Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Μάστορας: Γιατί έκλεισα το «Titan Foods» στην Αστόρια

Δευτερα, 3 Ιουλίου, 2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («Ημερησία»). Τους λόγους για τους οποίους έκλεισε μετά από σαράντα χρόνια λειτουργίας το αγαπημένο σούπερ μάρκετ της Ομογένειας, στην Αστόρια, το «Titan Foods», εξηγεί σε συνέντευξή του ο ιδιοκτήτης του Κώστας Μάστορας, ο οποίος τώρα αφιερώνεται στην εταιρεία του «Optima Foods», μέσω της οποίας εισάγει αγαπημένες μάρκες τροφίμων από την Ελλάδα στις ΗΠΑ.

Μιλώντας στην αθηναϊκή οικονομική εφημερίδα «Ημερησία», ο κ. Μάστορας επισημαίνει ότι «ήμουν σωστός όλα αυτά τα χρόνια στις υποχρεώσεις μου προς τους εργαζομένους και την Πολιτεία, αλλά πλέον δεν μπορούσα να συνεχίσω να λειτουργώ την ‘Titan’, αφού την τελευταία τριετία έμπαινε μέσα $500 χιλ. κάθε χρόνο».

Όπως εξηγεί «έπεσαν 11 άνθρωποι έξω από το σούπερ μάρκετ. Γλίστρησαν, λένε, και χτύπησαν, μας έκαναν μηνύσεις. Μεταξύ αυτών είναι και γνωστός στην ομογενειακή κοινότητα, ο οποίος έκανε μήνυση για $250 χιλ. και πήρε από την ασφαλιστική εταιρεία μετά από οκτώ μήνες $100 χιλ.».

Κάνοντας μία συναισθηματική πολύ σύντομη αναδρομή της ζωής του είπε: «Μπούχτισα. Έδωσα τη ζωή μου, 40 χρόνια. Χόρτασα… παλαμάκια. Εγώ είμαι απόφοιτος του Αριστοτέλειου, του Queens College City University, του St John’s και του Iowa. Και ξεκίνησα κάνοντας τον μπακάλη, να κουβαλάω φορτία από την αποθήκη. Εχω μια διαδρομή στην Αμερική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους «την τελευταία τριετία έμπαινε μέσα $500 χιλ. κάθε χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το κόστος για το ρεύμα διπλασιάστηκε, το εργασιακό τριπλασιάστηκε και τα ενοίκια πενταπλασιάστηκαν. «Ο,τι χρήματα βγάζαμε από Χριστούγεννα μέχρι Πάσχα, τα χάναμε από Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο όπου οι περισσότεροι ομογενείς φεύγουν για διακοπές στην Ελλάδα».

Ο Κώστας και η Σταυρούλα Μάστορα ήρθαν στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1970 ως μεταπτυχιακοί φοιτητές και άνοιξαν την «Titan Foods» ως μικρό ελληνικό deli μαζί με δύο φίλους από το κολέγιο.

Η οικογένεια μετέφερε το κατάστημα στην 25-56 31st Street το 1996, σε χώρο περίπου 1.500 τ.μ., γεγονός που τους επέτρεψε να επεκτείνουν τον κατάλογο των εγχώριων και ελληνικών εισαγωγών, συμπεριλαμβανομένων γαλακτοκομικών, ειδών αρτοποιίας, κρεάτων και θαλασσινών.

Σε ό,τι αφορά την «Optima Foods», η εταιρεία κάνει κυρίως εισαγωγή τροφίμων από την Ελλάδα και διανομή τους σε σούπερ μάρκετ, εστιατόρια και χονδρεμπόριο σε όλες τις ΗΠΑ καθώς εισάγει περίπου 2.500 προϊόντα από ελληνικές εταιρείες.

Μία από τις τελευταίες προσθήκες στο πορτφόλιο της «Optima Foods» είναι και τα αναψυκτικά της Ολυμπος που παρουσιάστηκαν στην έκθεση. «Πρόκειται ουσιαστικά για τα προϊόντα της Κλιάφας που βγαίνουν στις ΗΠΑ με το brand Olympus. Είναι το μοναδικό εργοστάσιο που παράγει αναψυκτικά χωρίς συντηρητικά, χωρίς ζάχαρη και έχει διάρκεια ζωής 8 μήνες. Είναι state of the art σε ευρωπαϊκό επίπεδο» αναφέρει και επισημαίνει ότι «τα ελληνικά προϊόντα έχουν παρουσία στην Kroger, τη μεγαλύτερη αλυσίδα στις ΗΠΑ με 2.500 καταστήματα, αλλά και σε άλλους retailers».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει τη δική της μονάδα παραγωγής ειδών αρτοποιΐας και ζαχαροπλαστικής στο Λονγκ Αϊλαντ, όπου παράγει διάφορες πίτες (τυρόπιτα, σπανακοτυρόπιτα, μπουγάτσες), γλυκά (μπακλαβά, κανταΐφι κ.λπ.) με το brand «Domna’s Bakery», ενώ λειτουργεί και ομώνυμο φούρνο εκεί.

Πηγή: «Ημερησία», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου