Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Conference League: Με ισοπαλία έφυγε από το Σπλιτ ο ΠΑΟΚ, 0-0 με Χάιντουκ

Παρασκευή, 11 Αυγούστου, 2023

Αυτό που ήθελε, ο ΠΑΟΚ το πήρε στο Σπλιτ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρότι πιέστηκε, απέσπασε το 0-0 από την Χάιντουκ στην έδρα της. Ετσι, πάει στη ρεβάνς της Τούμπας την άλλη εβδομάδα για να παίξει τα ρέστα της και να πανηγυρίσει την πρόκριση στα πλέι οφς του Κόνφερενς Λιγκ.

Οι «ασπρόμαυροι» διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι στο πρώτο μισό του. Στην επανάληψη ωστόσο χρειάστηκαν και την τύχη, με τους Κροάτες να έχουν δύο δοκάρια. Ακόμα κι έτσι, πάνε στον επαναληπτικό με πλεονέκτημα και βάσιμες ελπίδες πρόκρισης πλέον.

Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρώτη καλή στιγμή στο 5’ με τον Κουλιεράκη, που απείλησε με κεφαλιά, αλλά ο Λούτσιτς μπλόκαρε. Η Χάιντουκ έχασε καλή ευκαιρία στο 11’ με τον Σαχίτι, ενώ στο 13’ είδε το σουτ του Σίγκουρ να βρίσκει στο δοκάρι του Κοτάρσκι. Στο 14’ και στο 15’ ο «Δικέφαλος» έκανε εκ νέου αισθητή την παρουσία του στα καρέ των Κροατών με τους Τσιγγάρα και Νάρεϊ, όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία, ενώ στο 31’ ο Γερμανός εξτρέμ έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά, πάτησε περιοχή και γύρισε όμως ο Κωνσταντέλιας δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή με την μπάλα να περνά παράλληλα.

Με την σέντρα στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ στάθηκε πάρα πολύ τυχερός, αφού στο 47’ η Χάιντουκ είχε ακόμα ένα δοκάρι, όταν ο Λιβάγια  πήρε την μπάλα από τα αριστερά, προσπάθησε να γεμίσει στην περιοχή, αλλά αυτή πήρε τρομερά φάλτσα και κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι. Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς γλίτωσαν και στο 52’ ύστερα από τραγικό λάθος του Εκόνγκ, που έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Μλάκαρ, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου ήταν αδύναμη, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει. Οι γηπεδούχοι είχαν ανεβάσει για τα καλά την απόδοσή τους, πιέζοντας τον ΠΑΟΚ και στο 55’ έχασαν κι άλλη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Σαχίτι βρήκε με σέντρα τον Λιβάγια στο σημείο του πέναλτι, αλλά η κεφαλιά του πρώην φορ της ΑΕΚ έφυγε λίγο άουτ.

Σαμάτα και Τάισον μπήκα στο ματς στο 61’, προσπαθώντας να δώσουν ώθηση στους Θεσσαλονικείς, που σιγά – σιγά έκαναν δειλές κινήσεις να βγουν από την άμυνά τους, παρότι δεν μπορούσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα. Σβαμπ, Οζντόεφ και Μουργκ μπήκαν στη συνέχεια στο παιχνίδι, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη και δεν έδειχνε ικανός να βγάλει την μεγάλη φάση στην εστία της Χάιντουκ. Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ρίξει τον ρυθμό μετά το 80’ και να ελέγξει τις επιθέσεις των γηπεδούχων, κρατώντας το μηδέν μέχρι το τέλος.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Μπάμπα, Φελίπε Σοάρες (72’ Σβαμπ), Τσιγγάρας (79’ Οζντόεφ), Νάρεϊ (61 Τάισον), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (79’ Μουργκ), Μπράντον Τόμας (61’ Σαμάτα).

ΧΑΪΝΤΟΥΚ: Λούτσιτς, Μουφί, Σάρλια, Φερό (79’ Ντιαλό), Μέλνιακ, Σιγκούρ, Κροβίνοβιτς, Σαχίτι (67’ Ντόλτσεκ), Μλάκαρ, Οτζίτζα (79’ Καλίκ), Λιβάγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου