Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Εξώδικο Α. Η. Διαματάρη κατά του Ν. Σταματάκη για δυσφήμιση

Ο Αντώνης Η. Διαματάρης, ο μακροβιότερος εκδότης του «Εθνικού Κήρυκα» -για περισσότερα από 40 χρόνια- πρώην υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό και σύμβουλος έκδοσης του «Ε.Κ.», επέδωσε εξώδικο στον Νίκο Σταματάκη στα ελληνικά δικαστήρια, ο οποίος επί σειρά ετών με αναρτήσεις του στο Διαδίκτυο προβαίνει σε ψευδείς, συκοφαντικούς και εξωφρενικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του, αλλά και συγκεκριμένα για το άρθρο του στην ιστοσελίδα που διατηρεί με τίτλο «Γελάνε και οι κότες!! Ο Διαματάρης θα παρουσιάσει βιβλίο του Ευθυμιόπουλου με τίτλο ‘Η Αλήθεια’!!».

Το εξώδικο συντάχθηκε πριν μήνες άλλα λόγω της γραφειοκρατίας που έπρεπε να ακολουθηθεί τού επιδόθηκε πρόσφατα.

Με το εξώδικό του, ο κ. Διαματάρης ζητά από τον εγκαλούμενο να δημοσιεύσει επανορθωτικό κείμενο -τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική- φροντίζοντας «για την αφαίρεση των ψευδών, προσβλητικών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων από τον διαδικτυακό ιστότοπό του και να του ζητήσει συγγνώμη». Διαφορετικά θα προχωρήσει σε αγωγή, όπως αναφέρει.

«Εδώ δεν πρόκειται για μια τεκμηριωμένη κριτική του έργου μου, που ασφαλώς θα ήταν καθόλα αποδεκτή, αλλά για μια ανεξήγητη, λυσσαλέα προσπάθεια δολοφονίας του χαρακτήρα μου,στηριζόμενη σε ψευδείς αναφορές», δήλωσε ο κ. Διαματάρης.

«Ωστόσο, επειδή η σιωπή χρόνων δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως ανοχή και επειδή και η ανοχή έχει τα όριά της, είμαι αναγκασμένος να προσφύγω στη Δικαιοσύνη εναντίον κάποιου που με δυσφημίζει αναίτια, ασύστολα, αν όχι και αρρωστημένα, για χρόνια τώρα. Ως άνθρωπο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης η απόφαση αυτή με φέρνει σε δύσκολη θέση, ήταν όμως για μένα η έσχατη λύση», τόνισε.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σταματάκης, πριν δεκαετίες, την περίοδο που ήταν φοιτητής, εργάστηκε στον «Εθνικό Κήρυκα» για ένα χρονικό διάστημα.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου