλοι συνεχίζουν να "κοροϊδεύουν".  Μαζί με αυτούς και οι δημοτικοί υπάλληλοι που οι "πονηροί πολιτικοί" των κομμάτων εκτελούν ρουσφέτια χρησιμοποιώντας δημάρχους!

Αμερικάνικες Εκλογές.  Σε λίγους μήνες αρχίζουν οι προκριματικές εκλογές στις ΗΠΑ και από ότι φαίνεται ο σημερινός Πρόεδρος είναι πολύ δύσκολο να επανεκλεγεί με ότι επακόλουθο.  Δεν γνωρίζουμε βέβαια ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος και τι ισορροπίες θα θελήσει να κρατήσει με συμμάχους και εχθρούς.  Ας μη ξεχνάμε ότι «πλέχτηκε ένα μεγάλο σενάριο» για το πως αναγνώρισε η Ελλάδα τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία.  Βλέπε και άκου συνέντευξη του κ. Καμμένου για τον Τσίπρα και η πρόταση του Βραβείου Νόμπελ στον Αλέξη!  Εάν είναι δυνατόν!  Και τα μνημόνια.  Με άλλα λόγια οι «σύμμαχοι»… βρήκαν και τα έκαναν.

Σκόπια και Βόρεια Μακεδονία.  Η αναγνώριση του κράτους των Σλάβων με το όνομα Βόρεια «Μακεδονία» δεν έχει αναγνωριστεί από την Ελληνική Βουλή και από ότι φαίνεται θα έρθει κατά τη διάρκεια αυτής της κυβέρνησης!  Τότε θα δούμε πόσα καρύδια έχει ο σάκος.  Εκτίμησή μου είναι ότι  πολλοί βουλευτές και της Νέας Δημοκρατίας δεν θα το ψηφίσουν με αποτέλεσμα να υπάρξει πιθανή πρόταση μομφής.

Εκλογές Ιουνίου, 2023.  Αυτές τις ημέρες άρχισαν οι αγορεύσεις, τα ψηφίσματα και η αντιπολίτευση, εντός και εκτός κυβέρνησης.  Εάν ένα από τα άλλα κόμματα (η Ζωή είναι εκεί) προσφυγή στον Άρειο Πάγο για τον τρόπο που μπήκαν οι «Σπαρτιάτες» στη βουλή υπάρχει περίπτωση να γίνει «το έλα να δεις».  Άραγε  πόσο δημοκρατικό είναι αρχηγός κόμματος να είναι στη φυλακή!

Αυτές είναι λίγες σκέψεις για την πρόβλεψη ότι σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια (ίσως μέσα σε δύο χρόνια) θα έχουμε πάλι εκλογές στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου