Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

O Ρόμπερτ Κένεντι κατηγορείται από Δημοκρατικούς για αντισημιτικά σχόλια

Τετάρτη, 19 Ιουλίου, 2023

Φόβος για το όνομα ΚΕΝΝΕΝΤΥ και “κόβουν και ράβουν” φράσεις για να τον εκθέσουν.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια ομάδα παρακολούθησης (watchdog) των Δημοκρατικών ζήτησε από επιτροπή της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων να ανακαλέσει πρόσκληση προς τον Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ (Robert F. Kennedy Jr.), καθώς ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία βιντεοσκοπήθηκε να υπονοεί ψευδώς ότι η Covid-19 θα μπορούσε να έχει «εθνοτικά στοχευθεί» για να μην πληγούν οι Εβραίοι Ασκενάζι και οι Κινέζοι.

Ο Κάιλ Χέρινγκ (Kyle Herrig), εκτελεστικός διευθυντής του Congressional Integrity Project, απέστειλε επιστολή στον Ρεπουμπλικανό βουλευτή του Οχάιο Τζιμ Τζόρνταν (Jim Jordan), πρόεδρο της Επιλεκτικής Υποεπιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την Οπλοποίηση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, ζητώντας του να άρει από τον Κένεντι την πρόσκληση για την ακρόαση που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, αφού τα σχόλια του υποψηφίου σε δείπνο στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν ευρείες κατηγορίες για αντισημιτισμό και ρατσισμό.

Εκπρόσωπος του κ. Τζόρνταν δήλωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην ακρόαση της Πέμπτης παρά τη διαφωνία του με τα σχόλια που έκανε ο Κένεντι.

Στα κινηματογραφημένα σχόλια που δημοσίευσε πρώτη η «New York Post», ο Κένεντι είπε ότι «υπάρχει ένα επιχείρημα» ότι η Covid-19 «είναι εθνοτικά στοχευμένη» και πως «επιτίθεται δυσανάλογα σε ορισμένες φυλές».

«Η Covid-19 έχει ως στόχο να επιτεθεί σε Καυκάσιους και Μαύρους. Οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη ανοσία είναι οι Εβραίοι Ασκενάζι και οι Κινέζοι», πρόσθεσε. «Δεν ξέρουμε αν στοχεύει σκόπιμα σε αυτό ή όχι, αλλά υπάρχουν έγγραφα εκεί έξω που δείχνουν τη φυλετική ή εθνοτική διαφοροποίηση των επιπτώσεων».

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο Κένεντι έγραψε στο Twitter ότι τα λόγια του διαστρεβλώθηκαν και αρνήθηκε ότι υπαινίχθηκε ότι η Covid-19 σχεδιάστηκε σκόπιμα για να γλιτώσει τους Εβραίους. Ισχυρίστηκε χωρίς αποδείξεις ότι υπάρχουν βιολογικά όπλα που αναπτύσσονται για να στοχεύουν ορισμένες εθνότητες και ζήτησε να αποσυρθεί το άρθρο της «Post».

Ερευνητές και γιατροί αντέκρουσαν τον ισχυρισμό αυτό, συμπεριλαμβανομένου του Μάικλ Μίνα (Michael Mina), ιατρού και ανοσολόγου.

«Πέρα από τον παραλογισμό, η βιολογική τεχνογνωσία απλά δεν υπάρχει για να φτιάξουμε έναν ιό που στοχεύει μόνο σε ορισμένες εθνότητες», έγραψε ο κ. Μίνα στο Twitter.

Οι Δημοκρατικοί και οι ομάδες κατά του μίσους καταδίκασαν άμεσα τα σχόλια του Κένεντι, ο οποίος προέρχεται από μια από τις πιο διάσημες πολιτικές οικογένειες της χώρας ως γιος του πρώην γερουσιαστή Ρόμπερτ Φ. Κένεντι και ανιψιός του πρώην προέδρου Τζον Φ. Κένεντι.

«Αυτά είναι βαθιά ανησυχητικά σχόλια και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις του Δημοκρατικού Κόμματος», ανέφερε το Σάββατο σε tweet του ο Τζέιμι Χάρισον, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών.

Πηγή: «Associated Press»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου