Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Σύγκρουση Πενς – Τραμπ για τα διαμειφθέντα πριν την εισβολή στο Καπιτώλιο

Τρίτη 8 Αυγούστου, 2023

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος δεν ζήτησε ποτέ από τον Μάικ Πενς να ανατρέψει τη βούληση των ψηφοφόρων στις εκλογές του 2020, αλλά ήθελε μόνο ο πρώην αντιπρόεδρος να «παγώσει» την πιστοποίηση των ψήφων για να επιτρέψει στις πολιτείες να ερευνήσουν τους ισχυρισμούς του για εκλογική νοθεία. Αυτοί οι αβάσιμοι ισχυρισμοί είχαν ήδη απορριφθεί από πολλά δικαστήρια.

Μιλώντας σε διάφορες κυριακάτικες πρωινές ειδησεογραφικές εκπομπές, ο δικηγόρος του Τραμπ, Τζον Λάουρο (John Lauro), δήλωσε ότι ο Τραμπ ήταν εντός των δικαιωμάτων του που απορρέουν από την Πρώτη Τροπολογία όταν ζήτησε από τον Πενς να καθυστερήσει την πιστοποίηση στις 6 Ιανουαρίου 2021.

«Το τελικό αίτημα προς τον αντιπρόεδρο Πενς ήταν να σταματήσει την καταμέτρηση και να επιτρέψει στις πολιτείες να σταθμίσουν», δήλωσε ο κ. Λάουρο στην εκπομπή «Face the Nation» του «CBS». Πρόσθεσε ότι ο Τραμπ ήταν πεπεισμένος ότι υπήρχαν παρατυπίες στις εκλογές που έπρεπε να διερευνηθούν από τις αρχές των πολιτειών πριν από την πιστοποίηση των εκλογών.

Ο πρώην πρόεδρος την Κυριακή επιτέθηκε επίσης κατά του προσώπου που επιβλέπει την υπόθεση, της δικαστού του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ Τάνια Τσούτκαν (Tanya Chutkan). Στην πλατφόρμα του Truth Social, ο Τραμπ δήλωσε ότι η νομική του ομάδα θα ζητήσει «άμεσα την εξαίρεση αυτής της δικαστού», καθώς και τη μεταφορά της υπόθεσης εκτός Ουάσιγκτον.

Οι δηλώσεις αυτές ήταν η τελευταία νομική διαμάχη του Τραμπ, σε πλήρη δημόσια θέα, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες που μπορεί να του επιφέρουν δεκαετίες φυλάκισης, αν καταδικαστεί. Ο Τραμπ δήλωσε αθώος στις κατηγορίες αυτές.

Ακόμα, αντιμετωπίζει ξεχωριστές κατηγορίες ότι πλαστογράφησε επιχειρηματικά αρχεία που αφορούν πληρωμές χρημάτων για την αποσιώπηση μίας πορνοστάρ στη Νέα Υόρκη και ότι παρακράτησε με αθέμιτο τρόπο απόρρητα έγγραφα στο θέρετρό του στο Παλμ Μπιτς της Φλόριδας και παρεμπόδισε έρευνα για τον χειρισμό τους.

Το κατηγορητήριο της περασμένης εβδομάδας καταγράφει πώς ο Τραμπ και οι σύμμαχοί του, σε αυτό που ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ περιέγραψε ως επίθεση σε μια «θεμελιώδη λειτουργία της αμερικανικής κυβέρνησης», είπαν επανειλημμένα ψέματα για τα αποτελέσματα τους δύο μήνες μετά την ήττα του στις εκλογές και πίεσαν τον Πενς και τους πολιτειακούς εκλογικούς αξιωματούχους να αναλάβουν δράση για να τον βοηθήσουν να κρατηθεί στην εξουσία. Οι προσπάθειες αυτές κορυφώθηκαν στις 6 Ιανουαρίου 2021, όταν υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν βίαια στο Καπιτώλιο σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την πιστοποίηση.

Μιλώντας στην εκπομπή «This Week with George Stephanopoulos» του «ABC», ο Λάουρο δήλωσε ότι η κατάθεση του Πενς θα δείξει ότι ο Τραμπ πίστευε πως οι εκλογές ήταν στημένες και ότι άκουγε τις συμβουλές των δικηγόρων του όταν επεδίωκε να καθυστερήσει την πιστοποίηση. Ο Πενς, ο οποίος εμφανίστηκε ενώπιον του σώματος ενόρκων που απήγγειλε κατηγορίες στον Τραμπ, δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί με τον νόμο αν του ζητηθεί να καταθέσει.

«Ανυπομονώ μέχρι να έχω την ευκαιρία να εξετάσω τον κ. Πενς», δήλωσε ο Λάουρο. «Θα εξαλείψει πλήρως κάθε αμφιβολία ότι ο πρόεδρος Τραμπ πίστευε ακράδαντα ότι οι παρατυπίες στις εκλογές οδήγησαν σε ένα ακατάλληλο αποτέλεσμα».

Ο Πενς, ο οποίος, όπως και ο Τραμπ, διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία το 2024, απέρριψε -κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης την Κυριακή- κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι ο πρώην πρόεδρος ζητούσε απλώς μια «παύση» πιστοποίησης.

Αντίθετα, ανέφερε ότι ο Τραμπ φαινόταν «πεπεισμένος» ήδη από τον Δεκέμβριο πως ο Πενς είχε το δικαίωμα να απορρίψει ή να επιστρέψει ψήφους και ότι στις 5 Ιανουαρίου οι δικηγόροι του Τραμπ του είπαν «Θέλουμε να απορρίψεις τις ψήφους εντελώς».

«Μου ζητούσαν να ανατρέψω τις εκλογές. Δεν είχα κανένα δικαίωμα να ανατρέψω τις εκλογές», δήλωσε ο Πενς στην εκπομπή «State of the Union» του «CNN».

Πηγή: «Associated Press», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου