Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Γιορτή Φράουλας στη Νέα Μανολάδα Ηλείας: Ένας θεσμός που θέτει γερές βάσεις

Παρασκευή, 7/7/2023

"Με τη φετινή διοργάνωση η επιθυμία μας είναι να γίνουμε όλοι κοινωνοί μιας σπουδαίας πανανθρώπινης αξίας, της αγάπης"

Με επιτυχία για ακόμα μια χρονιά πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Φράουλας στη Νέα Μανολάδα Ηλείας, μια γιορτή που πλέον έχει γίνει θεσμός και έχει αγκαλιαστεί από μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας. Η φετινή γιορτή, έστειλε το μήνυμα της αγάπης για τον συνάνθρωπο, της ενσυναίσθησης και αναγνώρισης της αξίας κάθε ζωής με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Μανολάδας «Ελπίζω» να κάνει μια άρτια διοργάνωση με πολύ κέφι, μουσική, χορό και αμέτρητα γλυκίσματα με βάση τη φράουλα, με την συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης,που υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια.

Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος του Συλλόγου, Ζωή Δημητροπούλου ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι: «Με τη φετινή διοργάνωση η επιθυμία μας είναι να γίνουμε όλοι κοινωνοί μιας σπουδαίας πανανθρώπινης αξίας, της αγάπης. Της αγάπης για τον συνάνθρωπο, της αγάπης για κάθε άνθρωπο, της ενσυναίσθησης και της αναγνώρισης της αξίας κάθε ζωής. Του πόσο σπουδαίο είναι να ξυπνάμε κάθε πρωί στο κρεβάτι του σπιτιού μας, πλαισιωμένοι από τους αγαπημένους μας, να ξεκινάμε τον καθημερινό μας αγώνα, άλλοτε με περισσότερο και άλλοτε με λιγότερο καλή διάθεση, να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή. Σας καλούμε λοιπόν όλους να γίνετε κοινωνοί αυτού του μηνύματος και να το μεταδώσουμε ακόμα παραπέρα. Είμαστε εδώ, είμαστε αγωνιστές, είμαστε ευτυχισμένοι με αυτά που έχουμε και θα δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας μέσα στη γλυκιά ρουτίνα της καθημερινότητάς μας, για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, για μια καλύτερη κοινωνία, για μια κοινωνία αγάπης».

Επίσης σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Νίκος Κοροβέσης και ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας. Την ομιλία για την φράουλα και την διατροφική αξία της έκανε η σεφ Ελένη Καπνιά η οποία κατά τη διάρκεια της ομιλίας της δημιούργησε ζωντανά μια δροσιστική σαλάτα με φράουλες. Το μεγάλο χειροκρότημα απέσπασαν τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων Γονέων Δημοτικού Νέας Μανολάδας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρδας που πλαισίωσαν την όμορφη εκδήλωση.

Πλούσιος μπουφές

Και τη φετινή χρονιά ο μπουφές που στήθηκε στο χώρο της γιορτής ήταν αρκετά πλούσιος. Γυναίκες του χωριού προσέφεραν χειροποίητα γλυκά, ενώ γλυκές δημιουργίες φράουλας έφτιαξε η σεφ Ελένη Καπνιά και το Ζαχαροπλαστείο Merci προσέφερε άφθονο παγωτό φράουλα. Επίσης στον μεγάλο μπουφέ υπήρχε και λικέρ φράουλας με βάση το ούζο, με συνταγή της σεφ Ελένης Καπνιά και την εκτέλεση από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου. Η άρτια διοργάνωση και η ικανοποιητική συμμετοχή του κόσμου που έφτασε στην περιοχή από κάθε σημείο της Ηλείας, απέδειξαν ότι η Γιορτή της Φράουλας, είναι ένας θεσμός που ολοένα «μεγαλώνει» και «ομορφαίνει». Αυτό αποδείχθηκε επίσης και από τα 1.500 βαζάκια φράουλας που διατέθηκαν στον κόσμο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Μανολάδας «Ελπίζω».

Και απρόοπτα

Την βραδιά έκλεισε η μεγάλη συναυλία με τους Γιώργο Βελισάρη και Χαρά Βέρρα που ξεσήκωσαν τον κόσμο. Ωστόσο μια απρόοπτη στιγμή «βύθισε» στο σκοτάδι για δύο περίπου ώρες το γήπεδο της Νέας Μανολάδας, που διεξαγόταν η γιορτή. Το black out, όμως δεν πτόησε κανέναν καθώς αρκετός κόσμος παρέμεινε στο χώρο αναμένοντας στωικά για να απολαύσει τους αγαπημένους του καλλιτέχνες. Το σκοτάδι φώτισαν αμέτρητα πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν στον ουρανό ενώ την «νύχτα – μέρα» έκανε η πανσέληνος του Ιουνίου ή φεγγάρι του κόκκινου ελαφιού όπως ονομάζεται.

Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ των άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, οι αντιπεριφερειάρχες, Νίκος Κοροβέσης και Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο βοηθός Περιφερειάρχη, Χρήστος Μπιλίρης, ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλληνης, Γιάννης Λέντζας, οι αντιδήμαρχοι, Διονύσης Κεκάτος και Παναγιώτης Βαγγελάκος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Πέτρος Ανυφαντής, ο γενικός γραμματέας του δήμου, Κώστας Βαρβαρέσος, ο πρόεδρος του ΔΛΤ Κυλλήνης, Γιάννης Βαρβαρέσος και η ειδική σύμβουλος του δημάρχου, Ζωή Δημοπούλου. Επίσης πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων παραβρέθηκαν στην όμορφη γιορτή.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου