Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Conference League: Νίκη του Αρη, 1-0 την Ντιναμό Κιέβου στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Παρασκευή, 11 Αυγούστου, 2023

Προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ απέκτησε ο Αρης! Με πειστική εικόνα, οι «κίτρινοι» επικράτησαν με σκορ 1-0 της Ντιναμό Κιέβου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και πάνε με άλλο αέρα στη ρεβάνς του Βουκουρεστίου.

Σε αντίθεση με τα δύο παιχνίδια κόντρα στην Αραράτ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης αυτή την φορά κυριάρχησε. Είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, έβγαλε πάθος και έφτασε στη νίκη χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λούις Πάλμα στο 65ο λεπτό.

Η ελληνική ομάδα πατούσε καλά από τα πρώτα λεπτά. Μόλις στο 4’ ο Μοντόγια έκλεψε και σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από την εστία. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Φεράρι δοκίμασε σουτ μέσα στην περιοχή, ο Μπούστσαν απέκρουσε με υπερένταση, η μπάλα στην επαναφορά πήγε στα πόδια του Ζουλς, η προσπάθεια του οποίου κατέληξε εκτός του γηπέδου. Στο 24’ οι γηπεδούχοι έχασαν μία ακόμα ευκαιρία. Από λάθος του Σιρότα, η μπάλα στρώθηκε στον Κάρλσον, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ από καλή θέση με την μπάλα να κοντράρει στον Ντούμπιντσακ και να καταλήγει σε κόρνερ.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Ντιναμό ισορρόπησε, πήρε την κατοχή και έγινε περισσότερο συμπαγής ανασταλτικά, δυσκολεύοντας τον Αρη να βρει χώρους και να δημιουργήσει. Οι Ουκρανοί πάντως πριν τη λήξη του ημιχρόνου βρέθηκαν πολύ κοντά στο γκολ, με σουτ του Γιαρμολένκο εντός περιοχής με τη μπάλα να κοντράρει και να αλλάζει πορεία, κατευθυνόμενη προς τα δίχτυα. Ο Κουέστα όμως αντέδρασε σωτήρια, κάνοντας σημαντική επέμβαση προ του Μπενίτο.

Στην επανάληψη, ο Αρης έδειξε τις ορέξεις του ξανά από πολύ νωρίς, με τον Μορόν να απειλεί με σουτ στα 20’’ από την έναρξη. Στο 65’ ο Μπούστσαν απέκρουσε κεφαλιά του Νταρίντα. Στο 68’ όμως οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν πέναλτι από χέρι του Σιρότα με τον Πάλμα να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα και να πανηγυρίζει σηκώνοντας φανέλα της ομάδας με το όνομα του αδικοχαμένου φίλου της ΑΕΚ και τον αριθμό «29» όσα και τα χρόνια του Μιχάλη Κατσουρή.

Οι Ουκρανοί στη συνέχεια προσπάθησαν να ανεβούν και να πιέσουν ψηλά, για να διεκδικήσουν την ισοφάριση. Στο 71’ το μακρινό σουτ του Καμπάγιεφ κατέληξε στην αγκαλιά του Κουέστα, τέσσερα λεπτά αργότερα όμως η προσπάθεια του Σαμπαρένκο ήταν πιο επικίνδυνη, με τον Ισπανό τερματοφύλακα, να βλέπει τη μπάλα να περνά για λίγο άουτ. Στο 89’, τα αντανακλαστικά του γκολκίπερ του Αρη λειτούργησαν σωστά σε σουτ του Γιαρμολένκο. Στις καθυστερήσεις ο Αρης έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μορόν να βγάζει μπαλιά για τον Μενέντες, το πλασέ του οποίου έβγαλε ενστικτωδώς ο κίπερ της Ντιναμό. Ετσι, το 1-0 διατηρήθηκε.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Ζουλ, Τζούρασεκ (58’ Ρουπ), Νταρίντα (81’ Πάβιτσιτς), Πάλμα (75’ Ματαρίτα), Κάρλσον (58’ Μενέντες), Μορόν.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Μπούσχαν, Ποπόφ, Ντούμπιντσακ, Τίμτσικ, Σιρότα, Σίντορτσουκ (82’ Μπράσκχο), Σαπαρένκο (81’ Σεπέλεφ), Καμπάγιεφ (82’ Βολόσιν), Γιαρμολένκο, Μπουγιάλσκι, Μπενίτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου