Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Το τροχόσπιτο του δικαστή Κλάρενς Τόμας κόστισε $267.230

 Δευτέρα, 7 Αυγούστου, 2023

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο ανώτατος δικαστής Κλάρενς Τόμας (Τhomas Clarence) αντίκρισε το όχημα αναψυχής (τροχόσπιτο) των ονείρων του στο Φοίνιξ μία Παρασκευή του Νοεμβρίου 1999.

Εχοντας λίγο χρόνο ελεύθερο πριν από ένα γεγονός εκείνο το βράδυ, κατευθύνθηκε σε μια αντιπροσωπεία ακριβώς δυτικά του αεροδρομίου. Εκεί είδε ένα μεταχειρισμένο «Prevost Le Mirage XL Marathon, οκτώ ετών και μήκους 40 ποδιών, με πορτοκαλί φλόγες να γλείφουν τις πλευρές. Σύμφωνα με τα λόγια ενός από τους βιογράφους του, «κλώτσησε τα λάστιχα και ανέβηκε στο όχημα» και μετά διαπραγματεύτηκε γρήγορα μια συμφωνία. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο δικαστής Τόμας οδήγησε το νέο του απόκτημα έξω από το πάρκινγκ προς ηθική ικανοποίηση της φαντασίωσής του.

Εκεί βρίσκεται πίσω από το τιμόνι κατά τη διάρκεια μιας σπάνιας συνέντευξης το 2007 στο «60 Minutes», μιλώντας για το πώς το μετασκευασμένο με ατσάλι λεωφορείο τού επιτρέπει να ξεφεύγει από την «κακότητα που βλέπετε στην Ουάσιγκτον».

Παρεμβαίνει τακτικά στις ομιλίες του μιλώντας για την αγάπη του να το οδηγεί στην αμερικανική ενδοχώρα – «το μέρος που πετάμε». Και σε ένα ντοκιμαντέρ που χρηματοδοτήθηκε από συντηρητικούς θαυμαστές, ο δικαστής Τόμας, ο οποίος γεννήθηκε μέσα στη φτώχεια, στην Τζόρτζια, εκφράζει ύμνους για την εξοικείωσή του να περνάει χρόνο με τους κανονικούς ανθρώπους που συναντά στην πορεία στα πάρκινγκ και χώρους στάθμευσης Walmart.

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω στην Ευρώπη, αλλά προτιμώ τις Ηνωμένες Πολιτείες και προτιμώ να βλέπω τα κανονικά μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε στους κινηματογραφιστές του ντοκιμαντέρ, προσθέτοντας: «Υπάρχει κάτι φυσιολογικό για μένα σε αυτό. Προέρχομαι από κανονικό απόθεμα και προτιμώ να είμαι γύρω από αυτό».

Αλλά υπάρχει μια ανείπωτη και πολύ πιο περίπλοκη ιστορία στο πούλμαν του δικαστή, κάτι που όχι μόνο υπονομεύει το μύθο, αλλά αφήνει αναπάντητα ένα σωρό ερωτήματα σχετικά με το αν η δικαιοσύνη έλαβε, και απέτυχε να αποκαλύψει, ένα πλούσιο δώρο από έναν πλούσιο φίλο.

Το «Prevost Marathon» του κόστισε $267.230, σύμφωνα με τα αρχεία ιστορίας των τίτλων που αποκτήθηκαν από τη «New York Times». Και ο δικαστής Τόμας, ο οποίος τα επόμενα χρόνια έλεγε σε φίλους πως είχε κάνει σκληρή οικονομία για να αντέξει οικονομικά το πούλμαν, δεν το αγόρασε μόνος του. Στην πραγματικότητα, την αγορά ανέλαβε, τουλάχιστον εν μέρει, ο Αντονι Γουέλτερς (Anthony Welters), ένας στενός φίλος που έκανε την περιουσία του στον κλάδο της υγείας.

Παρείχε στον δικαστή Τόμας χρηματοδότηση που οι ειδικοί είπαν ότι μια τράπεζα ήταν απίθανο να επεκτείνει – όχι μόνο επειδή ο δικαστής είχε ήδη πολλά χρέη, αλλά επειδή το υψηλό επίπεδο προσαρμογής της μάρκας Marathon κάνει τα μεταχειρισμένα οχήματά της να είναι δύσκολο να εκτιμηθούν.

Σε ένα email στη «New York Τimes», ο κ. Γουέλτερς έγραψε: «Εδώ είναι τι μπορώ να μοιραστώ. Πριν από είκοσι πέντε χρόνια, δάνεισα χρήματα σε έναν φίλο… Το χρησιμοποίησε για να αγοράσει ένα όχημα αναψυχής, το οποίο είναι πάθος του». Περίπου εννέα χρόνια αργότερα, «το δάνειο ικανοποιήθηκε», πρόσθεσε ο κ. Γουέλτερς. «Το ‘ικανοποιημένος’ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιος πλήρωσε το δάνειο», είπε ο Μάικλ Χάμερσλεϊ (Michael Hamersley), φορολογικός δικηγόρος και εμπειρογνώμονας που έχει καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου