Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Δύο νεκροί και μεγάλες διακοπές στην ηλεκτροδότηση στις ανατολικές ΗΠΑ

Τετάρτη, 9 Αυγούστου, 2023

Severe Weather

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι πέθαναν, 1,1 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα και χιλιάδες πτήσεις στις ΗΠΑ ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν την Δευτέρα καθώς σφοδρές καταιγίδες, συμπεριλαμβανομένων χαλαζοπτώσεων και κεραυνών, έπληξαν τις Ανατολικές ΗΠΑ.

Μια ειδική δήλωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας προειδοποίησε: «Υπάρχει σημαντική απειλή για καταστροφικούς και τοπικά καταστροφικούς ανέμους τυφώνες, μαζί με την πιθανότητα για έντονη χαλαζόπτωση και ανεμοστρόβιλους, ακόμη και ισχυρούς ανεμοστρόβιλους». Η εξάπλωση των καταιγίδων ήταν τεράστια, με ανεμοστρόβιλoυς και προειδοποιήσεις που δημοσιεύτηκαν σε 10 πολιτείες από το Τενεσί έως τη Νέα Υόρκη. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει ότι περισσότεροι από 29,5 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονταν υπό παρακολούθηση ανεμοστρόβιλου το απόγευμα της Δευτέρας.

Στο Αντερσον της Νότιας Καρολίνας, ένα 15χρονο αγόρι που έφτασε στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς του κατά τη διάρκεια της καταιγίδας χτυπήθηκε και σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω του καθώς κατέβηκε από ένα αυτοκίνητο, σύμφωνα με το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Αντερσον.

Στη Φλωρεντία της Αλαμπάμα, η Αστυνομία είπε ότι ένας 28χρονος χτυπήθηκε από κεραυνό και πέθανε, μετέδωσε το WAAY-TV.

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, περισσότερες από 2.600 πτήσεις στις ΗΠΑ είχαν ακυρωθεί και σχεδόν 7.900 είχαν καθυστερήσει, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης πτήσεων «Flight Aware». Πολλές ακυρώσεις έγιναν στο διεθνές αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον της Ατλάντα, το οποίο έβγαινε από διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος που προκλήθηκαν από τις καταιγίδες της Κυριακής.

Ένα άτομο επιθεωρεί ένα πεσμένο δέντρο στο Shady Grove Mobile Home Park στη Charlotte, N.C., Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2023.(Sean Mcinnis/The Charlotte Observer via AP)

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας είπε ότι άλλαξε τα δρομολόγια πτήσεων γύρω από τις καταιγίδες που κατευθύνονταν προς την Ανατολική Ακτή.

Ο Λευκός Οίκος προώθησε κατά 90 λεπτά την αναχώρηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν σε ένα τετραήμερο ταξίδι που τον μεταφέρει στην Αριζόνα, το Νέο Μεξικό και τη Γιούτα. Ο Λευκός Οίκος ακύρωσε επίσης μια εκδήλωση για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στα σχολεία στην οποία επρόκειτο να παρουσιαστεί η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάινετν, η οποία είναι δασκάλα, ο υπουργός Παιδείας Μίγκουελ Καρντόνα (Miguel Cardona), ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας (Alejandro Mayorkas )και διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί και πάροχοι τεχνολογίας εκπαίδευσης από όλη τη χώρα.

Το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι όλοι οι υπάλληλοι που δεν είναι έκτακτοι θα πρέπει να αναχωρήσουν πριν από τις 3 μ.μ., όταν όλα τα ομοσπονδιακά γραφεία έκλεισαν.

Ένα πεσμένο δέντρο βρίσκεται πάνω σε ένα σπίτι στο Shady Grove Mobile Home Park στη Charlotte, N.C., Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2023.(Sean Mcinnis/The Charlotte Observer μέσω AP)

«Αυτό φαίνεται να είναι ένα από τα πιο επιδραστικά έντονα καιρικά φαινόμενα στον Μέσο Ατλαντικό που είχαμε εδώ και αρκετό καιρό», δήλωσε ο μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κρις Στρονγκ σε μια ζωντανή ενημέρωση στο Facebook.

Οι καταιγίδες ώθησαν τους ομοσπονδιακούς εργαζόμενους να σταλούν νωρίς στα σπίτια τους, ώστε να μην είναι στα αυτοκίνητά τους εν μέσω ανέμου, χαλαζιού και ανεμοστρόβιλων. Ο Στρονγκ συμβούλεψε τους κατοίκους: «Να έχετε τον εαυτό σας σε ένα ισχυρό καταφύγιο. Να είσαι στο σπίτι ή στη δουλειά».

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου