Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Πρωταθλήτριες Κόσμου οι Ισπανίδες, 1-0 την Αγγλία στον τελικό του Μουντιάλ

  Δευτέρα, 21 Αυγούστου, 2023

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Εθνική ποδοσφαιρική ομάδα γυναικών της Ισπανίας κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Στον τελικό του 9ου Μουντιάλ γυναικών που διεξήχθη μπροστά σε 75.000 θεατές στο Stadium Australia του Σίδνεϊ οι «Φούριας Ρόχας» ήταν καλύτερες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με την Αγγλία και με την 23χρονη αρχηγό τους, Ολγα Καρμόνα να πετυχαίνει στο 29ο λεπτό το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης κατέκτησαν το πρώτο τους Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στα του αγώνα, τώρα από την αρχή η «Φούρια Ρόχα» ήταν καλύτερη, είχε την κατοχή, ενώ ελάχιστες φορές απειλήθηκε από τις τυπικά φιλοξενούμενες που αδυνατούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή της Κολ, πέραν του δοκαριού της Χεμπ στο ξεκίνημα. Στο 29’ η Ισπανία βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, αφού η Καρμόνα βρέθηκε στην περιοχή από τα αριστερά και με ένα καλοζυγισμένο σουτ στη γωνία άνοιξε το σκορ.

Στη συνέχεια, το σύνολο του Χόρχε Βίλντα συνέχισε να ψάχνει το δεύτερο γκολ που θα απλοποιούσε τα δεδομένα, με μεγαλύτερη στιγμή το χαμένο πέναλτι της Ερμόσο στο 70’, καθώς η Ερπς της είπε «όχι».

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης και η εθνική Ισπανίας στο ποδόσφαιρο γυναικών έγινε η πρώτη χώρα που κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο U-17, U-20 αλλά και στο κορυφαίο επίπεδο, όπως και επίσης η μοναδική εθνική ομάδα που στέφεται πρωταθλήτρια κόσμου σε άνδρες και γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου